Witam
Podczas negocjacji z dealerem mozna dostac rozne dodatki. Zazwyczaj sa to wylacznie elementy mozliwe do zamontowania u dealera, lub jakies niematerialne bonusy. Prosilbym Was o dopisanie, co udalo Wam sie uzyskac, lub o jakich dodatkach slyszeliscie:
- alarm
- radio
- mata bagaznika
- chlapacze
- dywaniki
- siatki do bagaznika
- bon serwisowy
- srebrna karta
- zimowki
ja negocjowałem superba dla ojca: do wersji ambition za darmo udało mi się dostać: radio bolero (mp3, dotyk panel, zmieniarka 6cd, czytnik kart), dywaniki gumowe, alarm, wielofunkcyjną kierownice skórzaną ze sterowaniem radia i komputera i inkrustacje wnętrza w kolorze drewna...razem wartość około 4000zł....miała być też jasna skóra w promocyjnej cenie ale sie nie dało do tej wersji
hee do SuperB to sie wcale nie dziwie, ale powiedzmy ze skupimy sie na troche tanszych modelach...
A przy okazji, co daje srebrna i zlota karta serwisowa? jakis procent od napraw,przegladow?
To chyba tez zalezy po czesci tez od tego jaki rabat udalo Ci sie wynecjowac od cen z cennika. Mnie udalo sie zejsc po uwzglednieniu rabatu dla kredytu 50/50 (O2FL Elegance + dodatki) prawie 11.000 PLN w stosunku do cennika i nie spodziewam sie abym cokolwiek dostal gratis
o jakim rabacie dla kredytu 50/50 piszesz? z tego co mowil mi diler ten kredyt posiada koszt 4% od tej polowki ktora sie kredytuje. W swietle aktualnych lokat rzedu nawet 6% takie rozwiazane wydaje sie byc atrakcyjne.
A zejscie 11 tys przy cenie auta rzedu 50 tys zl to niestety jest chyba aktualnie malo realne.
[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 10:36 ]
Zurcio, ja planuje gaz to te opary nawet pasuja
o jakim rabacie dla kredytu 50/50 piszesz? z tego co mowil mi diler ten kredyt posiada koszt 4% od tej polowki ktora sie kredytuje.
Kupujesz O2 FL? Jesli tak, to przeciez przy 50/50 dostajesz "z automatu" dla Octavii 2 FL (liftback/combi) 2500 PLN znizki (wg obowiazujacego cennika). A co do pozostajacej czesci ktora placisz za rok - kredyt jest oprocentowany 5% (wg moich informacji).
A ja do swojej ambiente dostałem:
upust 7000 zł
alarm
radio
dwie siatki do bagażnika (podłogowa i poprzeczna na zakupy)
plastikowe nakładki na wszystkie progi
zestawik żarówek zapasowych
Dywaniki gumowe, to już sam nie wiem czy są w wyposażeniu czy dostałem w prezencie?
I jeszcze na pamiątkę dostałem naklejkę na tylną szybę, naklejoną na ścieżkach :evil:
Czy te rabaty o ktorch piszecie dotycza ceny z konfiguratora (ktory jakies tam rabaty juz liczy) czy łącznie?
W konfiguratorze masz ceny cennikowe bez specjalnych rabatow jakim jest np. ten dla kredytu 50/50. Jesli placisz gotowka mozesz masz "z automatu" nawet 5000 PLN mniej dla O2FL. Ale tych znizek konfigurator nie uwzglednia (bo skad wiadomo na jaka opcje finansowa sie zdecydujesz). Wszystko jest w cenniku PDFowym na stronie Skody.Moj rabat o ktorym pisalem wczesiej dotyczy wlasnie ceny z konfiguratora i zawiera 2500 PLN znizki przy 50/50.
o jakim rabacie dla kredytu 50/50 piszesz? z tego co mowil mi diler ten kredyt posiada koszt 4% od tej polowki ktora sie kredytuje. W swietle aktualnych lokat rzedu nawet 6% takie rozwiazane wydaje sie byc atrakcyjne.
A zejscie 11 tys przy cenie auta rzedu 50 tys zl to niestety jest chyba aktualnie malo realne.
[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 10:36 ]
Zurcio, ja planuje gaz to te opary nawet pasuja
Elegance nie kosztuje 50tys ... ale zejście o 11 tys jest możliwe przy kwocie około 80tys.
Fajne dostajecie gratisy które są na normalnym wyposażeniu ...
W ambiente w standardzie jest
- siatka do bagaznika
- dywaniki
- zestawik żarówek zapasowych
Tak bylo do sierpnia, ktoregos dnia sierpnia (nie znam dokladnej daty) cennik sie zmienil i upust jest juz 2500 PLN dla 50/50. Btw. od dzis obowiazuje kolejny cennik - wysokosc upustu nadal utrzymana.
[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 13:09 ]
Zamieszczone przez Psycho Dad
Przecież na zamówieniu jest dokładna specyfikacja wyposażenia: cena samochodu z rabatami skody i rabat dealera. Widać kto ile opuszcza
Zalezy jak Ci dealer wypelni zamowienie. Ja np. nie mam wymienionych upustow a kwota ogolna jest pomniejszona o nie
Tak bylo do sierpnia, ktoregos dnia sierpnia (nie znam dokladnej daty) cennik sie zmienil i upust jest juz 2500 PLN dla 50/50. Btw. od dzis obowiazuje kolejny cennik - wysokosc upustu nadal utrzymana.
Komentarz