[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiul
    Rider
    • 2011
    • 521

Wada tylnej lampy STOP w Combi, zwracajcie na to uwagę w swoich nowych szkodnikach.

Komentarz

• swisti
      Classic
      • 2011
      • 10

Tydzień temu we wtorek moja skoda przyjechała do salonu, w środę załatwiłem papiery w czwartek zarejestrowałem w piątek miał być odbiór a dziś jest już kolejny wtorek i żadnego info o odbiorze ponoć LPG montują i mają kilka aut i się kolejka robi. Trzy miechy czekania nie "trwały" tak długo jak ten tydzień

Komentarz

• OCPtaxi
        Rider
        • 2011
        • 383

W AutoWimar stoi srebrne kombi Tour od ręki.
        Nawet myślałem nad zmianą żeby go wziąć, zanim przyjedzie moja.
        Ale ta jest biednie wyposażona, sam Optimum, radio Swing, LPG. Ma też czujniki parkowania, więc to pewnie też ten z ostatnich rzutów.
        Ale jeśli ktoś szuka w Wawie od ręki....
        Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• hizoku
          Ambiente
          • 2011
          • 186

Z ciekawości ..... czy jest jeszcze ktoś z zamawiających luty/marzec co nadal czeka na nowego Tour`a?
          Octavia2 Tour

Komentarz

• Zetor05
            Classic
            • 2011
            • 11

Witam
            Zamawiałem Toura 17.03 .informacje jakie dostałem od sprzedawcy to data produkcji ok 11.06 a odbiór auta po 25 .06

Komentarz

• voyt
              Classic
              • 2011
              • 10

Witam
              Zamawiałem 2011.03.22.
              Póki co nie mam potwierdzenia na kiedy będzie produkcja samochodu ((((
              Dzisiaj sie wybiore chyba do salonu

Przy okazji pytanie. Jak zamówiłem z radiem Blues czy będe miał dodatkową antene.
              Jak wygląda w takim przypaku podmiana na SWING-a. Konieczna jest jakaś wymiana
              ramek czy tylko wymieniam radio i wszystko powinno być OK.

Pozdrawiam

Komentarz

• kuncfot
                Ambiente
                • 2008
                • 191

Salon Skoda Zimny Łódź, Rzgowska 142, chwali się w gazetce dołączonej do Auto Świata, że ma O II Family 1.6mpi na placu ( oczywiście do wyczerpania zapasów ) :wink:
                Cena 54900, lpg 4300.

Komentarz

• Walt
                  L&K
                  • 2011
                  • 1065
                  • Seat

Zamieszczone przez Zetor05
                  Zamawiałem Toura 17.03 .informacje jakie dostałem od sprzedawcy to data produkcji ok 11.06 a odbiór auta po 25 .06
                  To raczej powinno być bo trzy miesiące w przypadku Toura to błyskawiczna realizacja.
                  Zamieszczone przez voyt
                  Konieczna jest jakaś wymiana
                  ramek czy tylko wymieniam radio
                  Musisz wymienić ramkę. W salonie pewnie będą mieli, cena raczej Cię z nóg nie zwali.
                  Zamieszczone przez kuncfot
                  O II Family 1.6mpi na placu ( oczywiście do wyczerpania zapasów )
                  Cena 54900, lpg 4300
                  Family jest moim zdaniem słabo wyposażona i nie warta swojej ceny. Za tą kasę masz ambiente 1,2TSI, ale tutaj niestety ciężko trafić coś "na teraz". W Tychach mają demonstracyjną z przebiegiem 800km - oferta jest na otomoto.pl
                  SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Borsuk2
                    L&K
                    • 2010
                    • 1203

Zamieszczone przez voyt
                    Przy okazji pytanie. Jak zamówiłem z radiem Blues czy będe miał dodatkową antene.
                    ja mam fabrycznego Bluesa ale dodatkowej anteny (paski w szybie, tak jak to jest w kombi) nigdzie nie ma :cry:

Możesz wypytać dilera o tą kwestię.

Mój zapewniał mnie, że dodatkowa antena ma być niby gdzieś pod deską przy wzmacniaczu antenowym ale nie wiem ile w tym jest prawdy, a na forum nie uzyskałem pewnej odpowiedzi.
                    Fajna stronka

Komentarz

• Zetor05
                      Classic
                      • 2011
                      • 11

przepraszam pomyłka .data produkcji to11.07 a odbiór po25.07

Komentarz

• lukeee
                        Drive
                        • 2011
                        • 47

Zamieszczone przez hizoku
                        Z ciekawości ..... czy jest jeszcze ktoś z zamawiających luty/marzec co nadal czeka na nowego Tour`a?
                        np. Ja jestem Zamawiałem 16.02, produkcja jest planowana na 29 tydzień (od 18.07). Termin przekładany jest w moim przypadku juz kolejny raz.

