A czy ktoś używa może MIO 180. Jest w cenie około 900 zeta? Czy warto za tę cenę kupć to urządzenie. Widziałem dużo tego na Allegro.
Nawigacja GPS
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jachuznacie sie na octavkach a ja niestety na pda
Co do jakości odbiornika w acer n35 nie dyskutuję bo nie mam porównania z innymi. Po prostu nie miałem z nim do tej pory problemów. Chyba na tym poziomie cenowym to trudno kupić coś lepszego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonCo do jakości odbiornika w acer n35 nie dyskutuję bo nie mam porównania z innymi. Po prostu nie miałem z nim do tej pory problemów. Chyba na tym poziomie cenowym to trudno kupić coś lepszego.Octavia Combi 1.9 TDI 81kW
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez jachuJesli wjedziesz w zabudoania i waskie uliczki zapomnij o nawigacji
(...)
Dodam jeszcze jedno jak mam do tego wywalac na zewnatrz auta dodatkowa antene tylko dlatego zeby n35 byl super to sorki ale dzieki wole bt338 albo mio 201
pozdr
Komentarz
-
lec
taka odchylana to jest wlasnie wewnetrzna. Zewnetrzna, to jak sama nazwa wskazuje jest zupelnie "zewnetrzna" ,czylu zupelnie odrebne pudeleczko. Z mojego doswiadczenie lepiej sprawic sobei dobrego palma i zewnetrzna antene, najlepiej po BT. Niestety to rozwiazanie duzo drozsze, no i nie kazdy uzywa palma jako palma (jedynie do nawigacji).
Komentarz
-
Zamieszczone przez DezetA czy lepszy jest palmtop z GPS z anten¹ zewnętrzn¹, tak¹ odchylan¹ od obudowy (np. Mio 180) czy z wewnętrzn¹ (zintegrowan¹ z obudow¹ - np. MIO P350)?
* - nie che tu podawac nazwy konkretnego samochody bo kazdy ma inne upodobania.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
lec
Nie chodziło mi o antenę na kabelku czy po BT. Pytanie dotyczy tego, czy ta antena w MIO P350 która jest schowana wewn¹trz obudowy jest tak samo dobra jak ta w MIO 180 (tam się odchyla i przekręca).
Dzięki Thundi
[ Dodano: Sob 27 Maj, 06 00:24 ]
Mam jeszcze jedno pytanko. Jako że w moim MIO antena jest odchylana to mam taki problem. Jak ona powinna być ustawiona w stosunku do "nieba" żeby najlepiej odbierała sygnał? Antena jest w formie takiego płaskiego trapezu, czy ustawiać ją płaską powierzchnią do góry (mniej więcej poziomo) czy czubkiem anteny w niebo?Pozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez szkodamusze moja kobitke przekonacsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Poradźcie, jak doprowadzić zasilanie do PocketPC zamontowanego na przyssawce do przedniej szyby? Gniazdo zapalniczki jest za daleko. Niby można naciągnąć kabel od ładowarki, ale wtedy wygina się czuły na uszkodzenia wtyk oraz przez środek auta ciągnie się sprężyna. Jak macie to rozwiązane u siebie? Czyżby jakieś dodatkowe gniazdo zapalniczki, np. w schowku. Auto mam jeszcze na gwarancji, więc nie wiem czy mogę ingerować w elektrykę :roll:Pozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
-
Dezet, Musisz zrobic jak ja zrobilem i problem zniknal a mianowicie. Ja zasilanie mialem na wtyczkach z USB, a wiec poszedlem kupilem przewodzik USB i zrobilem z niego przedluzacz i wyciagnalem pod szyba. Na codzien kabelki do GPS-a i palma sa schowane, jak potrzebuje to wyciagam je reka stamtad i podlaczam. Podlaczenie do pradu w aucie mam dalej tak samo, czyli przez zapalniczke i transformatorek 5VUSB->12V.
Jak nie zapomne to jutro zrobie fote, jak to w realu wyglada
Komentarz
-
-
Dezet, Czyli miniUSB lub firewire(nie pamietam dokladnie bo roznie to okreslaja)/ Ilu pinowy bo jest 5 i 6 z tego co pamietam. To tez nie problem, taki tez zrobilem Koszt 2,5zl, a caly kabel ktory mialbym pociac mial kosztowac 30zl, ciut za drogo.
Powiedz dokladnie, co potrzebujesz od gniazda zapalniczki az do palma ew GPS-u to cos wymysle
Takiej wtyczki potrzebujesz??
Komentarz
-
-
lec
chyba nie o to mu chodzi, acerki np maja swoj wlasny format gniazda. Polecam przedłużke kabla zasilania z zapalniczki. DO kupienia w marketach.
Komentarz
-
Garmin 60 CS + GPMapa 3.0
Użytkuję taki zestaw od 2 lat. 60 CS jest na tyle uniwersalny, że można go wyjąć i zabrać w teren. Są do niego za friko znakomite mapy Tatr wysokich. Sama GPMapa jest routingiem. Generalnie nie ma problemów z nawigacją po Polsce i po dużch miastach.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Maicroft
Właśnie taki mam wtyk jak ten z lewej. I takim samym kończy się kabel od ładowarki. Czyżby można było dostać gdzieś taką przedłużkę? Z ładowarki wychodzi kabel, nie ma tam wtyku USB. Gdyby tak było, to bym sobie jakoś poradził.
Aha, w środku ma 5 mosiężnych listewek.Pozdrawiam, Dezet
Komentarz
-
Komentarz