[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SP9XWW
    Rider
    • 2009
    • 579

U mnie podobny case był z zaciemnionym paskiem na przedniej szybie... Kilka tygodni temu dzwonił do mnie dealer z informacja, że od 2010 roku Skoda wycofała się z tej opcji... Musiałem niestety zrezygnować z tej funkcjonalności... Fabryki nie przeskoczysz...
    Vy 73! de S!@w

Komentarz

• plnf
      Classic
      • 2010
      • 25
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Info z auto-wimar :

4*4 bez webasta opcje się wykluczają :evil:

Pozdawiam

Komentarz

• karpecik
        Rider
        • 2004
        • 279

Naprawdę dostałeś dobrą ofertę od Wimaru??? Lepszą niż od Danielcia?
        U mnie odpadli w przedbiegach. Nawet na autobus szkoda było kasy...

Komentarz

• filipT
          Rider
          • 2010
          • 554

taka jest "cena" zakupu najpopularniejszego samochodu w Polsce, moce przerobowe są takie i nic się nie przyspieszy
          karpecik,
          Wizyt: 8 Łączny czas wizyt Godzin: 1,9
          kolega pewnie nawet nie natknął się na wzmiankę o Danielciu
          Mój Szkodnik

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Coraz więcej salonów zaczyna zdawać sobie sprawę z istnienia "Danielcia" i InterAuto.

Jak ja kupowałem moją O2 to nie było mowy o obniżce ceny o 4kpln a tyle dostałem w Krakowie, ale ostatnio mój kolega pytał o O2 u Danielcia i u mnie w mieście i ceny były identyczne (pani sprzedawczyni jak mnie zobaczyła z nim to odrazu dała taką cenę jak w Krakowie).

kolega kupił wprawdzie i30, ale cenę miał jak w InterAuto.

Komentarz

• Rekin Chlebojad
              Rider
              • 2010
              • 474

plnf, Witam poczytaj moj swieży temacik i witaj w klubie.Opoznienie w produkcji

Zamieszczone przez plnf
              że autko prawdopodobnie będzie do odbioru pod koniec Sierpnia i bez ogrzewania postojowego bo Skoda wycofa się od tego.

Jakiś obłęd.

Napisałem do Skody Auto Polska i czekam na ich zdanie.
              jak dobrze pojdzie bedzie pod koniec Sierpnia;( i tu jestem szczery, a SAP nic ci nie pomoże, przerabiałem to w zeszłym tygodniu.
              [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• plnf
                Classic
                • 2010
                • 25
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez karpecik
                Naprawdę dostałeś dobrą ofertę od Wimaru??? Lepszą niż od Danielcia?
                U mnie odpadli w przedbiegach. Nawet na autobus szkoda było kasy...
                Witam,

Z względu na opóźnienie mogę się wycofać bez utraty przedpłaty.

Czy któryś kolegów z kontaktuję mnie z Danielem.

Pozdrawiam

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

tu się możesz kompaktować:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Rok z Bagien
                    L&K
                    • 2010
                    • 1172

Zamieszczone przez loyd
                    Coraz więcej salonów zaczyna zdawać sobie sprawę z istnienia "Danielcia" i InterAuto.

Jak ja kupowałem moją O2 to nie było mowy o obniżce ceny o 4kpln a tyle dostałem w Krakowie, ale ostatnio mój kolega pytał o O2 u Danielcia i u mnie w mieście i ceny były identyczne (pani sprzedawczyni jak mnie zobaczyła z nim to odrazu dała taką cenę jak w Krakowie).

kolega kupił wprawdzie i30, ale cenę miał jak w InterAuto.
                    Potwierdzam.
                    Moi łódzcy dealerzy w negocjacjach traktowali mnie średnio poważnie, kiedy niejako z ulicy chciałem kupić Octavię. Kiedy im zaserwowałem cenę krakowską, jeden orzekł, że ktoś do tego dopłaca , a drugi zamilkł na kilka godzin. Po kilku godzinach wyrzucił z siebie: Niech Pan nie jedzie do Krakowa.

A wracając do ad remu, mnie też groził odbiór Skody pod koniec sierpnia (fabryka ma w wakacje jakiś przestój :| ), z uwagi na pakiet na bezdroża.
                    Chyba jednak uda się do końca czerwca odebrać.

pzdr

Komentarz

• plnf
                      Classic
                      • 2010
                      • 25
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez szkoda
                      Witam,

Dziękuję kolegów za wspaniały kontakt.

