To rownie dobrze mozna kupic pianke do izolacji rur i owinac dwa przewody paliwowe, efekt bedzie ten sam :lol:
[O2] 1.4 TSI - wrażenia z eksploatacji
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez golibrodaZamieszczone przez luckylucdoszła nierówna praca na biegu jałowym.
A był też okres że było idealnie a potem wracało.
Jak to udowodnić w serwisie. Może jakiś program zapuścić u nich testujący pracę silnika. O co się dopominać ?Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
A czy wygłuszenie przewodów paliwowych ma jakieś standardy montażu? I czy nie powinno wymagać się zeby naprawa została wpisana do książki serwisowej? Bo mi nie wpisali wymogłem tylko ksero zlecenia....Wtawię jutro obiecaną fotkę.
I tak przy okazji - co polecacie odnośnie wymiany oleju w naszym motorz, mam na liczniku 10.400 km
Komentarz
-
-
bassy
ja leję Castrol EDGE 5W30 + filtr MANN
wymiana co 15kkm
Zamieszczone przez bassyczyli olej trzeba w aso wymieniaćkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bassyczyli olej trzeba w aso wymieniać?
Ja jeździłem do ASO na wymiane ze swoim oleje zgodnym ze specyfikacją producenta - nowym i nieotwieranym. Filtry brałem z ASO. Olej miałem za około 150 pln więc około 200pln płaciłem mniej niż w ASO.
Komentarz
-
-
zbigniew147 ja do ASO zawiozłem 4L Castrol Edge 5W40 + filtr MANN na przegląd 15kkm i nie było żadnego problemukliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIzbigniew147 ja do ASO zawiozłem 4L Castrol Edge 5W40 + filtr MANN na przegląd 15kkm i nie było żadnego problemu
Sam zawoże olej Mobil 5w30 ESP ale filtr kupuje org. Można np przyoszczędzić na filtrze kabinowym bo tu nic nie grozi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaFLKrakZamieszczone przez LUKIzbigniew147 ja do ASO zawiozłem 4L Castrol Edge 5W40 + filtr MANN na przegląd 15kkm i nie było żadnego problemu
Sam zawoże olej Mobil 5w30 ESP ale filtr kupuje org. Można np przyoszczędzić na filtrze kabinowym bo tu nic nie grozi.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftOctaviaFLKrak, Moga Cie w dupe cmoknac, filtr jest dopuszczony przez producenta do stosowania, bo sami taki montuja i moga sie nawet sadzic i beda na przegranej
Może w Europie zachdniej nie ma problemów ale nasz kraj jest chory. Aby oszczędzic sobie takich przygód JA przywożę tylko olej a filtr biore w ASO - dużo droższy nie jest.
Zresztą za 3 tygodnie kończy mi się gwarancja a żona odebrała auto przedwczoraj z naprawy gwarancyjnej - wymiana nastawnika wałka rozrządu i nikt mi nie kwestionował niewłaściwych częścich przy przeglądach.
Komentarz
-
-
Tak pewnie Mitusbishi :lol:
http://www.mitsubishi-zlom.pl/ - to nie jest jednostkowy przypadek
Prawda jest taka, ze filtr Manna jest wkladany do VW i nie tylko Manna. Ma oznaczenia Mann z ich numerem a obok jest znaczek VW i numer VW. Tak samo jest z Fagiem
Komentarz
-
-
byłem dziś w ASO i mają dla mnie części, także we wtorek umówiony serwis i będzie wymiana przewodów paliwowych na nówki sztuki oraz dołożą piankę w jedno miejsce, żeby już nie terkotały :!:
oglądałem tą całą ich procedurę jak mają to robić, centralnie dostali prezentację a w niej zdjęcia z dokładnym opisem co i jak :!:
nawet w pod jednym zdjęciem był komentarz, że tą czynność ma wykonywać dwóch serwisantów
niestety nie pozwolili zrobić fotki, scan, etc, bo jak mi wytłumaczył mój magik, TYLKO DO UŻYTKU WEWNĘTRZNEGO :!:
jak będę we wtorek to poproszę go o TPI tej akcji, żebyście nie musieli kursować od ASO do ASO i słuchać komentarzy, że w CAXA tak musi być
ale wiem gdzie ma być ta pianka :!: także jak będzie dogodny dostęp to z kowal 2002 zrobimy jakieś fotki i wrzucimy w tematkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Tichy, pietro postaramy się to jakoś ogarnąć z kowal 2002kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
idas, nie wiem tego, ale zapytam jak będę we wtorek
moja CAXA jest końcówką 2010kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Set
70 km na 6 biegu ... ?? :diabelski_usmiechBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Panowie, jezdzijcie nawet 50 na 6 biegu a zejdziecie do 2.5l/100 :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz