[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leewyy
    Drive
    • 2011
    • 43

swego Scouta zamówiłem pod koniec lutego, wg zamówienia powinienem się nim cieszyć od końca maja. Pod koniec kwietnia dostałem info o przesunięciu produkcji na połowę czerwca 2011. W maju Dealer poinformował, że produkcje przesunięto na lipiec.
    Dziś dostałem info, że produkcja jest na połowę września. Co to oznacza? W planie był czas realizacji zamówienia 3 miesiące, a będzie 7! - o ile i ten termin dotrzymają.
    Chyba czas poszukać czegoś innego z innej stajni. Czy to tak wyglądają "przemyślane rozwiązania" Skody? złapać klienta, podpisać umowę i wszędzie się chwalić liderem sprzedaży? pewnie posypią się rezygnacje z zamówień
    1989 audi v8l quattro 1989 audi 200 avant

Komentarz

• ale_jak_to
      Ambiente
      • 2011
      • 199

czeka sie gdzies krocej niz 6 miesiecy na nowego toura?

Komentarz

• Gotek
        Classic
        • 2011
        • 38

no jasne na allegro średnio raz w tygodniu pojawia się tour od ręki, coraz więcej osób rezgnuje więc auta będą się pojawiać.
        smart for two 0.7T

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Serdecznie przepraszam Pana Administratora za nadużywanie caps lock'a, takie przyzwyczajenie z jedynego nie administrowanego forum w internecie www.smartlandia.pl poświęconemu miłośnikom smartów i ludziom lekko zakręconym. Pozdrawiam
          Dałbyś sobie na luz co?

Komentarz

• michal.bdg
            Classic
            • 2009
            • 8

Czekałem prawie 3 miesiące, usłyszałem ze auto będzie chyba... za kolejne 3 tygodnie i oczywiście bez fabrycznych czujników. W ramach rekompensaty zaproponowano mi gołego minta FL z placu w katalogowych pieniądzach. Podziękowałem i poszedłem do Toyoty. Mam yarisa 1.3 6-biegów który w mieście zamyka sie w 6 litrach benzyny, a nie w 10 jak Octavia 1,6. Celowo pisze dziesięć litrów gdyż mam golfa kombi 1,6 16V i spala w mieście podobne ilości. Dramat. Rozumiem tych dla których O2 Tour ma być jedynym autem w rodzinie bo to dość dobry wybór ale utrzymywanie 2 żłop-ów i wożenie za sobą 580 litrów niepotrzebnego bagażnika to nieporozumienie. W podobnych pieniądzach co Yaris mogłem mieć równie ekonomiczne polo 1.2 ale TSI jeszcze długo będzie niewiadomą.
            -pozdrawiam Skodziarzy

Komentarz

• jamatusz
              Drive
              • 2007
              • 63

-pozdrawiam Skodziarzy

Nieustajace podziekowania.
              Niechaj Yaris nie bedzie powodem rozczarowania!

Sa jednak wytrwali i uparci, ktorzy zapewne przetrwaja mimo trudnosci, zwloki i innych niedogodnosci. Szkodnik ma w sobie cos, co rodzi przywyczajenie i nie pozwala na rozlake.
              Trzeba miec silna wole, zeby z tym uczuciem - chwilami bez wzajemnosci - zerwac.
              Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• Papillon
                Classic
                • 2008
                • 27

to nie kwestia silnej woli ze strony kupującego ale kwestia kultury albo jej braku ze strony sprzedawcy. Ja k juz pisałem kupiłem Hultaja i30cw. Mniejsze pieniądze, 6 biegów, wersja Comfort, hak, czujniki parkowania, pełna elektryka, automatyczna klimatyzacja, czytniki USB/AUX, odtwarzacz z kompaktem- wszystko w standardzie. Do skody musiałem dopłacić jeszcze prawie 3000 i czekac ponad pół roku...
                Pozdrawiam,
                Raz sier-pem, raz mło-tem, czer-wo-ną cho-ło-tę

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

mam pytanie: A jak to jest z podpisaniem umowy i wplata zaliczki? Dajmy na to, ze ktos podpisuje umowe i ma czekac 4 miesiace. Nagle jednak sie rozmysli (czekajac te 4 miesiace nagle pojawila sie jakas okazja i sie kupi cos innego... ) - czy moze sie wycofac z tej umowy i dostanie zwrot zaliczki? Czy nie?
                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2398
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Moim zdaiem jeżeli stac kogos na nowe, a dodatkowo w wysokiej wersji auto np. octavia elegance to czy termin realizacji będzie 1miesiąc czy tez 3 jest mu bez różnicy bo znając życie ma czym jeździć :P niemniej jednak okres oczekiwania wydłużany w nieskończoność od 2 do 6-7 miesięcy jest dla mnie przesadą i prędzej czy później koncern się na tym przejedzie :twisted:

Z drugiej strony zamówi ktoś auto np. w lipcu....skoda poda mu termin realizacji np. na wrzesień....auto po jakis upustach kosztowałoby 80tys.....przychodzi wrzesień klient dostaje info że termin realizacji przesunięty na listopad....cena ta sama....na to wchodzi oferta, że auta z końcówki roku objęte sa dodatkową promocją, a rzeczowego klienta promocja nie obejmuje bo zamówienie złozył w innym terminie i na innych warunkach normalnie chyba bym się pochlastał :!: :shock:

wiem zaraz odezwą się głosy, że w takiej sytuacji zrezygnować z auta zamówionego wcześniej i złożyć nową ofertę na auta z końcówki roku....ale wtedy owy klient znów może czekać za autem pół roku :lol: :lol: :shock:

jakas masakra owiesic :ideia:
                    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Dig Dug
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1306
                      • Seat

marlej108, Tak można, jest klauzula, że gdybys zrezygnował, to nie ma problemu, tylko pieniądze dostaniesz po sprzedaży tego auta lub po jakims czasie (nie pamiętam jakim, kiedyś o tym pisałem) nawet jesli nie sprzedadzą twojego auta.

Ale nie jesteś stratny, że wezmą Ci część zaliczki itp.

Jeśli oni nie wywiążą się z umowy, to powini zapłacić odsetki za czas jaki przetrzymywali pieniądze.
                      Była O1 jest F2.

Komentarz

• grenek9
                        Classic
                        • 2011
                        • 7

Witam. A ja z innej beczki. Zamówiłem OT2 pod koniec maja. Czytając ostatnie posty zaczynam wątpić czy dostanę samochód przed 1 listopada. Wtedy to właśnie wchodzi obowiązek posiadania ESP w nowych samochodach. Ja takowego nie zamawiałem. Czy ktoś się orientuje co w takich sytuacjach, bo mój dealer jakieś herezje opowiada na ten temat.

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

No tak, tylko czy taki Yaris czy I30 ma xenony i/lub DSG - nie. Nie kazdy chce toczydlo do jazdy z punktu a do b, bo jesli o takie cos by chodzilo, to jest masa aut do wziecia w ciagu max tygodnia.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• pandzik
                            RS
                            • 2011
                            • 2254
                            • Seat

Zamieszczone przez michal.bdg
                            Czekałem prawie 3 miesiące, usłyszałem ze auto będzie chyba... za kolejne 3 tygodnie i oczywiście bez fabrycznych czujników. W ramach rekompensaty zaproponowano mi gołego minta FL z placu w katalogowych pieniądzach. Podziękowałem i poszedłem do Toyoty. Mam yarisa 1.3 6-biegów który w mieście zamyka sie w 6 litrach benzyny, a nie w 10 jak Octavia 1,6. Celowo pisze dziesięć litrów gdyż mam golfa kombi 1,6 16V i spala w mieście podobne ilości. Dramat. Rozumiem tych dla których O2 Tour ma być jedynym autem w rodzinie bo to dość dobry wybór ale utrzymywanie 2 żłop-ów i wożenie za sobą 580 litrów niepotrzebnego bagażnika to nieporozumienie. W podobnych pieniądzach co Yaris mogłem mieć równie ekonomiczne polo 1.2 ale TSI jeszcze długo będzie niewiadomą.
                            -pozdrawiam Skodziarzy
                            Trzy miesiące temu nie wiedziałeś, że O2 ma 580litrów na dupie? :shock:
                            Wiesz, nie każdy chce i może zastąpić O2 Yarisem, autem malutkim jakby nie patrzeć.
                            Ja także szukałem alternatywy, gdyby sie okazało, że autka nie będzie. Ale miałem nagrane autka w tej samej klasie. IMO gorsze, ale od ręki ( i30, Cee'd, Focus )
                            Yaris może i te 1-2 litry spali mniej, ale wygoda jazdy dużo gorsza.

