[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ferd
    Rider
    • 2011
    • 320

Zamieszczone przez Eidos71
    Ferd - litosci !!! Po prostu szkoda słów na Twoje teksty i śmieszne opinie, pełne przekonania o własnej nieomylności i jedynej słuszności prezentowanych poglądów. A fotka - już tłumaczę, gdyż nie zrozumiałeś jej ironii - jest graficzną formą zażenowania, jakie mnie ogarnia, gdy czytam Twoje przemyślenia... Ale już koniec OT, gdyż widzę, że należysz do ludzi, którzy uważają, że pozjadali wszystkie rozumy, a kto nie jest z nimi - ten przeciwko nim...
    A ha, jak już nie ma argumentów, to się pisze takie teksty jak powyżej, wkleja rożne głupie fotki i zachowuje się jak rozkapryszona nastolatka.

Nie wiem czy kolega zauważył i czy do niego dotarł fakt, iż ludzie inteligentni, do których ja się niewątpliwie zaliczam, nie narzucają nic innym, TYLKO MAJA WŁASNE ZDANIE. Ja oczywiście wysłuchuje innych, jak mnie inni przekonają, to jestem w stanie swoje zdanie zmienić, ale oczywiście nie zmienię go z powodu głupich obrazków. Jak ktoś podziela moje zdanie, to dobrze, jak nie to trudno, nie mój problem.

Ważne jest, aby dzielić się opiniami, a nie sobie wzajemnie potakiwać, zwłaszcza w beznadziejnej sprawie. Mam nadzieję, że kolega przestanie być zacietrzewiony i w końcu zrozumie to, co ja w swoich postach piszę. A prawda jest oczywista i nie ma co mieszać. Dilerzy nowych samochodów robią wały i przed odbiorem nowego samochodu z dilerni, należy ten samochód dokładnie sprawdzić. Tyle i aż tyle. Zupełnie nie rozumiem co koledze tak to sprawdzanie przeszkadza. Ma cos do ukrycia czy co.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qPkgpRoUXFs[/youtube]
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• rodaczek
        RS
        • 2011
        • 1602
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

szkoda, brawo

Moja Octavia:
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
        Rafał

Komentarz

• Eidos71
          RS
          • 2011
          • 2050
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

szkoda - :bow
          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7460
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Ferd
            Mądry człowiek tak postępuje, szuka takich rozwiązań, a nie odbiera nowego wraka, czy inny uszkodzony samochód uchodzący za nowy
            Czyli jestem głupi, bo ja to obejrzałem z grubsza czy cały jest samochód, sprawdziłem olej i czy zamawiane dodatki są (a brakowało 2 rzeczy) i pojechałem
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• patrykL
              Rider
              • 2009
              • 588

Panowie, kazdy ma swoje racje, ale czy nie najwyzszy juz czas zakonczyc to ujadanie?
              ile mozna?

Komentarz

• bishop
                L&K
                • 2012
                • 1430

Zamieszczone przez Mihau
                Zamieszczone przez Ferd
                Mądry człowiek tak postępuje, szuka takich rozwiązań, a nie odbiera nowego wraka, czy inny uszkodzony samochód uchodzący za nowy
                Czyli jestem głupi, bo ja to obejrzałem z grubsza czy cały jest samochód, sprawdziłem olej i czy zamawiane dodatki są (a brakowało 2 rzeczy) i pojechałem
                Chyba jako jedyny forumowicz odpuściłeś brak dodatków i to 2 ,za które zapłaciłeś :shock:

Ale plus za szczerość... :lol:

Czemu nie wlączacie ignoruj np na Ferda, nie ma przymusu czytania, ...aha niektóre porady wam pasują i mogą się gdzieś tam przydać, a te co wam nie pasują to sa głupie :?:

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez bishop
                  Zamieszczone przez Mihau
                  Zamieszczone przez Ferd
                  Chyba jako jedyny forumowicz odpuściłeś brak dodatków i to 2 ,za które zapłaciłeś :shock:
                  Chyba jako jedyny forumowicz wyciągnąłeś tak daleko idące wnioski. Rzeczy, których nie było zostały zgłoszone i zostały dostarczone w późniejszym terminie.

