[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radgal
    Drive
    • 2010
    • 49

Ja jak zamawiałem moją OT2 w dniu 8 listopada to zostałem poinformowany o terminie produkcji - 49tydzień i terminie odbioru - najpóźniej 31 grudzień.
    Faktycznie produkcja była 8.12, w Poznaniu samochód się zameldował 14.12, do salonu dotarł dzisiaj (27.12), a odbiór zaplanowany na 04.01.11... :/

Komentarz

• Yarwa
      Elegance
      • 2010
      • 915
      • BMW

To pogadaj ze swoim dilerem, przecież to nie problem chyba żeby ci dali jeszcze w tym tygodniu co byś miał co na sylwestra oblewać

Moja octa jak przyszła to był telefon, w tym, samym dniu oglądnąłem ją czy zgodna z zamówieniem a następnego dnia odbiór końcowy. W między czasie zamontowali listwy, dywaniki, zmienili koła na zimowe i umyli oraz oczywiście przegląd zerowy.

Komentarz

• radgal
        Drive
        • 2010
        • 49

U mnie to nie takie hop-siup. W moim mieście tydzień się czeka w kolejce na termin rejestracji pojazdu (ja mam termin w środę), później dopiero można podpisać umowę kredytową i następne kilka dni aż bank przeleje pieniądze...
        Poza tym zamówiłem z instalacją LPG, monter w serwisie ma tyle pracy, że za mój się weźmie dopiero w poniedziałek...
        Cóż sylwester sylwestrem, a w następny weekend znowu będzie co oblewać :wink:

Komentarz

• k.julian
          Drive
          • 2010
          • 69

[O2] Nowa Octavia II Tour - daty odbioru i inne sprawy.

Chciałbym w tym miejscu zebrać tych, którzy oczekują na Octavię II Tour z promocji (i nie tylko, bo podobno się już skończyła). Wiem, że jest kilka tematów o OII Tour ale trochę się to rozproszyło. Wpisujcie jakie macie daty odbioru, ceny (jeśli to nie tajemnica), wyposażenie, gdzie zamierzacie ubezpieczyć, ewentualne kredyty, itp. Ciekawe ilu nas jest na forum z tych 500 co zamówiło w promocji. Może czekają nas jakieś niespodzianki, miłe i niemiłe.
          Jeśli o mnie chodzi to już gdzieś pisałem o moim zamówieniu.

Nova Octavia II Tour SEDAN 1.4 MPI - zamówiona 15.12.2010 Kraków

dodatki fabryczne:
          - metalic beż cappuccino
          - pakiet OPTIMUM
          - wycieraczka tył
          - koło zapasowe
          - radio fabryczne SWING

gratisy dealera:
          - dywaniki gumowe
          - fartuchy tył i przód
          - opony zimowe
          - listwy progowe
          - listwy boczne
          - blokada skrzyni biegów

45 200,00 PLN
          odbiór podobno w marcu ale konkretnej daty jeszcze nie mam.

pozdrawiam

P.S. Jeśli Adminom nie spodoba się ten temat to proszę zamknąć i wskazać gdzie to dalej ciągnąć.
          Aktualnie Felicja 1.3,
          Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona

Komentarz

• marektbg
            Elegance
            • 2010
            • 861

W sumie jest temat Ceny Octavi II Tour i tam wszyscy się wpisywaliśmy.
            Teraz popatrzyłem na Twoją specyfikację i widzę, że bez promocji zapłaciłem praktycznie tyle co Ty (tysiąc więcej - ale mam czujniki cofania, dywanik bagażnika, zamiast blokady skrzyni mam alarm, nie mam wycieraczki z tyłu, koła zapasowego i listew progowych).
            Pakiet od dealera za 1390zł.
            Ile Ci dealer zawołał za pakiet OC/AC?

Komentarz

• k.julian
              Drive
              • 2010
              • 69

za pakiet OC/AC na dzień dzisiejszy chcą 2290 ale to może się zmienić do dnia odbioru, mogą być promocje. Poza tym w kredycie 50/50 jest jakaś zniżka, chyba 800 zł. Ale tym będę się martwił przy odbiorze. A co do tematu Ceny Octavi II Tour to zrobił się tam trochę bałagan i dużo stron do czytania - nie każdemu się chce.