Danielcio miał lepszą cenę.

Niestety 1,8 TSI 4*4 nie może mieć ogrzewanie postojowe zamontowane seryjnie jest to błąd konfiguratora.

Teraz tylko czekać do 31/08/2010.

Pozdrawiam

Komentarz

• arturozory
                        Rider
                        • 2010
                        • 688

czekam na moją octavkę 2 fl 1.4 tsi ambiente . zamawiałem w emida kraków polecam
                        POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

arturozory, uuu cos nowego kolego super :diabelski_usmiech wow
                          nie pomyliłeś tematów

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

arturozory, super ,gratuluje.... :hmm

Komentarz

• Mach700
                              Classic
                              • 2010
                              • 21

Witam,
                              4 dni temu zamówiłem Laurin&Klement 1.8 TSI DSG combi full opcję i mam na nią czekać... do stycznia bądź lutego. To jest problem niestety. Mam tylko nadzieję, że będzie warto. Auto zamówione w carsed mińsk mazowiedzki.

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

jak to się mówi "będzie pan zadowolony"

tez tam zamawiałem i wszystko w porządku
                                ale faktycznie okres oczekiwania to jakaś paranoja
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• mactweety
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 1

Opóźnienia w zamówieniu.

Ja zamówiłem swoją Octavię 4 września 2010r termin był na 27 grudnia. Elegance bez kratki. Ale okazało się, że są małe szanse, że auto pojawi się w tym roku. I dealer dał mi trzy opcje:
                                  1. Czekamy do końca grudnia i jak się uda to kupuje autko jak nie to zwraca zaliczkę.
                                  2. Czekamy do końca grudnia, a jak autka nie będzie to wtedy luty (odbiór) i nowy rok produkcji po cenie już ustalonej + 1%VAT.
                                  3. Kupujemy autko z nowym rocznikiem po cenie wynegocjowanej odbiór luty +1% VAT.
                                  Wybrałem opcję 3.
                                  PS. I miałem możliwość zerwania umowy już teraz i zwrot zaliczki.

Komentarz

• arturozory
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 688

ja muszę czekać na moją do grudnia. przewidywany termin to 31 .12.2010 :lol:
                                    POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074

Komentarz

• Ayu
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 4154

Nawet nie chce mi się zmieniać w podpisie ile ja już wersji słyszałem kiedy to auto zamówione będzie produkowane... :hacker :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• infomatik
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 20

Faktycznie to jest obłęd. Zamówione autko [1.4TSI] na początku września i jak do tej pory jeszcze nawet nie dzwoniłem się dowiedzieć kiedy auto będzie gotowe (salon ma dzwonić).

Martwi mnie jednak jedna rzecz. Od 1.01.2011 wchodzi przepis o rejestracji nowych aut spełniających normę emisji spalin EURO5. Dopuszcza się jednak możliwość rejestracji takich aut jeśli jest to końcówka z poprzedniego roku, ale nie więcej niż jakaś określona część całej rocznej produkcji.

Oby się wyrobili z realizacją zamówień... bo mój nie spełnia tej normy.

źródło: SAMAR

Komentarz

• KulfonP
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 391

Nie masz się chyba czym martwić kolego informatik bo wg danych na stronie skody 1.4 TSI spełnia wymogi normy EU5

Komentarz

• arekban
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 208

Zamieszczone przez KulfonP
                                            Nie masz się chyba czym martwić kolego informatik bo wg danych na stronie skody 1.4 TSI spełnia wymogi normy EU5
                                            Racja....Wszystki TSI i TDI z DPF spełniają normę EU5

Komentarz

• józiu
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 29

No nie stety nie do końca spełnia. Silnik 1.4 tsi spełnia tylko wymogi normy emisji spalin EU5, pozostałych kryteriów tejże normy już nie.

Komentarz

• arekban
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 208

Zamieszczone przez józiu
                                                No nie stety nie do końca spełnia. Silnik 1.4 tsi spełnia tylko wymogi normy emisji spalin EU5, pozostałych kryteriów tejże normy już nie.
                                                Eeeee coś kolega kręci ... jakich to pozostałych kryteriów EU5 nie spełnia ?
                                                A wydawało mi sie że norma EURO5 dotyczy właśnie tylko emisji spalin.

