[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiul
    Rider
    • 2011
    • 521

nobody, dzięki za słowa uznania.

Co do listew, to montowane są w ASO i "należy" je negocjować jako bonus.

Koszt takich listew (8 sztuk) to 180 zł

Samochód w trakcie odbioru nie ma już tych folii. Jest umyty i zawoskowany w salonie, tam możesz go sobie obejrzeć a sprzedawca tłumaczy Ci podstawowe funkcjonalności auta. Musisz dostać też protokół weryfikacji serwisowej auta przed przekazaniem do klienta. Jeśli montowany jest alarm w ASO to należy zwrócić uwagę czy tapicerka na słupkach przedniej szyby nie jest pobrudzona - często się zdarza. Zweryfikuj poziom płynów eksploatacyjnych, przebieg auta (nie powinien być większy niż kilkanaście km), gaśnica, trójkąt, brak apteczki.

Komentarz

• dwaoka
      Elegance
      • 2010
      • 927

misiul, albo 140zł http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=2407
      zastanawiam się nad nimi...
      bkc+dsg

Komentarz

• misiul
        Rider
        • 2011
        • 521

dwaoka, moim zdaniem te chromowane wyglądają trochę odpustowo, poza tym będzie na nich widać każdą ryskę.

Są fajne w kolorze stali z napisem Octavia lub Sport w Skodzie ale kosztują chyba 400 zł.

Komentarz

• airdw
          Classic
          • 2011
          • 10

dziś się dowiedziałem, że termin mojego Toura to 42 tydzień..., ehh
          Pewnie będzię pod choinkę.
          Lepiej nie mówić nic, niż mówić o niczym.

Komentarz

• bartprokop
            Classic
            • 2011
            • 9

Dziwnie szybka realizacja....

Witam,

15 kwietnia zlozylem zamowienie na Toura... termin odbioru mial byc koniec sierpnia. Tymczasem dzisiaj dzwoni dealer i mowi, ze auto stoi na placu i zaprasza obejrzec, a na 20 czerwca bedzie do odbioru (bo jeszcze maja ten "darmowy" gaz zainstalowac, alarm, etc.

O co kaman? Jak widze, wszyscy tu czekaja miesiacami, a tu autko nagle sie moment wyprodukowalo...? Nie podejrzanie za szybko?
            Bartek

Komentarz

• airdw
              Classic
              • 2011
              • 10

Wspominano mi, że może być szybciej do odbioru, ale nie bardzo się na to nastawiam...
              Żeby tylko nie było później

Komentarz

• negro77
                Classic
                • 2011
                • 10

Re: Dziwnie szybka realizacja....

Zamieszczone przez bartprokop
                Witam,

15 kwietnia zlozylem zamowienie na Toura... termin odbioru mial byc koniec sierpnia. Tymczasem dzisiaj dzwoni dealer i mowi, ze auto stoi na placu i zaprasza obejrzec, a na 20 czerwca bedzie do odbioru (bo jeszcze maja ten "darmowy" gaz zainstalowac, alarm, etc.

O co kaman? Jak widze, wszyscy tu czekaja miesiacami, a tu autko nagle sie moment wyprodukowalo...? Nie podejrzanie za szybko?
                JA mam dokładnie taki sam przypadek!
                Złożyłem zamówienie 28 kwietnia i przygotowałem się na odbiór koniec września/początek października
                Po jakiś 2 tyg. od zamówienia napisałem maila do salonu z pytaniem czy może coś wiedzą o terminie produkcji
                i w odpowiedzi dostałem info ze samochód produkowany będzie 22 tygodniu (zostało to jeszcze później po raz kolejny potwierdzone)
                Zatem właśnie się kończy (skończył) 22 tydzień i pewnie pozwolę sobie napisać do salonu czy jest potwierdzenie ze mój wóz sie "wyprodukował"
                Do dnia dzisiejszego myślałem ze mój przypadek jest odosobniony ale widzę ze jednak nie

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

bartprokop, A moze ktos inny zrezygnowal z takiego samego ??

Przeciez nie ma az tylu kombinacji wyposazenia Toura
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• kleszek3
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 130
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Re: Dziwnie szybka realizacja....

Witam,

...nic tylko się cieszyć
                    Pozdrawiam.
                    Zainteresowany !

Komentarz

• Gotek
                      Classic
                      • 2011
                      • 38

Jaki kolor?

[ Dodano: Sob 04 Cze, 11 12:46 ]
                      Zamieszczone przez negro77
                      Złożyłem zamówienie 28 kwietnia i przygotowałem się na odbiór koniec września/początek października
                      Po jakiś 2 tyg. od zamówienia napisałem maila do salonu z pytaniem czy może coś wiedzą o terminie produkcji
                      i w odpowiedzi dostałem info ze samochód produkowany będzie 22 tygodniu (zostało to jeszcze później po raz kolejny potwierdzone)
                      Zatem właśnie się kończy (skończył) 22 tydzień i pewnie pozwolę sobie napisać do salonu czy jest potwierdzenie ze mój wóz sie "wyprodukował"
                      Do dnia dzisiejszego myślałem ze mój przypadek jest odosobniony ale widzę ze jednak nie
                      Jaki kolor auta?
                      smart for two 0.7T

