dodatki u dealerow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

Sprawdzilem i konfigurator w przypadku O1 zawiera specjalne rabaty (na czerwono) jak np ten na gaz za darmo, czy tez pakiety z klimatyzacja, ktore sa w zasadzie odpowiednikiem wersji w O2.
    Jak widac konfigurator do O1 i O2 ma inne podejscie, stad roznie licza sie te rabaty. Jak policze cene Tour Ice+ metalik z gazem bez jakichkolwiek rabatow to wychodzi 62 tys zl...
    To taniej wychodzi O2 Mint z identycznym silnikiem (bez gazu ale za to z ESP)...

Komentarz

• bartezzx
      Classic
      • 2009
      • 13

A waszym zdaniem, jak ja chce zamowic octavie II FL liftback, 1.4 TSI, w wersji Elegance do tego radio bolero, to cena jaka mi dal salon za to to 73 tys juz po rabatach + alarm (1000 zl) wliczony w cene, dobra to propozycja? Inne salony zapronowaly mi podobną cene, ale do tego podokladali wlasnie rozne dodatki, jak dywaniki, funkcje corner, siatki w bagazniku + pierwszy przeglad darmowy, wiec lepiej tyle ze do tych salonow to musialbym jechac ok 300 km, a ten mam na miejscu. co o tym myslicie?

Komentarz

• Marx
        Elegance
        • 2009
        • 865

alarmu nie licz jako firmowy, w salonie zaloza ci taniej niz 1000zl. Moim zdaniem warto jechac, w ten sposob promujesz tansze salony i konkurencja zmusi te pozostale do wiekszej dbalosci o klienta. Te dodatki zreszta sam mozesz sobie podliczyc ile sa warte, i przekalkulowac. Dojazd 300km to moim samochodem koszt 200 zl, a pociagiem na pewno taniej. A pierwszy przeglad to pewnie z 500zl kosztuje - tu juz jestes 300zl co najmniej do przodu.
        Pytanie czy ten przeglad darmowy, albo srebrna karta, dzialaja we wszystkich salonach czy tylko w tym co kupowales?

Komentarz

• bartezzx
          Classic
          • 2009
          • 13

no wlasnie też mnie ciekawi to czy jak przeglad darmowy jakis salon daje to tylko u nich czy gdzies indziej jeszcze mozna. Ale dostalem niedawno ciekawa oferte ktora napewno rozpatrze tylko poprosiłem tą osobe o wiecej szczegolow, wiec zobacze co z tego wyjdzie, ale jesli bedzie mi sie oplacało no to kupie w innym salonie niz w tym co jest w moim miescie.

Komentarz

• Woytas
            Rider
            • 2008
            • 279

Ja rok temu do Toura Combi Ice+ z LPG w cenie katalogowej dostałem:
            - alufelgi na samochodzie (ATT)
            - kompletne zimowe kola z kapslami
            - radio Sony MP3
            - alarm
            - podłokietnik
            - mata w bagażniku
            - listwy na progach
            - ubezpieczenie na rok
            - aha i jeszcze przeciwmgłowe światła z przodu w reflektorach

Zakup od dilera z forum Warto się przejechać do Krakowa.

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

a jaka byla ta katalogowa cena?

Komentarz

• tomek
                L&K
                • 2005
                • 1078

a orientuje się ktoś jakie rabaty można dostać na superba?
                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Marx
                  Elegance
                  • 2009
                  • 865

na pierwszej stronie tego watku byly...

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez bartezzx
                    A waszym zdaniem, jak ja chce zamowic octavie II FL liftback, 1.4 TSI, w wersji Elegance do tego radio bolero, to cena jaka mi dal salon za to to 73 tys juz po rabatach + alarm (1000 zl) wliczony w cene, dobra to propozycja?co o tym myslicie?
                    czesc,

prawde mowiac VW po cichu chyba w ciagu ostatniego tygodnia obnizyl ceny na Passata (?) i daje wciaz upust 9000 zl (w sumie to 8200 bo magiczne 800 zl bedzie i tak kosztowac zlodziejskie "przygotowanie do wydania auta" - zenujace...) - tak czy owak za 73k mozesz miec z tym silnikiem chyba teraz Passata... prawde mowiac choc jestem fanem O2 to chyba nie az takim, zeby przeplacic...