Komentarz

• lu5asz
                    RS
                    • 2011
                    • 2006
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
                    Chyba jako jedyny forumowicz wyciągnąłeś tak daleko idące wnioski. Rzeczy, których nie było zostały zgłoszone i zostały dostarczone w późniejszym terminie.
                    Ja do dzis nie mam aktywowanych cornerow i srub zabezpieczajacych :P
                    Kondziu

OCP

Komentarz

• bishop
                      L&K
                      • 2012
                      • 1430

Zamieszczone przez Mihau
                      ...i pojechałem kropka :roll: , jakoś nic nie było tu o zgłoszeniu i dostarczeniu, ...ale dobrze że wywalczyłeś swoje.
                      Ale ja jako jedyny z forum się przyczepiłem o to :diabelski_usmiech, bo myślałem że odpuściłeś dziadom.

I tak się trzeba cieszyć że nie brakowało wam fotela kierowcy albo koła 8)

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

U mnie brakło dywaników i kabla pod iPoda do MDI także szczegóły.

Komentarz

• Ferd
                          Rider
                          • 2011
                          • 320

Ale tu dużo zdziecinniałych ludzi usiłujących bronić, coś co nie jest do obrony. Dzieci w przedszkolu tak maja, jak się z czymś nie zgadzają, to idą na złość odmrozić sobie uszy. Ciekawe czy w realnym świecie tez macie takie problemy. Jak tak, to chyba musicie żyć na marginesie społeczeństwa, bo człowiek, który zawsze i wszędzie uważa, że ma rację, jest raczej dość mocno izolowany ze względu na swoją niedojrzałość emocjonalną.

Mądrzy ludzie, w których oczywiście wierzę, i tak będą robić swoje. Jedne racje przyjmą inne nie, jak to w życiu. Jeden będzie coś sprawdzał inny nie. jeden człowiek będzie mądry przed szkodą, inny po szkodzie. Czekamy tylko na osobę, która na złość innym, w tym mojej skromnej osobie, nie sprawdzi samochodu przy odbiorze, odbierze wraka czy odmalowańca, a później będzie się wszystkim na prawo i lewo chwalić, że a co ja tam nie sprawdzałem, to wrak, ale za moje pieniądze he, he :lol: Społeczeństwo mamy takie jakie mamy, mnóstwo w nim zdziecinniałych, niedojrzałych ludzi, z czasem to się zmieni, życie uczy i mądrości i pokory, a niszczy głupotę.

Komentarz

• Big Wojtek
                            Rider
                            • 2010
                            • 440
                            • Hyundai

Ferd z Twoimi poglądami można się zgodzić lub nie...
                            Ale jeśli przy tej okazji stwierdzasz, że większość społeczeństwa ( ci , którzy się z Toba nie zgadzają) to nieinteligentni, zdziecinniali osobnicy to jest powód do przemyśleń.

Nawet dla osoby która jeździ super-hiper furami a octavię ma tylko po to żeby nie rzucać się w oczy,inwestuje w nieruchomości i wogóle jest bardzo inteligentny

Komentarz

• bishop
                              L&K
                              • 2012
                              • 1430

Zamieszczone przez lu5asz
                              Ja do dzis nie mam aktywowanych cornerow i srub zabezpieczajacych
                              No kutwa ...i mnie się coś przypomniało :twisted: , nie dali mi pikania w autoalarmie, a jak pytam Danielcia jak to włączyć to udaje nieboszczyka.