Komentarz

• jamatusz
                        Drive
                        • 2007
                        • 63

CZy moglby ktorys ze swiezych nabywcow jakiegokolwiek Szkodnika poinformowac, ile czasu zbieglo od tygodnia produkcji do dnia doreczenia? Mam wreszcie termin produkcji i nie wiem, co robic z planowanym wyjazdem. Liczyc na nowosc, przelozyc, zabrac sie staruszka, czy co?
                        Wiem, ze to sie nie powtarza regularnie. Ale mniej madry nie bede.
                        Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• kapi
                          L&K
                          • 2009
                          • 1174
                          • Fabia combi

Zamieszczone przez rowerek
                          Jest to zabezpieczenie tylko na czas transportu auta.
                          a nie jest to folia naklejana na tylny próg przechodzący w nadkole ? widziałem jak tam kleją folię przeźroczystą. .... taki trójkąt. :?:
                          OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• negro77
                            Classic
                            • 2011
                            • 10

Zamieszczone przez Gotek
                            Jaki kolor?

[ Dodano: Sob 04 Cze, 11 12:46 ]
                            Zamieszczone przez negro77

Błękit Pacyfik niemetalizowany
                            Jaki kolor auta?

Błękit Pacyfik niemetalizowany

Komentarz

• Gotek
                              Classic
                              • 2011
                              • 38

Moje pytanie padło dlatego, że jak zamawiałem to mówili że Brunello dopiero na październik a antracyt miał być na lipiec... później im się już standardowo terminy rozjechały. :?

Więc szukam analogii w temacie kolory => terminy zamówienia.
                              smart for two 0.7T

Komentarz

• airdw
                                Classic
                                • 2011
                                • 10

Mój czarny metalic na 42 tydz., ale jeszcze zastanawiam się nad zamianą na rosso.
                                Nie wie kto przypadkiem ile kosztują lusterka i listwy boczne w takim kolorze?

Komentarz

• seba210
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 233

Zamieszczone przez jamatusz
                                  CZy moglby ktorys ze swiezych nabywcow jakiegokolwiek Szkodnika poinformowac, ile czasu zbieglo od tygodnia produkcji do dnia doreczenia?
                                  Mnie dealer informował, że jest to 2-4 tygodni.
                                  W przyszłym tygodniu szykuje się na odbiór swojej skodzinki więc zobaczymy jak teoria ma się do rzeczywistości.
                                  Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• misiul
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 521

Zamieszczone przez airdw
                                    Mój czarny metalic na 42 tydz., ale jeszcze zastanawiam się nad zamianą na rosso.
                                    Nie wie kto przypadkiem ile kosztują lusterka i listwy boczne w takim kolorze?
                                    Tylko w ASO możesz wykonać lakierowanie, fabryka tego nie zrobi. Mi za lusterka zaproponowali 300 zł, listew nie chcieli zrobić, a klamki to bardzo dużo pracy dla ASO i nie chcieli wycenić.

Komentarz

• Borsuk2
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1203

Zamieszczone przez jamatusz
                                      CZy moglby ktorys ze swiezych nabywcow jakiegokolwiek Szkodnika poinformowac, ile czasu zbieglo od tygodnia produkcji do dnia doreczenia?
                                      mojego szkodnika wyprodukowano w 15-tym tygodniu (czyli 11 do 16 kwietnia), 29 kwietnia był u dilera, a 4 maja (długi łikend) był już u mnie. :szeroki_usmiech
                                      Fajna stronka

Komentarz

• OCPtaxi
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 383

Mi też dziś krzyknęli termin produkcji auta na 42 tydzień.
                                        Miał być we wrześniu, teraz się okazuje że dopiero tworzyć go będą miesiąc później...
                                        Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• seba210
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 233

Moja (chyba) czeka już w Krakowie :diabelski_usmiech

Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• TwoB
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1086
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Podobno moja Czeszka jest już w Poznaniu - nie mogę się doczekać :lol:
                                            SATYNOWA O2 Tour
                                            Z pozdrowieniami
                                            Bartek

Komentarz

• swisti
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 10

Byłem dziś w salonie i miło się zaskoczyłem - mój Szkodnik wyprodukowany został 2.06 i prawdopodobnie w tym tygodniu pojawi się w Siedlcach. Jak już będzie na miejscu i będą montować LPG - diler zapewnił mnie, że w miedzy czasie mogę załatwiać papiery - więc może na początku przyszłego tygodnia będę miał upragnione auto.

Komentarz

• jamatusz
                                                Drive
                                                • 2007
                                                • 63

Gratulacje. Oby takich milych niespodzinek jak najwiecej na forum sie zjawialo.
                                                Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• Adrbar
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 27

Witam, a u mnie niemiła niespodzianka. Termin odbioru Octavii ustalony na ostatni dzień czerwca i dzisiaj się dowiedziałem, że z powodu "poślizgu" mogę się spodziewać auta we wrześniu! Rewelacyjny ten poślizg! :shock:

Komentarz

• Big Wojtek
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 440
                                                    • Hyundai

Adrbar kiedy zamawiałeś i co dokładnie zamawiałeś?

Komentarz

Pracuję...