[ Dodano: Sro 29 Gru, 10 11:24 ]
              a ja mam swinga fabrycznego a Ty z allegro, wycieraczka 350, koło 180, listwy 100, pożalenie sie na promocje przy ubezpieczeniu i wychodzi na to samo...
              Aktualnie Felicja 1.3,

Komentarz

• matwrc
                Ambiente
                • 2010
                • 235

Mam wielką prośbę do osób, które zamawiały ostatnio O2FL 1.4 TSI lub 1.8 TSI u dilera.
                Napiszcie, które auto (1.4 czy 1.8) zamawialiście, kiedy i na jaki termin diler przewidział odbiór samochodu. Ponoć z 1.4 są największe opóźnienia. Jak jest z 1.8?

Komentarz

• leff
                  Elegance
                  • 2004
                  • 862

1.8 TSI 4x4 zamawialem w polowie pazdziernika, planowany odbior koniec lutego ale to specjalnie, bo chcialem rocznik 2011

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• matwrc
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 235

leff, dzięki za info.
                    Zależy mi w szczególności na informacjach od ludzi, którzy zamawiali swoje auta w grudniu. Ktoś w jakimś wątku pisał, że zamówił w środku grudnia 1.4 TSI i odbiór ma zaplanowany chyba na koniec marca. Czy ktoś zamawiał 1.8 TSI w grudniu?

Komentarz

• Big Wojtek
                      Rider
                      • 2010
                      • 440
                      • Hyundai

matwrc jak już pisałem w innym temacie, zamówiłem 1.4 Tsi mint z kratką 1 września. Odbiór planowany 16 grudnia. Później okazało się , że będzie w połowie lutego !!! Na dodatek nie dają gwarancji, że będzie z kratką. Ręce opadają. Na szczęście skoda rekompensuje mi brak ewentualnego odliczenia, plus dodatkowy fajny rabat.

Żeby było śmieszniej auto miało byc wyprodukowane w 4 tyg roku, a ostatnio spadło na 5 tydzień. Jakbym miał możliwość kupna jakiegoś sensownego samochodu z kratką, to chyba bym olał ten samochód. Tyle, że nic sensownego w tym terminie i w tej cenie nie kupię. Więc czekam.

Wychodzi na to, że samochód odbiorę dokładnie pół roku od zamówienia. Czy ktoś z Was czekał dłużej?

Na pytanie ile się czeka na 1.4 Tsi przy zamówieniu w tej chwili, sprzedawca stwierdził, że teoretycznie w kwietniu, ale nie sądzi aby to był realny termin.

Komentarz

• granacik
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 249

co my wszyscy w tych autach widzimy. Za bardzo podobną cenę można mieć Mondeo a kupujemy Octavie :roll:

Komentarz

• matwrc
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 235

Jeśli sytuacja się nie zmieni, wybiorę Hondę Civic 5d.
                          Skoda straci wielu klientów, jeśli szybko czegoś nie wymyślą.

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

Zamieszczone przez Big Wojtek
                            Wychodzi na to, że samochód odbiorę dokładnie pół roku od zamówienia. Czy ktoś z Was czekał dłużej?
                            Też prawie tyle czekałem.
                            granacik, pokaż mi Mondeo w benzynie o takich osiągach jak 1.8 TSI z automatyczną skrzynią biegów za cenę netto lekko powyżej 70k.? :wink:

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez matwrc
                              ja bym się chyba nie zastanawiał

nie straci, zobaczysz.
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• matwrc
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 235

Zamieszczone przez szkoda
                                ja bym się chyba nie zastanawiał
                                Co masz na myśli?

nie straci, zobaczysz.
                                W mojej firmie 3 osoby miały na początku 2011 zamówić Octavie. Aktualnie tylko jeszcze ja mam dylemat. Koledzy wybrali zamiast Octavii Focusa i Civica, właśnie z powodu czasu oczekiwania na skode.

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Co masz na myśli?
                                  a czego nie zrozumiałeś?
                                  nie ma tam, żadnego podprogowego przekazu.
                                  Civica 1,8 po rocznym użytkowaniu wybrałbym zdecydowanie jeszcze raz
                                  nie ma to jak zadowolenie z zakupu po zakupie
                                  każdemu tego życzę.

