Zamieszczone przez paweł2
Dylemat.Octavia 2.Otdi-Mondeo-Insignia,a moze?
Zwiń
X
-
Uwielbiam tematy o trudnych wyborach spośród kilku marek i/lub silników - zawsze mnóstwo ciekawych propozycji, pełno sprzecznych opinii i niemal zawsze mają najwięcej wpisów
No to i ja coś od siebie.
Wypożyczonym Passatem 2.0 miałem okazję śmigać gdzieś po A4 i było to przyjemne wrażenie. Fajnie się zbierał, z zewnątrz ładny, w środku ponuro i bez większego polotu - ale i bez praktycznych zarzutów.
Mondeo 2.0 - niefajnie mi się nim jeździło. Niby taki wielki - ale wcale tego nie odczułem. No i srebrne połyskujące plastiki o których ktoś już wspominał - mam nadzieję, że w nowym Focusie, którym mam w planach jeździć od wiosny takich "cudów" nie będzie
Mazda 6 - jak dla mnie jedno z najładniejszych aut na ulicach, w środku również - ale jakoś nie może znaleźć innych argumentów na dokopanie Mondeo czy Paskowi.
Co do koreańczyków nie mam zdania, ale chętnie poczytam opinie kogoś, kto jeździł tym nowym Sportagem - w weekend na TVN Turbo porównywali ją z Mazdą CX7, która jest zarąbistą furą - a wstydu z porównania nie było.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ajswstydu z porównania nie było.
Myślę, że kolega paweł2 zdecyduje z ojcem jakiego typu auta szukają i podejmą indywidualną decyzję. Wiadomo zawsze chce się jak najlepiej ale trzeba wziąć wszystkie za i przeciw kupna danego auta i wtedy zdecydują się na konretny wybór.
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 12:13 ]
Zamieszczone przez keraj998O2 powinna odpaść na kolejnym etapie eliminacji
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 12:14 ]
Zamieszczone przez AjsMondeo 2.0 - niefajnie mi się nim jeździłoPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keraj998myśle że O2 powinna odpaść na kolejnym etapie eliminacji
Ja również powoli (za jakieś 2 lata) przymierzam sie do zmiany mojej O II na inne auto i puki co muślę w kolejności o Accordzie, lub Mazdzie 6 i Supernie. Zobaczymy jaka będzie O III bo ona moze sporo w moim zestawieniu namieszać
jednak daleki byłbym od stwierdzenia że O II w porównaniu z Accordem czy Mzdą 6 nie ma szans. Ma i to duze bo to naprawdę fajnie jeżdżące auto, dodatkowo dobrze wykoanne i posiadajace wyposazenie którego prózno szukać w najbogatszych wersjach Hondy czy Mazdy.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOAjs napisał/a:
Mondeo 2.0 - niefajnie mi się nim jeździło
to chyba miało coś nie tak z zawieszeniem, ja złego słowa nie powiem na właściwości trakcyjne Mondeo a jakość materiałów i ergonomia też jest zdecydowanie lepsza niż w poprzednich wersjach.