Komentarz

• józiu
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 29

Takie informacje podaje skoda w swoim katalogu.

Dane techniczne – Nowa ©koda Octavia
                                                  Silnik 1.4 TSI/90 kW
                                                  Benzynowy, turbodoładowany, rzędowy,
                                                  chłodzony cieczą, wtrysk bezpośredni, DOHC,
                                                  zamontowany poprzecznie z przodu
                                                  Liczba cylindrów/pojemność skokowa (cm3) 4/1 390
                                                  Moc maks./przy obr. (kW/min-1) 90/5 000
                                                  Maks. moment obr./przy obr. (Nm/min-1) 200/1 500-4 000
                                                  Norma emisji spalin EU4#
                                                  Paliwo Benzyna bezołowiowa
                                                  LO 95
                                                  ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????
                                                  Prędkość maks. (km/h) 203 (202)
                                                  Przyspieszenie 0–100 km/h (s) 9,7 (9,7)
                                                  Zużycie paliwa 80/1268/EWg (l/100 km)**
                                                  – w mieście 8,5 (8,0)
                                                  – poza miastem ) 5,0 (5,3)
                                                  – w cyklu mieszanym 6,3 (6,3)
                                                  Emisja CO2 (g/km) 148 (147)
                                                  Średnica zawracania (m) 10,2/10,85
                                                  ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????
                                                  Rodzaj Napędzane koła przednie
                                                  Suche, jednotarczowe, sterowane
                                                  hydraulicznie
                                                  (podwójne, współosiowe, suche,
                                                  sterowane elektrohydraulicznie)

Skrzynia przekładniowa Manualna,Manualna 6-stopniowa
                                                  (automatyczna 7-stopniowa DSg)

????????????????????????????????????????????
                                                  Masa własna (kg)** ) 1 250 (1 270)
                                                  Ładowność (kg)** 675
                                                  Dopuszczalna masa całkowita (kg) 1 925 (1 945)
                                                  Dop. masa bagażu na dachu 75
                                                  Dop. masa przyczepy bez hamulca (maks. kg) 600
                                                  Dop. masa przyczepy z hamulcem (maks. kg) 1 200
                                                  Nacisk na hak holowniczy (kg) 75
                                                  ????????????????????????
                                                  Pojemność zbiornika paliwa (l) 55
                                                  ????????????????????????????????
                                                  Współczynnik oporu powietrza CX 0,30
                                                  ????????????????????????????????
                                                  Zawieszenie przednie Kolumny McPherson z dolnymi wahaczami trójkątnymi i stabilizatorem przechyłów
                                                  Zawieszenie tylne Wielowahaczowe z wzdłużnymi i poprzecznymi wahaczami oraz stabilizatorem przechyłów
                                                  Układ hamulcowy Hydrauliczny ze wspomaganiem podciśnieniowym, dwuobwodowy z diagonalnym podziałem obwodów
                                                  Hamulce kół przednich Tarczowe, wewnętrznie wentylowane, z jednotłokowymi zaciskami pływającymi
                                                  Hamulce kół tylnych Tarczowe
                                                  Układ kierowniczy Przekładnia zębatkowa z aktywnym wspomaganiem elektromechanicznym
                                                  Obręcze kół 6.0j x 15" – Classic i Ambiente, 6.5j x 16" – Elegance, 7.0j x 17" – RS i L&K
                                                  Opony 195/65 R15 – Classic i Ambiente, 205/55 R16 – Elegance, 225/45 R17 – RS i L&K
                                                  * Użycie benzyny o niższej liczbie oktanowej może wpłynąć negatywnie na obniżenie osiągów silnika.
                                                  ** Wersja standardowa modelu.
                                                  ( ) Dotyczy wersji z automatyczną przekładnią zmiany biegów.
                                                  # Silnik spełnia wymogi normy emisji spalin EU5.

Komentarz

• Yarwa
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 915
                                                    • BMW

co ty za katalog masz - rzeczywiście jakieś dziwne te krzaczki raz EU4 raz EU5, na stronie skody jest najnowszy katalog i jest tylko EU5, tak samo jest do ściągnięcia dane techniczne i jest EU5.

Komentarz

Pracuję...