[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • neoXs
    Rider
    • 2010
    • 555

swoja droga to dziwna sprawa troszkę... , dają za darmo coś za co /przynajmniej w teorii / zapłacili , a jak nie chcesz to nic w zamian nie dostaniesz :?
    Bo pewnie taka instalacja normalnie kosztowałaby z 2000-2500zł, a że to jest w ASO no to przecież musi być 2000zł drożej z zasady Gdyby można było wziąć zamiast LPG rabat to by się to im nie opłacało

neoXs dzięki za wyjaśnienia tylko ja nie robie dalekich tras tak jak Ty - ja razej miasto i czasem jakiś dalszy wypad. A z tym napełnieniem butli gazem to dobrze, że mi powiedziałeś - mam 4 kreski czyli prawie full
    Rocznie robię 12-15tys km czyli też nie dużo. Średnio taki wyjazd jak pisałem mam 2-3 razy w miesiącu. Dla mnie LPG to piękna sprawa jeśli chodzi o portfel. Jedyne co mnie irytuje to koło zapasowe, które zajmuje mi w bagażniku sporo miejsca :P a kupno zestawu naprawczego trochę mi nie pasuje (co koło to koło).

kurcze amm pytanie czy jak sie bierze 2fl 1.6 z gazem to za gaz dalej 4200? jak myślicie zrobią darmowy tak jak w turze?
    Za darmo to na 80% nie zrobią bo od tego jest Tour. Aczkolwiek rabat pewnie dałoby się urwać, trzeba być twardym w negocjacjach. Wiem po sobie, urwałem ile się dało. A i tak po zakupie okazało się, że mógłbym zmolestować dilera o chlapacze gratis

Takie samo auto kupisz u dilera x jak i y, zatem idziesz tam gdzie jest taniej, nikt łaski nie robi.

Komentarz

• itor
      Classic
      • 2011
      • 38

Zamieszczone przez neoXs
      swoja droga to dziwna sprawa troszkę... , dają za darmo coś za co /przynajmniej w teorii / zapłacili , a jak nie chcesz to nic w zamian nie dostaniesz :?
      Bo pewnie taka instalacja normalnie kosztowałaby z 2000-2500zł, a że to jest w ASO no to przecież musi być 2000zł drożej z zasady Gdyby można było wziąć zamiast LPG rabat to by się to im nie opłacało

neoXs dzięki za wyjaśnienia tylko ja nie robie dalekich tras tak jak Ty - ja razej miasto i czasem jakiś dalszy wypad. A z tym napełnieniem butli gazem to dobrze, że mi powiedziałeś - mam 4 kreski czyli prawie full
      Rocznie robię 12-15tys km czyli też nie dużo. Średnio taki wyjazd jak pisałem mam 2-3 razy w miesiącu. Dla mnie LPG to piękna sprawa jeśli chodzi o portfel. Jedyne co mnie irytuje to koło zapasowe, które zajmuje mi w bagażniku sporo miejsca :P a kupno zestawu naprawczego trochę mi nie pasuje (co koło to koło).

kurcze amm pytanie czy jak sie bierze 2fl 1.6 z gazem to za gaz dalej 4200? jak myślicie zrobią darmowy tak jak w turze?
      Za darmo to na 80% nie zrobią bo od tego jest Tour. Aczkolwiek rabat pewnie dałoby się urwać, trzeba być twardym w negocjacjach. Wiem po sobie, urwałem ile się dało. A i tak po zakupie okazało się, że mógłbym zmolestować dilera o chlapacze gratis

Takie samo auto kupisz u dilera x jak i y, zatem idziesz tam gdzie jest taniej, nikt łaski nie robi.
      no ja tez teraz urwalem u dealera sporo... lamal sie ale w koncu urwal

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4829
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja juz mam oferte jedna czekam an reszte. jak uda mi sie swoja 01 spzredać to też bede śmigal nowym turem. dobrze by było teraz sprzedac bo puki co dobre ceny na tura sa
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• kris75
          Ambiente
          • 2010
          • 217

no ja po pół roku mam samochód w Poznaniu, w przyszłym tygodniu myślę że powinien być u mnie...w końcu no i mam nadzieję że zgodny z zamówieniem

Komentarz

• krzysn
            Rider
            • 2007
            • 515

Panowie, system wskazuje produkcję auta w 11 tygodniu.

Zakładając, że to się nie zmieni, kiedy samochód może dotrzeć do salonu ?

