są kamery montowane w miejsce lampki oświetlenia tablicy rej. - zamiast dużej lampy dostajemy o połowę mniejszą a druga połowa to właśnie kamera.
domykanie szyb z pilota w kluczyku kodowanie modułu komfortu
Zwiń
X
-
domykanie szyb z pilota w kluczyku kodowanie modułu komfortu
Wiele razy na forum padało pytanie, czy da sie zkodować moduł komfortu w O1 tak aby dzialało domykanie szyb z pilota w org. kluczyku.
otóż da się, niezależnie od tego jaki mamy nr. modułu.
wystarczy :
pobrać z w/w witryny program w wersji 1.2 lite
zarejestrować go wg instrukcji ( po czesku ale da się zrozumieć )
zainstalować na laptopie Komfort manager
podłączyć do gniazda diag. interfejs ( ja mam Viakena pod usb )
w zakładce Konfigurace mamy do wyboru okienka:
-domykanie szyb pilotem przy zamykaniu auta
-otwieranie szyb przy otwieraniu auta
-sygnał przy otwieraniu
-sygnał przy zamykaniu
-zamykanie c.zamka powyżej 15km/h
-otwieranie c.zamka przy wyjmowaniu kluczyka ze stacyjki
w/w opcje można wył i wł wg uznania.
reszta opcji jest nieaktywna i dostepna po kupieniu upgradu do wyższej wersji.
przetestowałem na swojej O1 1,9 tdi 2003 ambiente i działa, pomimo że mój moduł nie miał takiej opcji i nie dało się tego zrobić z poziomu Vag
kodowanie robimy na własna odpowiedzialność, o czym informuje okienko w programie.
:!: aaa i jeszcze jedno, kod zwrotny przy rejestracji nie dochodzi na pocztę w interii i na O2 ( sprawdzone ) bez problemu przychodzi na pocztę Gmail w googlach. Nie wiem dlaczego :!:
-
-
Zamieszczone przez b-bar01kodowanie robimy na własna odpowiedzialność
Pytanko - czy w O1 z 04' kombi z alarmem i scyzorem mogę szybki odpalić ?
Jak to działa ? zamykam central i szyby jadą ? czy muszę trzymać aż szyby dojadą ?
Jakie ryzyko może nieść za sobą modyfikacja komfortu ?
Pozdrawiam. Dzięki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez otiJak to działa ?
Zamieszczone przez oticzy muszę trzymać aż szyby dojadą ?
w drugą strone tak samo, trzymasz aż zjadą do końca albo puszczasz guzik i zostaja otwarte tak jaj chcesz.
[ Dodano: Wto 08 Wrz, 09 23:32 ]
Zamieszczone przez oticzy w O1 z 04' kombi z alarmem i scyzorem mogę szybki odpalić ?
[ Dodano: Wto 08 Wrz, 09 23:35 ]
Zamieszczone przez otiJakie ryzyko może nieść za sobą modyfikacja komfortu ?
Komentarz
-
-
a kicha.. bo moja Elegance ma identyczny moduł co Superby i Passaty, sprawdzałem po numerach.. np. oryginalny klucz scyzork był u mnie 2 przyciskowy.. a w Superbie z tym samym modulem 3 przyciskowy i u mnie tez ten 3 przycisk dziala bez zadnego nowego kodowania modułu, takie samo zreszta domykanie widzialem kiedys w Turanie
Komentarz
-
-
powinno sie udać, program działa w O1 prod. od 05/2001Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
Wszystkie auta od 2001 roku tym programikiem zrobicie dopinanie szybek Mam u siebie zrobione w OI rok 2003 kabel USB system Win7. Do starszych roczników trzeba ręcznie spod DOS-a to zrobic wczoraj przeprowadziłem taką operacjęNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Re: domykanie szyb z pilota w kluczyku kodowanie modułu komf
Witam jak usunąc ten moduł z auta?? zainstalowałem i wszystko niby chodzi poza tym tylko że klapa bagażnika mi sie nie zamyka z centralnego teraz i nie mrugaja kierunki, jestem lekko wkurr.......... że to zainstalowałem ale nikt nie pisał o takich akcjach.
Gdy to wylącze to dalej bagażnik mam otwarty- jak moge wrocić do popprzednich ustawień bez ''cudownego modułu komfortu""?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
Komentarz