[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tippo
    L&K
    • 2009
    • 1349
    • Octavia III (5E3)
    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Maicroft
    Hmm za kilka lat trzeba bedzie popatrzec za czyms innym z dobrym automatem i 4x4
    A4 allroad 2.0tfsi lub Passat Alltrack 2.0tsi :P

Komentarz

• pandzik
      RS
      • 2011
      • 2254
      • Seat

Maicroft, Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie myśleć szybciej, najpóźniej po gwarancji.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

pandzik, Jeszcze 4,5 roku
        Spritmonitor.de

Komentarz

• pandzik
          RS
          • 2011
          • 2254
          • Seat

Maicroft, Sprytnie. Skąd wiedziałeś? :lol:

Komentarz

• patrykL
            Rider
            • 2009
            • 588

za kilka lat trzeba bedzie popatrzec za czyms innym z dobrym automatem
            o automacie to mozna pomarzyc, teraz same dsg, easytronic'i, cvt i inne buble i wynalazki. a za kilka lat to bedzie zamierzchla historia (obym sie mylil)

Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie myśleć szybciej, najpóźniej po gwarancji
            naprawde ludzicie sie, ze inne marki sa lepsze?

:lol:

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

pandzik, Po wyjechaniu z salonu jak przestal zwijac sie pas od kierowcy :lol: Potem jak dostrzeglem na czym jeszcze zaoszczedzili wzgledem poprzedniej wersji i decyzja byla juz podjeta

patrykL, Tak coraz bardziej mysle nad zakupem W124, zrobic blache do porzadku, silnik i jezdzic tym przez kolejne 20lat, bo tam nie ma sie co zepsuc i nie trzeba kilku komputerow itd, zeby auto doprowadzic do ladu. Cieszmy sie ze nie mamy jeszcze elektrycznych hamulcow postojowych, ledow w swiatlach i calej tej reszty jednorazowych elementow za gruba kase.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• patrykL
                Rider
                • 2009
                • 588

w124..., cudowne auta, takich juz nie robia i nigdy nie zrobia

Komentarz

• galanonim75
                  Classic
                  • 2011
                  • 12

Odebrałem wczoraj swoją OII Tour Combi 2G2G i mam 2 pytania (na które nie potrafili mi odpowiedzieć w serwisie!!!!!!) :
                  1. Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
                  2. Jak sprawdzić czy jest ESP? bo po naciśnięciu guzika nic się nie dzieje (nie zapala się żadna lampka )

Pozdrawiam
                  PS Czekałem 6 miesięcy

Komentarz

• ggrzesiek
                    Drive
                    • 2011
                    • 41

ad 1. to chyba jest to, że jak zamkniesz samochód z pilota to osobą, która została w środku nie otworzy drzwi ciągnąc za klamkę. Jak sam odbierałem auto i spytałęm serwis, co to jest to odpowiedzieli, że tak musi być i tyle :P podobnie jak ktoś wybije Ci szybę to też nie otworzy drzwi przez klamkę wewnętrzną

Komentarz

• kapi
                      L&K
                      • 2009
                      • 1174
                      • Fabia combi

Zamieszczone przez galanonim75
                      2. Jak sprawdzić czy jest ESP?
                      po kodach wyposażenia z wlepy z książki gwarancyjnej. > klik <
                      ad.1 - jak kolega ggrzesiek pisze - po zamknięciu wozu od środka go nie otworzysz.
                      OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• metan
                        Classic
                        • 2011
                        • 18

1. Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
                        2. Jak sprawdzić czy jest ESP? bo po naciśnięciu guzika nic się nie dzieje (nie zapala się żadna lampka )
                        y
                        1. W mojej jest komunikat: CHECK SAFELOCK - myślę, że chodzi o blokadę kierownicy.

W jaki sposób zmienili Ci język na polski - czy podpinali komputer czy jakąś kombinacją przycisków?

2. Też się zastanawiałem na istnieniem ESP w swoim wozie - potwierdzają to kody z nalepki. Dodatkowo w zimie miałem okazję potwierdzić doświadczalnie, że ESP jest.

Komentarz

• patrykL
                          Rider
                          • 2009
                          • 588

Jak sprawdzić czy jest ESP? bo po naciśnięciu guzika nic się nie dzieje (nie zapala się żadna lampka )
                          a nacisnij i przytrzymaj przez chwile

Komentarz

• komoornik
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 150

Zamieszczone przez metan
                            W jaki sposób zmienili Ci język na polski - czy podpinali komputer czy jakąś kombinacją przycisków?
                            Bardzo dobre pytanie.

