Zamieszczone przez fazy2
domykanie szyb z pilota w kluczyku kodowanie modułu komfortu
Zwiń
X
-
Gość
-
Gość
-
Gość
ja tam nie wiem czy u mnie migaly nie zwracalem uwagi, wydawalo mi sie ze nie, ale w sumie to przeciez naciska sie przycisk od zamka wiec powinny, napewno nie migaly ciagle podczas domykania tyle pamietam :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Odnośnie kodowania tym czeskim programem:
Potrzebujemy jakikolwiek kabel na COM :!: - czyli może być na USB, ale z emulacją COM.
Odpalamy program (rejestrujemy się jeśli potrzeba) i adaptujemy jego funkcje.
To wszystko - działa na pewno z klucza, bez modyfikacji elektryki, ale bywają problemy, np takie jak opisuję dalej.
Ja też nie dawno włączyłem sobie domykanie szyb i podobnie jak u kolegi rOBERTO795 nie zamyka się klapa bagażnika :evil:
Nie mam pewności, czy to kwestia programowania, czy uszkodzonego modułu, bo sęk w tym, że właśnie musiałem wymienić ów moduł. Poprzedni szlag trafił - znaczy sfiksował i cały czas otwierał mi autko :|
Fakt faktem, że było uszkodzenie elektryki, bo zalało mi połączenia we wnęce po lewej stronie bagażnika i do tej pory jeszcze całości naprawy nie ogarnąłem :wink:
Bynajmniej mam 2 moduły do testów, jeden i drugi taki sam - 1C0 959 799 B
Z tego co wiem, działa tak samo z modułem 1C0 959 799 AH (ten bez alarmu).
W ciągu tego tygodnia podzielę się info co w trawie piszczy.
Jeszcze słowo nt samego działania domykania:
Zamykanie szyb działa tylko jeśli jest ciągły - nie przerwany sygnał zamykania drzwi z pilota - czyli żaden inny sygnał nie jest dostępny w "eterze" oraz nie ma innych zakłóceń. Analogiczna sytuacja w przypadku otwierania.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
fazy2, opcję migania kierunkami raczej nie włączysz a ni nie wyłączysz, bo to standard - znaczy zawsze mrygają :wink:
A masz inaczej :?:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fazy2Jestem na etapie podłączenia sterownika centralnego na pilotO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
No to chłopie, te wszystkie teksty z mojej strony są o ORI rozwiązaniach
Mając na myśli moduł komfortu - to chodzi mi o Moduł Komfortu montowany oryginalnie w naszych autkach i jest zamontowany powiedzmy pod kierownicą :wink:
Jeśli miałeś na myśli inne rozwiązanie, to chyba nie dość precyzyjnie się wypowiedziałeś.
Na pewno nie polecę ci jakiegoś sterownika, bo w Skodzie jest ORI rozwiązanie do sterowania centralnym zamkiem i innymi "gadżetami".
Wszystko jest sterowane i realizowane za pomocą oryginalnej instalacji z podłączonymi oryginalnymi siłownikami. Dotyczy to również kluczyka "scyzoryka" lub ewentualnie oryginalnego klucza z pilotem.
To co wcześniej napisałeś:
Mam moduł 1C0959799A 4H Komfortgerát HLO 0003
Masz dodatkowy pilot przy kluczu? Taki od alarmu?O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Więc od początku. Moduł pod kierownicą ten opisany w poście, a numer wykazał Motordiag Komfort Manager Lite 1.20 podczas próby dodania opcji migania światłami przy zamykaniu i otwieraniu z kluczyka (ory), dlatego chciałem dołożyć jakiś dodatkowy sterownik żeby mieć zamek na pilot. Domykanie miałem od początku z kluczyka.Jeżeli mój post coś wniósł, to wyślij ,,pomógł,,
Komentarz
-
-
A klucz masz scyzoryk czy zwykły?O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
No to musisz mieć scyzoryk, który od razu jest z pilotem.
Do tego odpowiedni MK żeby gadał z kluczykami.
Mając już ORI pilota, MK realizuje te wszystkie standardowe otwieranie/zamykanie + ewentualne bajery typu domykanie i otwieranie szyb :arrow: na pewno moduły 1C0 959 799 B, czy ten twój (końcówka AH), to już nie mam pewności, ale chyba nie.
Ten MK, który masz u siebie powinien normalnie obsłużyć nowe klucze w takiej samej częstotliwości co kupisz (chyba 433MHz - jest tu info na forum), tylko kwestia zaprogramowania no i oczywiście wymiana
Temat dołożenia scyzoryka i całej związanej tym "ceremonii" znajdziesz np. w tym temacie:
Więcej po użyciu Szukaj u góry strony :P
Dokładanie osobnego sterownika dla mnie osobiście mija się z celem :twisted:
Po co jakieś druciarstwo skoro jedno i drugie się już wiąże z jakimiś kosztami :kwasny
Apropo, u mnie zamykając z klucza, też mrugają kierunki, a to jest realizowane za pomocą MK
Rozjaśniłem?O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
No to i ja coś dołożę od siebie....
Parę lat temu próbowałem uruchomić domykanie szyb przy zamknięciu auta z pilota od alarmu (mam alarm Tytan 200 lub 300, dokładnie nie pamiętam cyfrologii).
Na nic się zdało, choć program z czeskiej stronki potwierdził uruchomienie funkcji.
Mój moduł komfortu tego nie obsługuje, gdyż wersja wyposażenia mojego Toura jest na bazie classic ( taką info otrzymałem z ASO).
Ściągnąłem pełną instrukcję serwisową (!) od mojego alarmu i po wejściu w opcję serwisową wydłużyłem czas impulsu jaki jest przekazywany do modułu komfortu do zaryglowania drzwi i klapy bagażnika do 15 sekund.
Po wyjściu z opcji serwisowej autoalarmu szybki zaczęły się pięknie domykać z pilota przy ryglowaniu 8)
Komentarz
-
-
Próbowałem u siebie w skodzie rocznik 2000 moduł taki jak na fotce i wyskakuje taki błąd...? O co chodzi?
Z kluczyka normalnie szyby działają, a z pilota nie da się tego zrobić bo taki błąd wyskakuje w programie motordiag.
Miał ktoś tak?
Jakieś rozwiązanie problemu ktoś zna koledzy?Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LaurinKlementPróbowałem u siebie w skodzie rocznik 2000 moduł taki jak na fotce i wyskakuje taki błąd...? O co chodzi?
Z kluczyka normalnie szyby działają, a z pilota nie da się tego zrobić bo taki błąd wyskakuje w programie motordiag.
Miał ktoś tak?
Jakieś rozwiązanie problemu ktoś zna koledzy?był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04
komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.
Komentarz
-
Komentarz