Albo jak ma byc Skoda - to moze lepiej Superb? chociaz z tymi znizkami w VW to chyba raczej gorzej od Passata wychodzi....

a w kwestii cen na skody to porozmawiaj z kolega Danielcio - watpie zeby Ci ktos przebil jego oferta...
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• bartezzx
                      Classic
                      • 2009
                      • 13

marlej108, no właśnie kolega danielcio zaproponował mi oferte nie do pobicia, chociaż po tym jak mi złożył oferte to już nie dzwoniłem do innych salonów mam tylko nadzieje ze termin odebrania będzie dobry. Dla mnie kolega który pracuje w VW zaproponowal właśnie Passata w wersji Comfortline + pakiet komfort za 72.500, później mówił że jeszcze by zszedł z ceny, ale w Passacie strasznie nie podoba mi sie kierownica, nie mialbym alu i jeszcze paru rzeczy w tym radia Bolero. I mimo że wygląd zewnetrzny oczywiście bardziej mi sie podoba Passata niz O2FL, to jednak zdecydowałem się na O2FL dlatego że nie dość że bogatsze wyposażenie to jeszcze ok. 2,5 tys taniej ;]
                      I zastanawiałem się jeszcze właśnie nad Superbem, i brałbym jego wersje VAN czyli z kratką, ale jednak okazało się że nie bardzo mogę wziąć na firme, więc zostaje przy Octavii 2 FL ;]

Komentarz

marlej108, no właśnie kolega danielcio zaproponował mi oferte nie do pobicia, chociaż po tym jak mi złożył oferte to już nie dzwoniłem do innych salonów mam tylko nadzieje ze termin odebrania będzie dobry. Dla mnie kolega który pracuje w VW zaproponowal właśnie Passata w wersji Comfortline + pakiet komfort za 72.500, później mówił że jeszcze by zszedł z ceny, ale w Passacie strasznie nie podoba mi sie kierownica, nie mialbym alu i jeszcze paru rzeczy w tym radia Bolero. I mimo że wygląd zewnetrzny oczywiście bardziej mi sie podoba Passata niz O2FL, to jednak zdecydowałem się na O2FL dlatego że nie dość że bogatsze wyposażenie to jeszcze ok. 2,5 tys taniej ;]
                        I zastanawiałem się jeszcze właśnie nad Superbem, i brałbym jego wersje VAN czyli z kratką, ale jednak okazało się że nie bardzo mogę wziąć na firme, więc zostaje przy Octavii 2 FL ;]
                        Raz Ci się marzy passat, innym razem superb VAN z kratką na firmę a żyłujesz dwa i pół tysiąca ? :shock:
                        To ja ze swoją kombi ambiente za 61 tysięcy, wychodzę na magnata finasowego

EDIT
                        No i w profilu masz:
                        Octavia 2 FL
                        Silnik: 1.4 TSI CAXA

No to masz tę skodę, czy nadal się zastanawiasz nad passatem, czy superbem towarowym?

Komentarz

• Marcinooo
                          Rider
                          • 2009
                          • 332

Hmm zamawiając Octavke FL kombi elegance dostałem 8 tys rabatu + dywaniki gumowe, nakładki progowe, autoalarm, koło zapasowe :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Marcinooo
                            Hmm zamawiając Octavke FL kombi elegance dostałem 8 tys rabatu + dywaniki gumowe, nakładki progowe, autoalarm, koło zapasowe :wink:
                            Nakładki progowe OK, resztą się nie chwal, bo to standard

Komentarz

• bartezzx
                              Classic
                              • 2009
                              • 13

szkodzisław, nie oto chodzi że żałowałem 2.5 tys na passata, tylko że nie dość ze passat drożej by mnie wyniósł 2.5 tys, to do tego, bez radia Bolero (RCD 510), bez alu, kierownica zwykła, na dodatek strasznie brzydka, ale nawet koszt tych 3 rzeczy to ok. 5 tys zł więc różnica już by sie zrobiła kolo 7,5 tys a to jednak sporo. Zresztą środek auta jakoś bardziej mi sie podoba, taki no mój gust. Gdyby "Passek" miał fajniejszą kierownice i do tego alu w tej cenie 72.500, to wziąłbym może i jego, chociaż szybciej niż paska wziąłbym superba, ale nie biorąc na firme był dla mnie za drogi, a na firmę nie mogłem wziąć z pewnych powodów, no więc została Octavia.
                              I w opisie mam wprawdzie wpisaną Octavie FL 1.4 TSI, ale jej fizycznie niemam jeszcze, jest zamówiona, a musiałem coś wpisać bo coś system nie chciał mnie zarejestrować bez tego.