Komentarz
-
-
paweł2 byłem dziś w salonie Kia oglądać nowe Sportage, jesli się nie pogniewasz dodam kilka fotek (nie po to by Ciebie do tego auta przekonywać ale po to by pokazać jak dalece poszła konkurencja). Auto w realu wygląda naprawdę super :szeroki_usmiech (niestety śpieszyłem się po dzieciaki a słońce było zbyt ostre jak robiłem fotki "małpką" dlatego taka sobie jakość ops: ). Kolor aut i lakier super, wyposażenie auta duży+ , szczególnie że ma w standardzie ESP wygląd-rzecz gustu jak dla mnie bardzo ładne auto, naprawdę polecam oglądnąć je w realu. Wykończenie auta wewnątrz bez zastrzeżeń, plastiki w niczym nie ustępują jakościowo innym markom, baaaa w porównaniu z ASX-em Sportag'e bije je na głowę (wg. mnie !). Więcej miejsca z tyłu dla pasażerów. Jakościowo wykonanie jak dla mnie przemawia za Kia a nie za Mitsubishi. Akurat jestem w trakcie wyboru między ASX-em, Sportag'e a Hyundaiem Ix35 ...cenowo , stylistycznie i jakościowo wygrywa Kia (zastanawiam się jedynie nad wyborem nowego silnika 1,7 w dieslu a sprawdzonym 2,0 CRDI ) :roll: za 2-3 tygodnie umawiam się na jazdy testowe wszystkimi tymi autami... :wink:
Myślę , że nie ma co gdybać tylko kolega paweł2 powinien dokonać własnego wyboru oczywiście z wcześniejszą obowiązkową jazdą. I jeszcze jedno myslę, że konkurenci tych trzech mają się czego obawiać :diabelski_usmiechZałączone pliki- 1_507.jpg (122,2 KB, 2396 odsłon)
- 2_339.jpg (117,5 KB, 2395 odsłon)
- 3_990.jpg (124,5 KB, 2394 odsłon)
- 4_482.jpg (103,5 KB, 2393 odsłon)
- 5_501.jpg (109,7 KB, 2392 odsłon)
- 6_122.jpg (106,0 KB, 2391 odsłon)
- 7_562.jpg (78,4 KB, 2390 odsłon)
- 8_767.jpg (97,2 KB, 2389 odsłon)
- 9_199.jpg (97,0 KB, 2387 odsłon)
- 10_154.jpg (103,4 KB, 2385 odsłon)
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Zamieszczone przez kiszczuA zastanawiał się kolega nad Subaru Outback z 2 litrowym dizlem pod maską (150km) i z napędem 4x4.
Według mnie to bardzo ciekawe autko godne polecenia.
Komentarz
-
-
ta kijanka z zewnątrz całkiem fajnie wygląda natomiast w srodku szału nie robi aczkolwiek moze na zdjęciach tak wygląda, napewno miejsca ma sporo i ogółem za taka kase warte zakupusuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidata kijanka z zewnątrz całkiem fajnie wygląda natomiast w srodku szału nie robi aczkolwiek moze na zdjęciach tak wygląda, napewno miejsca ma sporo i ogółem za taka kase warte zakupusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piramidata kijanka z zewnątrz całkiem fajnie wygląda natomiast w srodku szału nie robi aczkolwiek moze na zdjęciach tak wygląda, napewno miejsca ma sporo i ogółem za taka kase warte zakupusuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidana zdjęciach tak wyglądaZamieszczone przez szkodapoza tym zjadłem dzisiaj taką
Zamieszczone przez piramidaza taka kase warte zakupu
Ja lubię takie auta, więc... kto wie ...poczekamy zobaczymy :P
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 21:36 ]
polecam oglądnąć ten samochodzik w salonie na żywo (zdjęcia tego nie oddają) :szeroki_usmiechPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piramidata kijanka z zewnątrz całkiem fajnie wygląda natomiast w srodku szału nie robi aczkolwiek moze na zdjęciach tak wygląda, napewno miejsca ma sporo i ogółem za taka kase warte zakupu
a jak wyglądają zenony w tej kijance, standard, jakaś opcja czy co :?:
na ich stronie się nie ładuje wyposażenie do tego :?
Komentarz
-
-
Ojciec dzisiaj pojezdzil po salonach,potestowal i z tego co mi mowil,to powaznie mysli o Kiia Sportage 1.7CRDI podobno w 100 tys,sie zmiesci.Szczerze mowiac nie podejrzewal bym go o to Kiia i to SUV,hmm ciekawe.A mnie osobiscie zaciekawily te motory w Mondeo 2.0T 203 i 240Km,ciekawe czy beda mialy gifty,jak w ,,naszych" TSi?Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez paweł2powaznie mysli o Kiia Sportage 1.7CRDI podobno w 100 tys,sie zmiesci
samochód waży półtorej tony i chcecie nim jeździć mając 115KM i 250Nm, przecież to jakaś męczarnia :?
przypominam Ci PAOLO, że Twoja O2 przy zblizonych parametrach mocowych waży przynajmniej jakieś 150kg mniej :idea:
i nie ma postury mastodonta.
zresztą vmax mówi za siebie - 170km/h
czyli im szybciej tym gorzej, podejrzewam, że wyprzedzenie kogoś kto jedzie ponad 100km/h musi być nie lada wyzwaniem :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz