Kajtiii, dlatego temat jest o TDI, bo benzyny łaski nie robią i łatwo zapalają. :wink:
przy jakim mrozie jestescie w stanie zapalic?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sadelKoledzy a jak wygląda u Was kwestia z paliwem? Mianowicie słyszałem, że przy takich mrozach jak teraz mamy to z paliwa robi się KASZA jedno odpalenie i filtr paliwa do wymiany.
Miał ktoś coś takiego
Zamieszczone przez sadelBo mam wielki dylemat: od czwartku stoi szkodnik nieużywany, a tu mróz ciśnie i nie wiem czy odpalać czy czekać do wiosny
[ Dodano: Wto 26 Sty, 10 13:33 ]
Zamieszczone przez kazik4x4nie ufam banerom na stacjach paliw np Lotos gdzie mówią że paliwko do -32'C mają.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Po tygodniu stania samochod odpalil w niedziele wieczorem (-19) po 3 grzaniach swiec i po 2-3s krecenia rozrusznikiem. Paliwo BP, dolany Xeramic Diesel Protector. Akumulator nowy (miesiac) krecil bez problemu. Ciekawostka dla mnie byl fakt, ze ow Diesel Protector byl na tyle gesty, ze po odwroceniu butelki korkiem do dolu (wowczas w niedziele) plyn (a raczej budyn) nie ruszyl sie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KajtiiiA i ciekawostka. Koło mnie stał sąsiad 22 letnią Nivą i wierzcie lub nie, zapaliła na dotyk. Ruskie to robią fury... Gniotsa nie łamiotsa
20°C Grecy zakladaja swetry (jesli je tylko moga znalezc).
15°C Jamajczycy wlaczaja ogrzewanie (oczywiscie, jesli je maja).
10°C Amerykanie zaczynaja sie trzasc z zimna. Rosjanie na daczach sadza ogorki.
5°C Mozna zobaczyc swoj oddech. Wloskie samochody odmawiaja posluszenstwa. Norwedzy ida sie kapac do jeziora.
0°C W Ameryce zamarza woda. W Rosji woda gestnieje.
-5°C Francuskie samochody odmawiaja posluszenstwa.
-10°C Planujesz urlop w Australii.
- 15°C Kot upiera sie, ze bedzie spal z toba w lozku. Norwedzy zakladaja swetry.
-18°C W Nowym Jorku wlasciciele domow wlaczaja ogrzewanie.Rosjanie ostatni raz w sezonie wyjezdzaja na dacze.
-20°C Amerykanskie samochody nie zapalaja.
- 25°C Niemieckie samochody nie zapalaja. Wygineli Jamajczycy.
-30°C Wladze podejmuja temat bezdomnych. Kot spi w twojej pizamie.
-35°C Zbyt zimno, zeby myslec. Nie zapalaja japonskie samochody.
-40°C Planujesz przez dwa tygodnie nie wychodzic z goracej kapieli.Szwedzkie samochody odmawiaja posluszenstwa.
-42°C W Europie nie funkcjonuje transport. Rosjanie jedza lody na ulicy.
-45°C Wygineli Grecy. Wladze rzeczywiscie zaczynaja robic cos dla bezdomnych
-50°C Powieki zamarzaja w trakcie mrugania. Na Alasce zamykaja lufcik podczas kapieli.
-60°C Biale niedzwiedzie ruszyly na poludnie.
- 70°C Zamarzlo pieklo.
- 73°C Finskie sluzby specjalne ewakuuja swietego Mikolaja z Laponii.Rosjanie zakladaja uszanki.
- 80°C Prawnicy wlozyli rece we wlasne kieszenie.
- 114°C Zamarza spirytus etylowy. Rosjanie sa nie w humorze.
- 273°C Zero absolutne, zamiera ruch czasteczkowy. Rosjanie zakladaja walonki.
- 295°C Wymiera 90% ludzkosci. Rosyjska reprezentacja zostaje mistrzem
swiata w pilce noznej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojciech_Po tygodniu stania samochod odpalil w niedziele wieczorem (-19) po 3 grzaniach swiec i po 2-3s krecenia rozrusznikiem. Paliwo BP, dolany Xeramic Diesel Protector. Akumulator nowy (miesiac) krecil bez problemu. Ciekawostka dla mnie byl fakt, ze ow Diesel Protector byl na tyle gesty, ze po odwroceniu butelki korkiem do dolu (wowczas w niedziele) plyn (a raczej budyn) nie ruszyl sie
Komentarz
-
-
Ok 1520 podjechałem z kumplem na parking do mojej padaczki i odpaliła :d
Stwierdził on, że to nie paliwko przyparło, a raczej rozruszniku już jakiś niemrawy jest. Czy to możliwe? Że po mroźnej nocy nie mógł rozruszać zamarzniętej bryczki?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
vince123, no ciężko, ale to szybko ustępuje.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
po wymianie akumulatora wszystko oki odpala odrazu tylko przez pierwsze sekundy głośno pracuje tak do minuty może dwóch ale jak jest -20 to sie nie dziwie....przy takich temperaturach nikt mi nie powie chociaż drogie najlepsze jest webasto .!!narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
U mnie -26 jedno grzanie i pali na dotykSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
takich mrozów juz raczej nie będzie, dzisiaj cieplutko, -11 i to już inna bajka, a całą dyskusję chyba można podsumować stwierdzeniem, że sprawne auto odpala nawet przy duzym mrozie, który doskonale tą sprawność weryfikujesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
porada :
juz w czasie drugiej wojny swiatowej niemieckie wojska pancerne odpalaly swoje tygrysy co dwie godziny na polgodziny - moze by wziasc z nich pzyklad.
druga porda, jak bylem maly 5-6lat i spedzalem ferje na ziemi klodzkiej to dziadek odpalal dwa ciagniki C330 rozpalajac male ognisko pod silnikiem .
trzecia ze wschodu - rosjanie na syberii odpalali swoje dizle pozna jesienia a gasili na wiosnepablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
Komentarz