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bishop
                                No kutwa ...i mnie się coś przypomniało :twisted: , nie dali mi pikania w autoalarmie, a jak pytam Danielcia jak to włączyć to udaje nieboszczyka.
                                Jaki masz alarm ? Oryginalny fabryczny, czy polski, dokładany w salonie ? Ja mam polski (konfigurowałem auto z oryginalnym, ale widocznie - wg ASO - oryginalny to dokładany :wink: ) i też nie miałem "pikania" (podobno, wg przepisów unijnych, alarm powinien być cichy przy uzbrajaniu/rozbrajaniu). Jednak zadzwoniłem do producenta alarmu i klient krok po kroku powiedział mi, co mam zrobić, aby uaktywnić "pikanie".
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Ceed1
                                  Rider
                                  • 2012
                                  • 461

Po co Ci pikanie. Wiochą zajeżdża. Tak robią dresiarze w golfach II i III.

Komentarz

• Big Wojtek
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 440
                                    • Hyundai

Dresiarze w golfach maja też wycieraczki i kierunkowskazy. Mimo to ja z tych "gadżetów" nie zrezygnuję :P
                                    A pikanie jest po to ,żebym nie musiał się zastanawiać czy alarm jest uzbrojony i nie wpatrywał się czy kierunkowskazy zamigały.
                                    W poprzednim aucie miałem pikanie, w Octavii nie mam. Dopiero ten temat mi przypomniał, że mozna by coś z tym zrobić

Komentarz

• kazek103
                                      Rider
                                      • 2012
                                      • 351

Witam,
                                      W końcu nadchodzi chwila odbioru , Octavia już u dealera na placu. Nie jest tak jak picze kolega Ferd to znaczy nie zawsze , mianowicie dostałem dokumentację foto w tym uszkodzenia rysa na tylnych drzwiach .

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Przepoleruja i nie bedzie widac. Taka rysa bedzie po dwoch dniach stania pod marketem, jak ktos przejedzie klipsem albo zamkiem z ubrania :cry:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• irekk
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1093
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

• pandzik
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2254
                                            • Seat

Byłem dziś w Emidzie z moją klimą (do wymiany jakiś sterownik). Na parkingu widziałem z 5 Tourów do odbioru. Musze przyznać, że czarny liftbacki wyglądały na prawdę zachęcająco. Ciekawe czy ktoś od nas odbiera w Rudzie...

Inny beżowy Tour przyjechał na lawecie. Przyciemnione szybki, bytomska rej. "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. "

Komentarz

• Kenu
                                              Ambiente
                                              • 2012
                                              • 222
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez pandzik
                                              Byłem dziś w Emidzie z moją klimą (do wymiany jakiś sterownik). Na parkingu widziałem z 5 Tourów do odbioru. Musze przyznać, że czarny liftbacki wyglądały na prawdę zachęcająco. Ciekawe czy ktoś od nas odbiera w Rudzie...
                                              Mój Tour przyszedł chyba dzień później.

Komentarz

• steel
                                                Drive
                                                • 2012
                                                • 58

Czy mieliście wlany płyn do spryskiwacza szyb po odbiorze nówki z salonu?
                                                Kilka dni temu zauważyłem że pokrywa od bezpieczników jakoś dziwnie odstaje. Zdjąłem a mówiąc szczerze prawie sama odpadła. Okazało się że prawdopodobnie przy montażu centralki LPG zostały połamane zaczepy. A że byłem na małym wyjeździe posklejałem kropelką bo wstyd jeździć nowym rozebranym samochodem.
                                                Ręce opadają...

Komentarz

• kazek103
                                                  Rider
                                                  • 2012
                                                  • 351

Tak miałem wlane wszystkie płyny w tym spryskiwacza na max , przed odbiorem robią tzw.przegląd zerowy w czasie którego wszystko sprawdzają i uzupełniają.

Komentarz

• rodaczek
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1602
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wszystko oprócz paliwa :P .

Moja Octavia:
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
                                                    Rafał

Komentarz

Pracuję...