Komentarz

• Sebastian
              Rider
              • 2004
              • 412

to jest różnie, moja obecna OII FL ściągana z Czech była przez 10 dni do salonu, potem jakiś alarm bla bla bla i odbiór w sumie 14 dni.
              Obecnie zamówiona OII RS miała być produkowana w 7 tyg. a okazało się, że wyprodukowali ją w 6-ym tyg. Teraz czekam na transport z Czech, założenie salonu jest, że w przeciągu 14 dni auto u nich będzie ale koledzy z forum piszą, że może to trwać i dłużej a są optymiści i piszą, że będzie szybciej.
              RS BLUE

Komentarz

• kris75
                Ambiente
                • 2010
                • 217

a ja odbieram już w tym tygodniu dzisiaj oglądałem ją na placu

Komentarz

• Big Wojtek
                  Rider
                  • 2010
                  • 440
                  • Hyundai

JEEEEEEEEST !!! Odebrałem. Zamówienie 1 września- odbiór 18 lutego. Czuję się jakbym ferrari odbierał, choć tam się pewnie krócej czeka :wink:

Komentarz

• Owrone
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 115

zanim zdecydowałem że jednak nie kupie nowej OIi zapytałem sprzedawce na czas oczekiwania na samochód.... uslyszałem że trzeba czekać minimum 2 miesiace i wliczyć mały poślizg..
                    (byłem kolo 23.01.11)
                    Pozdrawiam
                    Była : Octavia II 1.9TDI BJB Elegance
                    Jest : Opel Insignia 2.0 cdti 160ps Cosmo automat

Komentarz

• kris75
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 217

No i końcu piękna czarna stoi - musiałem czekać nawet długo, bo od połowy lipca, ale warto było

Komentarz

• Big Wojtek
                        Rider
                        • 2010
                        • 440
                        • Hyundai

W połowie lipca zamawiałeś? :shock: To chyba rekord

Komentarz

• Owrone
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 115

kris75, a moze zamowiłes ja ze złotymi klamkami i trzeba bylo czekac az wyprodukuja...lo :shock: l Jak kazali by mi tyle czekac to bym ich wysmial, sory ale 7 miesiecy oczekiwania na glupia skode to przesada, tyle to sie czeka na samochody calkowicie recznie skladane......Porazka, ale gratujuje zakupu i niech sie dobrze jezdzi... 8) .

Komentarz

• x_cite
                            L&K
                            • 2011
                            • 1478
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

może ktoś mnie oświeci...zakupiłem koszulki na przednie siedzenia do mojego toura i nijak nie mogę ich założyć. O ile na oparcie założyłem koszulkę bez problemu to na siedzisko nie ma szans. Gąbka styka się z obudową plastikową, jest tam regulacja wysokości i nie ma szans tej koszulki tam upchać i podczepić tych gumek na stelaż od spodu. Proszę o poradę w tym temacie. Zakupiłem te koszulki http://www.pokrowce.com.pl/p4-pokrow...ele-art30.html

Komentarz

• kris75
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 217

dziękuję

Komentarz

• pandzik
                                RS
                                • 2011
                                • 2254
                                • Seat

Zamieszczone przez x_cite
                                może ktoś mnie oświeci...zakupiłem koszulki (...)
                                Po co ci taki wynalazek? Kupiłeś Nowego Toura z brudną tapicerką ??
                                Poduszka nie zostanie ci w tej koszulce?

Komentarz

• loyd
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2342

Owrone, tyle się teraz czeka podobno na cokolwiek z 1.4 tsi ....

Komentarz

• Owrone
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 115

loyd, to ten silnik jest taki niezły???? czy poprostu rozsądny kompromis pomiędzy mocą a kosztami? Mi mówili że około 2 miesiecy z lekki poślizgiem... ale patrzyłem na 1.8tsi...

Komentarz

• loyd
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2342

Owrone, nie wiem. Sądzę, że jest to obecnie idealna wręcz alternatywa dla wszelkiej maści tedeików ....

Komentarz

• x_cite
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1478
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Tapicerka czysta koszulki przystosowane są do bocznych poduszek, ale nie do siedzeń skody!! wrrr

Komentarz

• ad225
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 79

Może i są przystosowane, ale rodzi się pytanie, czy robili testy (wystrzelali poduchy z tymi koszulkami)? Jeśli tak to ok, a jeśli nie to mam wierzyć na słowo i zaryzykować swoje bezpieczeństwo?

Komentarz

• x_cite
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1478
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

są przystosowane są puste przestrzenie ( dziury z boku koszulki ) - tylko nie pasuje za nic koszulka na siedzisko

Komentarz

• pandzik
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2254
                                              • Seat

Czy podłokietnik przedni w jakikolwiek sposób wpływa na przestrzeń przed środkowym miejscem z tyłu?

Komentarz

• leff
                                                Elegance
                                                • 2004
                                                • 862

Zamieszczone przez pandzik
                                                Czy podłokietnik przedni w jakikolwiek sposób wpływa na przestrzeń przed środkowym miejscem z tyłu?
                                                nie

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Owrone
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 115

loyd, dzis na TVN Turbo oglądałem reportaż na temat Kia sportage, czas oczekiwania na auto 6 miesiecy... :shock: :shock:

Komentarz

• pandzik
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2254
                                                    • Seat

Zamieszczone przez leff
                                                    nie
                                                    :food

Komentarz

Pracuję...