Zamieszczone przez Maicroft
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
o automacie to mozna pomarzyc, teraz same dsg, easytronic'i, cvt i inne buble i wynalazki. a za kilka lat to bedzie zamierzchla historia (obym sie mylil)za kilka lat trzeba bedzie popatrzec za czyms innym z dobrym automatem
naprawde ludzicie sie, ze inne marki sa lepsze?Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie myśleć szybciej, najpóźniej po gwarancji
:lol:
Komentarz
-
-
pandzik, Po wyjechaniu z salonu jak przestal zwijac sie pas od kierowcy :lol: Potem jak dostrzeglem na czym jeszcze zaoszczedzili wzgledem poprzedniej wersji i decyzja byla juz podjeta
patrykL, Tak coraz bardziej mysle nad zakupem W124, zrobic blache do porzadku, silnik i jezdzic tym przez kolejne 20lat, bo tam nie ma sie co zepsuc i nie trzeba kilku komputerow itd, zeby auto doprowadzic do ladu. Cieszmy sie ze nie mamy jeszcze elektrycznych hamulcow postojowych, ledow w swiatlach i calej tej reszty jednorazowych elementow za gruba kase.
Komentarz
-
-
Odebrałem wczoraj swoją OII Tour Combi 2G2G i mam 2 pytania (na które nie potrafili mi odpowiedzieć w serwisie!!!!!!) :
1. Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
2. Jak sprawdzić czy jest ESP? bo po naciśnięciu guzika nic się nie dzieje (nie zapala się żadna lampka )
Pozdrawiam
PS Czekałem 6 miesięcy
Komentarz
-
-
ad 1. to chyba jest to, że jak zamkniesz samochód z pilota to osobą, która została w środku nie otworzy drzwi ciągnąc za klamkę. Jak sam odbierałem auto i spytałęm serwis, co to jest to odpowiedzieli, że tak musi być i tyle :P podobnie jak ktoś wybije Ci szybę to też nie otworzy drzwi przez klamkę wewnętrzną
Komentarz
-
-
po kodach wyposażenia z wlepy z książki gwarancyjnej. > klik <Zamieszczone przez galanonim752. Jak sprawdzić czy jest ESP?
ad.1 - jak kolega ggrzesiek pisze - po zamknięciu wozu od środka go nie otworzysz.
Komentarz
-
-
1. W mojej jest komunikat: CHECK SAFELOCK - myślę, że chodzi o blokadę kierownicy.Zamieszczone przez galanonim751. Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
2. Jak sprawdzić czy jest ESP? bo po naciśnięciu guzika nic się nie dzieje (nie zapala się żadna lampka )
y
W jaki sposób zmienili Ci język na polski - czy podpinali komputer czy jakąś kombinacją przycisków?
2. Też się zastanawiałem na istnieniem ESP w swoim wozie - potwierdzają to kody z nalepki. Dodatkowo w zimie miałem okazję potwierdzić doświadczalnie, że ESP jest.
Komentarz
-
-
owszem - kontrolka się zapali, ale to może być ASR .... :?:Zamieszczone przez patrykLa nacisnij i przytrzymaj przez chwileJak sprawdzić czy jest ESP? bo po naciśnięciu guzika nic się nie dzieje (nie zapala się żadna lampka )
str.23 instrukcji pokazuje ten sam piktogram dla ESP i ASR. > klik < - plik pdf
Komentarz
-
-
Przytrzymanie wylacza ASR i taki tez komunuikat pojawia sie na desce w FL-ce. Jako ze Toury nie maja maxi-dota oraz UE nakazala montaz ESP obowiazkowo, wiec bez szans na to, zeby auto nie mialo ESP :szeroki_usmiech
Spadnie deszcze trzeba wcisnac na zakrecie gaz do deski i zaraz zobaczycie czy dziala ESP
Komentarz
-
-
Oznacza to na 100% blokadę drzwi. Jeżeli zaryglujesz drzwi z zewnątrz z pilota, to nie będzie ich można otworzyć zarówno z zewnątrz jak i z wewnątrz. Jest to informacja na wypadek pozostawienia osób w samochodzie! Funkcję tą można wyłączyć i powinna być ona opisana w załączniku do instrukcji obsługi, która powinien Ci dać dealer. Nie powinno się jej jednak wyłączać, bo jak by nie było jest to utrudnienie dla złodziei.Zamieszczone przez galanonim75Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Ja też mam O2Tour w kolorze 2G2G. Wrzuć foty jak ona wygląda w "kombinezonie" w tym kolorze.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
w tym przypadku jestem tego pewien. Jak pisze to wiem...Zamieszczone przez octopusmkania777 możesz mieć racjęOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Skoro wrzucili Ci jakiś Polski język - co się wyświetla jak próbujesz odpalić auto bez sprzęgła ?Zamieszczone przez galanonim75Odebrałem wczoraj swoją OII Tour Combi 2G2G i mam 2 pytania (na które nie potrafili mi odpowiedzieć w serwisie!!!!!!) :
1. Co znaczy komunikat Chceck Deadlock (potrafili jedynie zmienić na język polski Uwaga Blokada)? - pojawia się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Pozdrawiam
PS Czekałem 6 miesięcy
Komentarz
-
-
1. Język polski wrzucili z "komputera"
Skoro wrzucili Ci jakiś Polski język - co się wyświetla jak próbujesz odpalić auto bez sprzęgła ?
2. Jak nie wcisnę sprzęgła przy zapalaniu to pisze "SPRZĘGŁO"
3. Przy zatankownym gazie i paliwie od środka koła do rantu jest 365 mm
4. W gazie nie ma ani podnośnika, ani klucza do kół !
5. Zdjęcia zrobię jak "zima odpuści"
Pozdrawiam
GAL
Komentarz
-
, ja również jestem bez, w wersji MY2012.

Komentarz