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2398
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez pandzik
                              Ja także szukałem alternatywy, gdyby sie okazało, że autka nie będzie. Ale miałem nagrane autka w tej samej klasie. IMO gorsze, ale od ręki ( i30, Cee'd, Focus )
                              z wymienionej trójki wybrałbym focusa
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• misiul
                                Rider
                                • 2011
                                • 521

Zobaczcie wg SAMAR można kupić Octavię 1.4TSI TwinPower (z LPG)

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

misiul, Bo ta opcja raz sie pojawia, za chwile znika z cennika, wiec mnie to nie dziwi.

W cenie Toura mozna kupic Honde City, tez ma duzy bagaznik i dla fanatykow jest to japonczyk :twisted:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• marlej108
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 4976
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                    misiul, Bo ta opcja raz sie pojawia, za chwile znika z cennika, wiec mnie to nie dziwi.

W cenie Toura mozna kupic Honde City, tez ma duzy bagaznik i dla fanatykow jest to japonczyk :twisted:
                                    hehe, no nie wiem- na stronie Hondy o dziwo NIE MA modelu City... sam sprawdz... (moze jestem slepy...)...
                                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• TwoB
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1086
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Załatwiłem dzisiaj "papierki", w poniedziałek rejestruję satynową octavkę i do środy mam nadzieję odebrać
                                      Zamawiałem na początku kwietnia, odbieram teraz czyli 2,5 m-ca (miało być 4do5), czyli chyba nie tak źle...

Ps. na placu stoi chyba ze 20 Tourów (przyjechały razem z moim) ale wszsytkie oczywiście pod zamówienia, "wolnego" nie ma ani jednego...
                                      SATYNOWA O2 Tour
                                      Z pozdrowieniami
                                      Bartek

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

marlej108, Fakt, teraz widze ze nie ma. Jeszcze na koniec maja byl :lol:

Civic 4d to juz 65tys, wiec wiecej niz Tour
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• zizizi
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 15

dlaczego tu tak cicho? - nowa dostawa Tourów przyjechała

część z zamówionymi czujnikami cofania część bez mimo że były zamawiane - mówią że to rok modelowy 2012
                                          Co robić? Pozwolić im zamontować w cenie z zamówienia czy montować gdzieś indziej?
                                          Można taniej znaleźć wypaśne z LCD i chyba nawet przód i tył.
                                          Sam tył to np. Logic PM-135

ktoś jeszcze dał sobie wcisnąć alarm "w promocji" montowany w ASO za 1000 zł - w sytuacji gdzie w konfiguratorze do pakietu optimum można było domówić fabryczny za 1200 ? :?

Komentarz

• b8tz
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 368

Ja w ramach promocji alarm dostałem gratis. A czujniki niefabryczne utargowałem na 400 zł.

Komentarz

• madmac
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 17

Witam.
                                              Jutro odbieram O2 Tour zamówiony 10.02.2011 w salonie na Sokratesa w Warszawie, wyprodukowany w 21 tygodniu. Jako jeden z ostatnich klientów w PL "załapałem się" na fabryczne czujniki cofania. Poprzednio jeździłem O2 Ambiente, także zdążyłem się do nich przyzwyczaić.

Komentarz

• Walt
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1065
                                                • Seat

Zamieszczone przez madmac
                                                Jutro odbieram ... wyprodukowany w 21 tygodniu.
                                                Strasznie długo czekałeś od wyprodukowania do odbioru. Pewnie zaraz Ci ktoś doradzi, żebyś zabrał ze sobą miernik grubości lakieru :diabelski_usmiech
                                                Ja moją też jutro odbieram :hura
                                                SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• seba210
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 233

Zamieszczone przez Walt
                                                  Zamieszczone przez madmac
                                                  Jutro odbieram ... wyprodukowany w 21 tygodniu.
                                                  Strasznie długo czekałeś od wyprodukowania do odbioru. Pewnie zaraz Ci ktoś doradzi, żebyś zabrał ze sobą miernik grubości lakieru :diabelski_usmiech
                                                  No trochę czasu upłynęło. Ja swoją, również produkowaną w 21 tyg odebrałem 10 maja 8)
                                                  Zamieszczone przez Walt
                                                  Ja moją też jutro odbieram :hura
                                                  Oj, to czeka Cie jutro naprawdę miły dzień. W długi weekend można już gdzieś nowym autkiem wyskoczyć.
                                                  Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• Walt
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1065
                                                    • Seat

Planuję docieranie na trasie nad Bałtyk
                                                    Moja nawet nie wiem, kiedy była wyprodukowana, bo miała być w 23 tygodniu, później w 25, a nagle okazało się że stoi na placu :shock:
                                                    SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

Pracuję...