Komentarz

• marlej108
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 4976
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

szkodzisław, nie oto chodzi że żałowałem 2.5 tys na passata, tylko że nie dość ze passat drożej by mnie wyniósł 2.5 tys, to do tego, bez radia Bolero (RCD 510), bez alu, kierownica zwykła, na dodatek strasznie brzydka, ale nawet koszt tych 3 rzeczy to ok. 5 tys zł więc różnica już by sie zrobiła kolo 7,5 tys a to jednak sporo. Zresztą środek auta jakoś bardziej mi sie podoba, taki no mój gust. Gdyby "Passek" miał fajniejszą kierownice i do tego alu w tej cenie 72.500, to wziąłbym może i jego, chociaż szybciej niż paska wziąłbym superba, ale nie biorąc na firme był dla mnie za drogi, a na firmę nie mogłem wziąć z pewnych powodów, no więc została Octavia.
                                I w opisie mam wprawdzie wpisaną Octavie FL 1.4 TSI, ale jej fizycznie niemam jeszcze, jest zamówiona, a musiałem coś wpisać bo coś system nie chciał mnie zarejestrować bez tego.
                                Ceny lepszej od Danielcia to pewnie by Ci nikt nie zaproponowal - ewentualnie jakbys powiedzial im ile dostales rabatu i jakie dodatki to pewnie by sie starali przebic to np. jednym kolpakiem albo plynem do mycia szyb gratis (serio...) co byloby idiotyczne - i mysle, ze nalezy wspierac osobe, ktora daje tak dobre ceny na Skody - nawet jak trzeba podjechac kilkaset kilometrow po odbior (ja zrobilem sobie podroz doslownie z drugiego konca Polski - z Gdanska do Krakowa i bardzo mile to wspominam jak potem pomykalem nowym nabytkiem z grodu Kraka do grodu nad Baltykiem ;-)

co do Passata - to ja pewnie bym wolal tego Passata (sorry - nie bijcie....), ale jak Ty wolales O2 to tez super - przeciez to Ty bedziesz jezdzil i to Ty masz byc zadowolony :-)

co do Superba to moim zdaniem w stosunku do znizek jakie sa teraz na Passata wychodzi nieco gorzej (no chyba ze tez mozna dostac ladne znizki).....

a poza tym mi sie, na razie tylko na zdjeciach, ale bardzo podoba ... Yeti :-) i ta cena nawet nie taka zla za 1.2 TSI (czy to jadzie???) Ambition (czy jak sie nazywa tam ten pakiet wyposazenia, bo inaczej niz przy O2?).

ps. jako ciekowstke dosc dziwnej polityki cenowej VW - wlaczcie sobie konfigurator nowego Polo - tam nawet w wersji comfortline nie ma klimatyzacji bodajze!!! A cena wychodzi za silniczek 1.4 taka, ze 10 % wiecej i pewnie jest O2 1.6 w wer. mint od Daniela.... albo za tyle czy mniej co to Polo jest lepszy Roomster :-) (ps. kto widzial Top Gear jak Jeremy powozil Roomsterem? ;-)

pozdrawiam i milej jazdy!
                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

marlej108, Cena Superba na wypasie i Passata na wypasie bedzie podobna. Rabaty na jedno i drugie sa konkretne. Te 9tys na Passata to dopiero poczatek. Superb wiekszy, ale brzydszy jak wiekszosc mowi, no i sasiedzi nie zwroca uwagi na zielonego koguta :twisted:

OII i Superb tez wychodza bardzo zblizone cenowo, dlatego majac wolne extra ok 5tys warto myslec o tym wiekszym.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• PiterNZ
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 389

Zamieszczone przez Maicroft
                                    OII i Superb tez wychodza bardzo zblizone cenowo, dlatego majac wolne extra ok 5tys warto myslec o tym wiekszym.
                                    Większy znaczy trudniej znaleźć miejsce do parkowania, pali trochę więcej, naprawy trochę droższe ale większy komfort, wyciszenie lepsze. Dlatego aż tak jednoznacznie sprawy bym nie stawiał.

