witam
mam problem z octavią 2 połowa 2007r. bardzo słabo zapalała, wczoraj nawet za 20 razem, okazało się że była przepalona jedna świeczka. dziś (4 świece sprawne) po mroźnej nocy odpaliła za 4-5 razem, więc lepiej, ale i tak czuje że coś jeszcze jest nie tak.
wczoraj gdy mechanik sprawdzał świeczki zobaczyłem coś co mnie zastanowiło- mam akumulator firmy "akuma" (czy to możliwe, że wyjechał z takim z salonu?) 60, albo 62 Ah, prądu rozruchowego nie pamiętam, za godzinkę zejdę do samochodu i sprawdzę
jakie są dokładne parametry aku do mojego silnika? czy np taki akmulator będzie dobry?
Dział Motoryzacja na Allegro. Twoje auto zawsze sprawne! Kliknij i przenieś się w świat samochodów, motocykli, ciężarówek, autobusów i samochodów dostawczych z częściami i akcesoriami do nich.
mishaq, pojemność aku nie jest aż tak ważna, lepiej zabezpieczyć się w wartość prądu rozruchowego. radze dobrze spisać albo podjechać do ASO by sprawdzili ci dokładne wartości aku i wtedy kupić nowy :wink:
Znajomy w ostatnich dniach sprowadził sobie ze Stanów Volvo S40 z 2006 r.
Całkiem fajne auto 2.4 l,a w środku ciekawostka akumulator VOLVO - CENTRA made in poland.
Polecam Centrę.
Do OII TDI powinien byc 77Ah to jest taki optymalny, to co dala fabryka to za maly IMO.
Moj dzis tez zdechl :lol: W nastepnym tygodniu kupuje Centre Future 77Ah, mialem taki w OI po zmianie fabrycznego i palil w najwieksze mrozy bez zadyszki.
jam mam future 77 ah dzisiaj rano było -22 i dopiero może za 7 razem zapaliłem ale chyba świeczki do wymiany 229kkm i oryginalne świece chyba czas wymienić
Przypomniało mi się:
Ostatnio byłem u znajomych co handlują częściami motoryzacyjnymi i pytałem się o Future, jaka jakość, gwarancja. Powiedzieli że problemów żadnych , 3 lata gwarancji, a ostatnio nawet ktoś przywiózł na reklamacje Future 3 dni przed końcem gwarancji.
I też wymienili :szeroki_usmiech
dziś padł aku kompletnie, nawet nie chciał zakręcić. za to właczyły sie awaryjne i alarm, akumulator wykręciłem, ładuje w domu. po zatrzaśnięciu maski włączył mi sie alarm (bez aku) i sobie wyje od 10 minut. jak to wyłączyć?
jak otworzysz maske to mozliwe ze masz przymocowane takie "jajko" na przednim pasie.....tam od góry bedziesz mial miejsce na kluczyk - zakryte kapturkiem
Kupienie aku o większej pojemności nie koniecznie ma sens. Jak będzie za dużo, to się nie doładuje z alternatora. Kwestia ile to jest za dużo...
Dużo większy sens ma kupno tej samej pojemności z większym prądem rozruchu.
Aby zwiększyć prąd rozruchu zawsze trzeba zwiększyć pojemność akumulatora. Nieprawda jest też, że większy akumulator będzie nie doładowany. Jeśli alternator zapewni odpowiednie napięcie ładowania czyli w zakresie 13,9V -14,4V to akumulator będzie się ładował. Tym bardziej ze w dieslach jest alternator 120A. To nie prądnica prądu stałego w syrence czy warszawie.
Mniejsza pojemność fabrycznie montowanych akumulatorów jest podyktowana tylko kosztami produkcji. Fabryka po prostu na nas oszczędza.
W moim 1,9TDI jest oryginalna Varta o pojemności 61Ah i prądzie rozruchu w/g DIN 330A lub w/g SAE 540A. Moim zdaniem to wyraźnie za mało. Teraz gdy aku jest nowy to jeszcze wystarcza ale za parę lat (2-3) mogą być problemy z rozruchem w zimę. Na pewno nowy aku będzie dożo większy.
Aby zwiększyć prąd rozruchu zawsze trzeba zwiększyć pojemność akumulatora.
To jak wyjaśnisz, że jeden 61Ah ma 540A, a inny 600A? Jest zależność pomiędzy pojemnością a prądem, ale nie jednoznaczna (to tak jak z mocą i momentem).
Np. te dwie aukcje:
Dział Motoryzacja na Allegro. Twoje auto zawsze sprawne! Kliknij i przenieś się w świat samochodów, motocykli, ciężarówek, autobusów i samochodów dostawczych z częściami i akcesoriami do nich.
taki aku kupiłem
dużo było szarpania sie ze wszystkim, ale chyba dałem rade. ciemno już więc jutro aku wrzuce do auta.
To jak wyjaśnisz, że jeden 61Ah ma 540A, a inny 600A? Jest zależność pomiędzy pojemnością a prądem, ale nie jednoznaczna (to tak jak z mocą i momentem).
W tym przypadku wielkość prądu rozruchowego zależy od budowy płyt w akumulatorze, przekroju mostków , itd . Niemniej przyrosty prądu rozruchu przy tej samej pojemności są niewielkie. Dla tego chcąc osiągnąć znaczącą poprawę trzeba zwiększyć pojemność aku i nic tego nie zmieni.
Zamieszczone przez toocool
Czy 200Ah też się naładuje do pełna? Nawet jeśli to w ile czasu?
Pewnie , że naładuje. Nie wierzysz to sprawdź
Jeśli napięcie ładowania jest stałe to czas ładowania zależy od natężenia prądu płynącego w obwodzie akumulator - prostownik lub akumulator - alternator. Widziałeś jakie są akumulatory w busach? Co alternator daje rade naładować? :szeroki_usmiech
Komentarz