czy ktos odpalal Vaga pod Vista ? u mnie nie nawiazuje wogole polaczenia ze sterownikiem - podjerzewam ze winne sa sterowniki ktora sa tak naprawde do XP
Wszystko o Vag-Com'ie
Zwiń
X
-
-
widzę że masz ten sam problem co ja , u mnie wszystko działa ale wywala komunikat nie połączono z samochodem :? :shock:Zamieszczone przez lecczy ktos odpalal Vaga pod Vista ? u mnie nie nawiazuje wogole polaczenia ze sterownikiem - podjerzewam ze winne sa sterowniki ktora sa tak naprawde do XP
Komentarz
-
znalazlem takie cos ale czy Wam to pomoze to niewiem :
" Domyślnym katalogiem instalacji jest teraz C:\ROSS-TECH\VAG-COM-BETA. Windows Vista próbuje zapobiegać zapisywaniu plików w katalogu Program Files (LOGi VAG-COM'a!)"
jednak warto by było poszperac w zabezpieczeniach i uprawnieniach.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
no juz odpalilo u Desma, wiec u mnie pewnie tez odpali, tylko musze pogrzebac z portami COM, bo cos dziwnie mi sie zachowuje program, chyma musze na czas diagostyki cos powylaczac zeby zwolnic COM3 lub 4. Dziwne, bo jak przestawie interface na COM2 ktory mam wolny to VAG-Com wypluwa ze port nie istnieje
Komentarz
-
dokładnie odpaliło , ale ja nie miałem problemu z portami tylko z nie połączonym samochodemZamieszczone przez lecno juz odpalilo u Desma
Komentarz
-
Uważajcie bo miałem problem z Vagiem jak zrobiłem przywracanie systemu , później na nowo musiałem wszystko instalować.
Panowie i co nikt nie ma polskiej wersji 3.11 ?
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Ziomuś , nie ma polskiej wersji 3.11. Jest tylko jakiś polski VAG ale to już inny program.Zamieszczone przez ZiomalPanowie i co nikt nie ma polskiej wersji 3.11 ?
Ps. Czas najwyższy podszkolić język :diabelski_usmiechA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
a moze ktos ma i mogl by podeslac czy cos VAG-COM 409-1 PL a jak nie ma pl to moze jakies spolszczenie czy cos jest ? Albo jaki program do tego kabla Interfejs VW/Audi/Skoda/Seat USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2 i O1
Komentarz
-
ViRuE, z tego co pamiętam to do 4.09 nie ma dobrej witaminki...
Komentarz
-
hmmm to jaki najlepiej znalesc zeby chodzil pod tym kabelkiem i z o1 ? i np zeby moc zmieniac jakies proste funkcje typu uklad konfortu zczytywanie bledow ?
Komentarz
-
ViRuE, 3.11 w zupełności wystarczy...
Komentarz
-
-
miales, tylko o tym nie wieszZamieszczone przez desmodokładnie odpaliło , ale ja nie miałem problemu z portami tylko z nie połączonym samochodemZamieszczone przez lecno juz odpalilo u Desma
Komentarz
-
sprawdź PW.Zamieszczone przez ViRuEa mogl bys mi tak z czystej przyjemnosci powiedzic mi gdzie moge go znalesc ?:P
))
[ Dodano: Nie 18 Lis, 07 17:55 ]
Ze względu na to, że zasypały mnie PW, zapraszam na :
Komentarz
-
To może tego linka wrzucić do "wszystko o vag-comie"?
Komentarz
-
Sev, no to przecież jesteśmy w tym wątku i jest jest link
Komentarz
-
Kurde, alkohol chyba jakiś... :lol:
Tyle tych wątków było że dostałem kręćka :2kc
Komentarz
-
Sev, mam tylko nadzieję, że nie metylowy :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Czort wie, patrzę za okno a tu ciemno! :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Panowie mam na kompie instrukcję angielską Vaga 704 z rysunkami więc jak ktos coś to
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
Do OI to wystarczy zwykły kabelek do 100PLN.
Komentarz
-
shado, ale jak ma się pod sobą kilka aut grupy vw i założmy że teraz coś padło i mam jechać do seriwsu i płacić im 50zł za podłączenie to wybacz ale wole już to kupić za 500zł i mieć na przyszłosć pozatym łatwiej jest wozić to małe urządzonko niż paltopa cały czas w samochodzie to jest moje zdanie i interesuje mnie tylko to czy tym można tak samo zmieniać układ komfortu jak tym kabelkiem za 100zł
Nic więcej mnie nie interere
Komentarz
-
Ziomal, zapodaj instrukcję jak możesz...
Komentarz
-
Czy tym Patentem będę mógł zmienić układ komfortu?? djczas powiedział że do tego trzeba kabelek kkl. Wysyałem mail-a do viaken i odpisali że oprócz diagnozowania czyli zobaczenia błędów jakie są itd... tutaj cytuje.Sam już nie wiem do końca jak to jest. Może ktoś jasno i sensownie się wypowie w tej sprawiwe żebym miał 100% jasność i pewnośćWitam,
urządzenie posiada funkcję adaptacji
Komentarz
Komentarz