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratoRS
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

PiterNZ, Trudniej znalezc miejsce, to sie zgadza, ale jak kupujesz A6 to tez sie z tym liczysz Pali wiecej, bo ciut wiecej wazy, no i nie ma silnikow od kosiarki czyli te ponad 100KM jest, co do cen napraw no coz to dalej jest VW i koszty podstawowych rzeczy sa jak w innym Golfie czy Passacie. Wiele elementow jest przeciez wspolne.
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Marx
                                        Elegance
                                        • 2009
                                        • 865

Panowie, jak zeszliscie troche z tematu, to taki quiz, co byscie wybrali:

1) nowa O1 Ice+ 1,6 gaz za 50 tys zl
                                        2) nowa O2 Mint 1,4 za 53 tys zl
                                        3) O2 Elegance 1.9TDI 105KM 2006 140 tys km za 42,5 tys zl ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=385011 )

W zasadzie domyslam sie Waszych odpowiedzi ale nie bede sugerowal...

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

1) wiadomo
                                          2) no coz to tylko 1.4 a nie 1.4T
                                          3) w sumie to nie jest malo jezdzone auto, ale po kolejnych 5 latach wyrowna sie

NIE WIEM - moja odpowiedz :roll:
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Marx
                                            Elegance
                                            • 2009
                                            • 865

to jeszcze dodam: roczny porzebieg w okolicach 10 tys km

Komentarz

• lipekok
                                              Classic
                                              • 2009
                                              • 18

W czerwcu odbierałem Octavię II FL 1.4 TSI ambiente lakier metalic. Negocjowałem ceny nie ruszając się z domu dzwoniąc do ok 10 różnych dilerów na śląsku i podbeskidziu. Udało się wynegocjować 8650 pln (o ceny katalogowej) + kpl opon zimowych (15") + auto alarm + dywaniki. Na auto czekałem 4 miesiące auto zamawiałem w lutym.
                                              Denis

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

jak chcesz dlugo jezdzic autem to nowa O2 1.4 TSI Mint - bo za te 53k to chyba o niej piszesz co?

jak chcesz jezdzic krocej to O2 1.9 TDI jak to jest to co sprzedaje znajomy Danielcio - przebieg niby duzy, ale ten silnik to kawal dobrej roboty i powinien dwa razy tyle bez problemu lyknac, a jak jezdzic 10k rocznie to przez 5 lat wyjezdzisz ile? 50k? tyle co nic dla tego motoru.

z O1 za 50k z lpg to bym dal se juz spokoj....
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• bartezzx
                                                  Classic
                                                  • 2009
                                                  • 13

marlej108, oto chodzi, że skoro danielcio zaproponował taką cene to chcę wziąć u niego, a nie u kogoś kto daję dużą cenę i mówi że więcej zejść nie może, tyle że inni mogą i to sporo jak widać. ja gdybym miał możliwość wyboru w podobnej cenie miedzy passatem a superbem to wziąłbym napewno tego drugiego, lepszy komfort, lepsze materiały wg mnie i ogólnie no dla mnie jakoś bardziej sie podoba. No ale mam nadzięję że w listopadzie będę mógł jechać do krakowa i odebrać swoją Octavie, mimo że to jednak ok. 500 km, a tam i z powrotem ok. 1000 km, dobrze że przynajmniej jadąc z powrotem silnik będzie się juz powoli docierać ;]
                                                  Maicroft, ja bym brał Octavie II FL, oczywiście jeśli mówiłeś o silniku 1.4 TSI, ale z pewnością tak gdyż zwykły 1.4 wychodzi taniej.

Komentarz

• norbi99
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 218

Ja łącznie dostałem 14 tys upustu (ale wtedy była jakaś promocja), + radio+głosniki na tył+alufelgi+żarówki i szampan

Komentarz

Pracuję...