[ Dodano: Sro 29 Gru, 10 10:33 ]
                                  W mojej firmie 3 osoby miały na początku 2011 zamówić Octavie. Aktualnie tylko jeszcze ja mam dylemat. Koledzy wybrali zamiast Octavii Focusa i Civica, właśnie z powodu czasu oczekiwania na skode.
                                  3 osoby zrezygnowały a kolejka jest do kwietnia więc spoko
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• matwrc
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 235

No tak, ale gdyby tej kolejki nie było (gdyby produkcja była bardziej wydajna), to skoda sprzedałaby więcej samochodów. To utrata klientów wprost. Są ludzie, którzy poczekają na skodę pół roku jak to ma teraz miejsce, ale jest duża grupa, która weźmie civica/focusa/astrę/alteę, które można mieć w ciągu miesiąca.

A Civic to wg mnie najlepsza alternatywa dla Octavii. Za 72tys. jest 1.8 iVTEC 140KM, bagażnik ponad 400 litrów i super przestronne wnętrze. Z zewnątrz wydaje się autem niedużym, ale kilka sprytnych tricków i efekt jest niesamowity.

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

No tak, ale gdyby tej kolejki nie było (gdyby produkcja była bardziej wydajna), to skoda sprzedałaby więcej samochodów. To utrata klientów wprost. Są ludzie, którzy poczekają na skodę pół roku jak to ma teraz miejsce, ale jest duża grupa, która weźmie civica/focusa/astrę/alteę, które można mieć w ciągu miesiąca.
                                      no ale skoro produkcja nie jest tak wydajna, to sprzedają na pniu wszystko to co mają, czyli to co założyli, wypadających z kolejki zastępują nowi
                                      może nie są tak pazerni i nie martwią się tym, że mogliby sprzedać więcej, a jak ktos kupi alteę, golfa to i tak idzie do wspólnego wora
                                      ja tam sie o Skodę nie mam zamiaru martwic, na 100% sobie poradzą :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sro 29 Gru, 10 10:53 ]
                                      A Civic to wg mnie najlepsza alternatywa dla Octavii. Za 72tys. jest 1.8 iVTEC 140KM, bagażnik ponad 400 litrów i super przestronne wnętrze. Z zewnątrz wydaje się autem niedużym, ale kilka sprytnych tricków i efekt jest niesamowity.
                                      w MOIM KONKRETNYM przypadku, rok temu (i teraz) to był najlepszy wybór w ogóle a nie tylko jako alternatywa dla O2, ale to już każdy ma swoje preferencje
                                      zero dysonansu to podstawa
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• matwrc
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 235

w MOIM KONKRETNYM przypadku, rok temu (i teraz) to był najlepszy wybór w ogóle a nie tylko jako alternatywa dla O2, ale to już każdy ma swoje preferencje
                                        To czemu wybrałeś octavię?

Komentarz

• Big Wojtek
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 440
                                          • Hyundai

Jak się ma 70 tys to pewnie jest wiele alternatyw. Ale ja za pięćdziesiąt parę tys chyba nic lepszego nie znajdę z takim silnikiem i taką wielkością nadwozia. Za kie ceed dealer chciał 52 tys (1.4 90km), astra III 1.4 ok 47 tys ale jakoś mnie nie przekonał. Forda jednego już miałem i zrobię sobie parę lat przerwy :wink:
                                          Zresztą w grudniu to jest po ptokach jeśli idzie o auto z kratką.

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

To czemu wybrałeś octavię?
                                            wybrałem i to i to
                                            dla mnie civic jest trochę za bardzo kobiecy :szeroki_usmiech
                                            ale dla kobitki gicior
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• matwrc
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 235

wybrałem i to i to
                                              dla mnie civic jest trochę za bardzo kobiecy :szeroki_usmiech
                                              ale dla kobitki gicior
                                              A co daje więcej radości z jazdy?

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

ale zamiast O2 1,9, w której robiłbym TYLKO program, teraz chyba i dla siebie wolałbym civica 1,8, mimo, że jest autem gorzej wykonanym i może to komuś przeszkadzać.
                                                tak jak mówię, preferencje.

[ Dodano: Sro 29 Gru, 10 11:04 ]
                                                A co daje więcej radości z jazdy?
                                                IMO tak, ale nie wiem jak Twoim zdaniem
                                                (więcej od seryjnej 1,9 to nie ulega wątpliwości)
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• k.julian
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 69

a ja sie przerzuce chyba z powrotem na chevroleta bo mnie wkurwiają ci dilerzy od skody
                                                  Aktualnie Felicja 1.3,

Komentarz

• co wybrać? O2Tour czy O2FL, a może Febie bo mąż się boi, że w Octavii nie dam rady...

Komentarz

Pracuję...