Komentarz

• kapi
                              L&K
                              • 2009
                              • 1174
                              • Fabia combi

Zamieszczone przez patrykL
                              Jak sprawdzić czy jest ESP? bo po naciśnięciu guzika nic się nie dzieje (nie zapala się żadna lampka )
                              a nacisnij i przytrzymaj przez chwile
                              owszem - kontrolka się zapali, ale to może być ASR .... :?:
                              str.23 instrukcji pokazuje ten sam piktogram dla ESP i ASR. > klik < - plik pdf
                              OII sprzedana

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Przytrzymanie wylacza ASR i taki tez komunuikat pojawia sie na desce w FL-ce. Jako ze Toury nie maja maxi-dota oraz UE nakazala montaz ESP obowiazkowo, wiec bez szans na to, zeby auto nie mialo ESP :szeroki_usmiech

Spadnie deszcze trzeba wcisnac na zakrecie gaz do deski i zaraz zobaczycie czy dziala ESP
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• kapi
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1174
                                  • Fabia combi

wiec bez szans na to, zeby auto nie mialo ESP
                                  dlatego proponowałem dekoder kodów wyposażenia pare postów wyżej.
                                  jeden kolega płacił extra za ESP, drugi go nie ma , ja również jestem bez, w wersji MY2012.
                                  OII sprzedana

Komentarz

• octopus
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 40

galanonim75 - Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

Blokada powoduje, że nie odpalisz auta bez wciśniętego sprzęgła przy wrzuconym biegu. Nie sprawdzałem jak jest na luzie.

Komentarz

• Rosomak
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1365
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
                                      Oznacza to na 100% blokadę drzwi. Jeżeli zaryglujesz drzwi z zewnątrz z pilota, to nie będzie ich można otworzyć zarówno z zewnątrz jak i z wewnątrz. Jest to informacja na wypadek pozostawienia osób w samochodzie! Funkcję tą można wyłączyć i powinna być ona opisana w załączniku do instrukcji obsługi, która powinien Ci dać dealer. Nie powinno się jej jednak wyłączać, bo jak by nie było jest to utrudnienie dla złodziei.

Ja też mam O2Tour w kolorze 2G2G. Wrzuć foty jak ona wygląda w "kombinezonie" w tym kolorze.
                                      Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                      http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                      Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• octopus
                                        Drive
                                        • 2011
                                        • 40

mkania777 możesz mieć rację ale to słaba informacja jak nie wiadomo od razu o co chodzi
                                        Info o blokadzie odpalenia dostałem w ASO bo też mnie to zastanawiało.

Komentarz

• Rosomak
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1365
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez octopus
                                          mkania777 możesz mieć rację
                                          w tym przypadku jestem tego pewien. Jak pisze to wiem...
                                          Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                          http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                          Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Walt
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1065
                                            • Seat

UE nakazala montaz ESP obowiazkowo, wiec bez szans na to, zeby auto nie mialo ESP
                                            W NOWYCH modelach produkowanych od tego roku. Tour mógłby jeszcze i za 10 lat nie mieć montowanego ESP.
                                            SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• komoornik
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 150

Odebrałem wczoraj swoją OII Tour Combi 2G2G i mam 2 pytania (na które nie potrafili mi odpowiedzieć w serwisie!!!!!!) :

Pozdrawiam
                                              PS Czekałem 6 miesięcy
                                              Skoro wrzucili Ci jakiś Polski język - co się wyświetla jak próbujesz odpalić auto bez sprzęgła ?

Komentarz

• galanonim75
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 12

Skoro wrzucili Ci jakiś Polski język - co się wyświetla jak próbujesz odpalić auto bez sprzęgła ?
                                                1. Język polski wrzucili z "komputera"
                                                2. Jak nie wcisnę sprzęgła przy zapalaniu to pisze "SPRZĘGŁO"
                                                3. Przy zatankownym gazie i paliwie od środka koła do rantu jest 365 mm
                                                4. W gazie nie ma ani podnośnika, ani klucza do kół !
                                                5. Zdjęcia zrobię jak "zima odpuści"
                                                Pozdrawiam
                                                GAL

Komentarz

• Borsuk2
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1203

W gazie nie ma ani podnośnika, ani klucza do kół !
                                                  bo te wyposażenie nie zależy od gazu, tylko czy dokupiłeś pełnowymiarowe koło zapasowe.
                                                  Jest kupione koło - to jest i podnośnik i klucz.
                                                  Jak nie ma koła - to jest zestaw naprawczy (kompresorek i chemia).
                                                  Fajna stronka

Komentarz

• mrqtm
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 253

galanonim75, Przecież u nas nad morzem nie ma już zimy Więc czekamy na zdjęcia
                                                    Była Octavia Tour +
                                                    jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

Pracuję...