Komentarz

• TwoB
                          L&K
                          • 2011
                          • 1086
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja się zaraz zbieram bo za 2 godzinki odbieram ! Już się nie mogę doczekać... :lol:
                          SATYNOWA O2 Tour
                          Z pozdrowieniami
                          Bartek

Komentarz

• OCPtaxi
                            Rider
                            • 2011
                            • 383

Czy ktoś z zamawiających w maju ma już jakieś info?
                            Ja mam datę zamówienia 05.05. Termin jaki miał być wstępnie to koło września, w zeszłym tygodniu dowiedziałem się że termin produkcji to dopiero 42 tydz. (może wcześniej), czyli październik ;/

Czy ktoś ma jakieś bardziej pozytywne informacje?
                            Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• siryanek
                              Classic
                              • 2011
                              • 20

Zamieszczone przez OCPtaxi
                              Czy ktoś z zamawiających w maju ma już jakieś info?
                              Ja mam datę zamówienia 05.05. Termin jaki miał być wstępnie to koło września, w zeszłym tygodniu dowiedziałem się że termin produkcji to dopiero 42 tydz. (może wcześniej), czyli październik ;/

Czy ktoś ma jakieś bardziej pozytywne informacje?
                              Ja również zamawiałem 5.05 a jeszcze nie znam terminu produkcji, sprzedawca mnie zapewniał ze po wakacjach będzie... w sumie pażdziernik, listopad to tez po wakacjach ;(

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamawiałem w maju OII FL, produkcja 24 tydzień, a dzisiaj dostałem info, że już stoi w salonie... Szok !!! Nie spodziewałem się, że odbędzie się to w takim tempie
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• BADYL
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2398
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Panowie gartuluję NOWYCH AUT i zarazem (pozytywnie) zazdroszczę :wink:
                                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez BADYL
                                    Panowie gartuluję NOWYCH AUT i zarazem (pozytywnie) zazdroszczę :wink:
                                    Dziękuję w imieniu swoim i kolegów, którym dane będzie w najbliższym czasie wreszcie odebrać swoje wymarzone autka :-)
                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                    MOJA FURKA

Komentarz

• b8tz
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 368

Moja 02T przyjedzie w piątek do dealera.

Komentarz

• jamatusz
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 63

Zazdrosc jest niskiem uczuciem, ale ja czekam na moje auto od lutego. Moze na poczatku lipca przestane zazdroscic?
                                        Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• Walt
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1065
                                          • Seat

Ja już nie czekam - Tour stoi w garażu
                                          Pierwsze wrażenia - cisza w porównaniu z 11-letnim klekotem, jakim jeździłem dotychczas, silnik elastyczny jak na benzyniaka - 8 zaworów robi swoje.
                                          Reszta ja wrócę z długiego weekendu i założę jakiś temacik w "naszych autach" :szeroki_usmiech
                                          SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

jamatusz, Jak zamowiles 1.6TDI, to obawiam sie ze dopiero w sierpniu moze sie wyprodukowac, albo poczatkiem pazdziernika.

Nalezy podziekowac, za zaistniala sytuacje naszemu wspanialemu p.Kulczykowi.

Na Toura zamawianego teraz przyjdzie poczekac do nowego roku, wiec ponad 6 miesiecy
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Eidos71
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2050
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Co do Kulczyka - ktokolwiek by nie został głównym importerem - nie zmieni specjalnie sytuacji. Nawet gdyby mógł podnieść liczbę zamówień pojazdów od producenta o np. 50% - nie zrobi tego, bo nie wie, czy większa liczba aut w kolejnym roku sprzeda się. Zawsze bezpieczniej jest zamówić mniej i sprzedać wszystkie "na pniu", niż zamówić więcej i potem główkować, co zrobić z egzemplarzami bez nabywców...
                                              MOJA FURKA

Komentarz

• wojtekk
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 109

To teraz ja się pochwalę. Wczoraj odebrałem O2 FL 1.6 lpg. Pierwotnie chciałem kupić tura demo jednak jego odbiór przesunął się z końca lipca na wrzesień/ październik. Więc zamówiłem FL. Na razie nie wiele mogę powiedzieć o aucie bo zrobiłem nim dopiero 50 km.

Nareszcie się doczekałem to tylu miesiącach szukania

ps: jakieś propozycje nazwy dla niego ?? mam już zieloną rakietę, rudego kojota i ... no właśnie nie wiem

Komentarz

• nobody
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 119

Zamieszczone przez voyt
                                                  Zamawiałem 2011.03.22.
                                                  Póki co nie mam potwierdzenia na kiedy będzie produkcja samochodu ((((
                                                  Mam podobnie - zamówienie środek lutego, termin miał być na koniec lipca, przesunął się na wrzesień/październik, ale data produkcji jest nieznana, czyli nadal nic nie wiadomo. Myślę, że jestem po prostu robiony w balona.

Zaczynam się rozglądać za innym samochodem, choć w grę wchodzą tylko bieda-konfiguracje typu

- Fiat Bravo (naczytałem się o usterkowości silnika i niedoróbkach - odpada)
                                                  - Opel Astra III Classic (podobno również masa wad i problemów - odpada)
                                                  - Renault Megane Generation (nic nie czytałem, aby nie palić mostów)

Do szkodnika się już mentalnie przyzwyczaiłem, ale w ten sposób to chyba nie kupię.

Komentarz

• cartel1
                                                    Ambiente
                                                    • 2007
                                                    • 249

Polecam Aurisa. W firmie mamy 1.4 d4d, przebieg 100KKm i jedyna nieplanowana ingerencja polegała na wymianie 2 wieszaków wydechu. Auto w środku jest duże. Poliftowy egz. ma lepsze plastiki w środku, bardziej miękkie niż nasz przedliftowy. Polecam każdemu Toyote
                                                    [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

Pracuję...