Jakby co to wymiany robiłem od samego początku co 15 tyś ( + pierwsza wymiana "po dotarciu" przy ok. 3tyś km. ) :szeroki_usmiech .
Prześledziłem Twoje posty dotyczące autka. Naprawde dopieszczona sztuka. Żeby kazdy tak dbał o autka to by smigały bez zaskakujacych awari.
Piotrek:Zajrzyj pod pokrywe silnika w tdi po przebiegu 150000km to sie przekonasz co nawyrabiał long life. Z pewnoscią jak juz dobijesz tych kilometrów to juz go nie bedziesz miał. A kolejny właściciel bedzie cieszył sie krótko.
Tez nie tak dawno trzymałem sie zalecen producenta. Jednak praktyka mnie przekonała do czegoś innego.
Widzę, że jak się zbierze kilku znanych sobie kolegów to główny temat bierze w łeb i odbywają się pogaduchy zupełnie nie związane z tematem. (do założyciela tematu) Jeden z moich przedmówców napisał Ci, że przy robieniu rocznie 60 kkm wziąć nowe auto mówił prawdę. Używanego z małym przebiegiem teraz już nie znajdziesz. Piszę teraz bo mi się udało. Kończyła się kratka "rostkowskiego" i gość oddał do salonu jednej z marek skodzinkę i wziął inne drogie auto z kratką. Nim je znalazłem tez dużo szukałem. Przeglądanie neta doprowadziło do wniosku: auta od 2007 z przebiegiem do 100 kkm praktycznie nie znajdę. Brałem okolice 100-120 z wykonaną już wymianą rozrządu. Abstinent napisał, że swojego taniej nie odda. ma rację, bo auta z tego rocznika z takim przebiegiem tak "chodzą". tez jestem za kupnem nowego, chyba, że dysponujesz kwotą na taki samochód to wtedy masz problem. Osobiście odradzam paska. Też go rozważałem z silnikiem 2.0 ale trochę poczytałem no i to zawieszenie.......... , ale wybór zawsze należy do Ciebie.
andrzej1962, pasek b6 ma takie samo zawieszenie jak OII :roll:
dokładnie nie oddał bym nigdy, zwłaszcza że trochę kasy włożyłem(rozrząd, zawieszenie z przodu, nowe felgi i opony na zimę itp)
Panowie polecacie koledze nową O II . Niby racja. Nowy jest pewny, ma gwrancję, nie ma przebiegu i można go skonfigurować pod siebie. Jest tylko mały problem. Kolega ma do wydania jakieś 38 tyś zl więc do fabrycznie nowej O II z silnikiem 1.6 TDI nawet w wersji Mint bez żadnych dodatkowych opcji ( a pewnie cos by tam chciał sobie dołozyć) dołozyć by musiał cennikowo ... 33 tys zł, a faktycznie pewnie ok. 26-27 tys zł a to może być nie do przeskoczenia, bo to prawie DRUGIE tyle
Własnie. Łatwo mowic jak sie ma tyle forsy.
Pozostaje uzywane tdi lub golas ale nówka OTIItour 1,4.
Chyba ,że nowa fabia? A na nowego diesla i tak nie starczy.
Big, ale z drugiej strony nie mozna mieć ciastka i zjeść ciastka
albo decydujesz się na uzywkę albo nówkę
a dobrze utrzymanego i ze znaną historią auta nikt nie odda za pól darmo
jesli ktoś chce wierzyć handlarzowi w piąte auto w rodzinie jeżdżone jedynie przez kobietę/księdza/dziadka na pełnym wypasie i z przebiegiem rocznym 5 tys km to jego wybór
ja sprzedając swoje auto tez usłyszałem że "na zdjęciach to nawet ale tyle modzone, ze to nie dla niego", co mnie po prostu zdenerwowało bo facet nawet nie obejrzal auta, wczesniej przez 2 miechy zawracał mi tyłek domagając się faktur za jakies naprawy(weź w okresie wakacyjnym upros księgową żeby wykopała faktury sprzed 2 lat :evil: ) i na koniec powiedział że on musi miec reprezentacyjne auto na taryfę
po prostu jak słyszę takie wypowiedzi to sie troszke denerwuję :roll:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
No i dlatego kolega, wiedząc jaki ma budżet, zdecydowal sie na używkę a ja pisze ze proponowanie mu fabrycznie nowego auta przy tym budżecie chyba nie bardzo ma sens.
Zamieszczone przez piotrek_gdy
a dobrze utrzymanego i ze znaną historią auta nikt nie odda za pól darmo
Dokładnie to samo napisałem koledze na pierwszej stronie tego watku Dlatego daradzałem mu zainteresowanie się autem Kowala, choć niby o rok starsz eod tego co zakładał kolega, ale za te 38 tys zł dobrej i zadbanej O II z 2007 r. nie dostanie.
Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia
Coś mi się wydaje, że ta Octa z 1 ogłoszenia to bita. Tzn nie ma informacji, że bezwypadkowa, więc istnieje duże (nawet bardzo duże) prawdopodobieństwo, że jest po wypadku. Ale sprawdzić zawsze możesz,
Pozdrawiam,
przecież to są ściągniete trupy !!! Czy ty też myslisz że na zachodzie są sami św. Mikołaje którzy czekają na polaków aby oddać im swój wypielegnowany samochód z małym przebiegiem za pól darmo ??!! wejdz teraz na storny niemieckie czy Francuskie i wyszukaj taką O II z takim przebiegiem, oczywiście bezwypadkową zadbaną z historią za podobną cenę
Nawet nie wrzucaj tu takich ogloszen bo wali od nich katafalkiem na odległość.
P.S.
A ten tekst: I WLAŚCICIEL mnie po prostu rozwala 8)
P.S. 2
Co to jest "czujnik zużycia opon " :twisted: No i oczywiście 8 poduszek powietrznych. Ja jestem ciekaw czy on wogóle ma te 6 które mu fabryka wlozyła a tu jeszcze dodatkowe 2 szt. Hmmm, chyba to jakaś O II Maybach edyszyn
nie chce nic mówić, ale ja swoją u nich kupiłem :lol: , a w ogłoszeniach ściemniają, muszą czymś zachęcić
ciekawi mnie napis na klapie, aż się chyba przejadę z własnej ciekawości ją obejrzeć :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 09 Sty, 11 00:00 ]
a poza tym ogłoszenia dałem które są u mnie, nie wgłębiałem się w szczegóły
Kolego abstinent byłbym bardzo wdzięczny jak byś przyjrzał się trzeciej ofercie (Octavia z kremową tapicerą). Już wcześniej o niej myślałem, ale mam kawał drogi do niej i nie mam kiedy się wybrać.
Wracając do kupna nowego auto. Nie biorę takiej opcji pod uwagę. Nie tylko z powodów finansowych, po prostu szkoda mi nowego auta trzymać na parkingu osiedlowym. Dodatkowo jest duża stratność na nowych autach. Wystarczy wyjechać z salonu, a wartość auta spada ~15% jak nie więcej (już nie mówiąc o kolejnych dwóch latach). Dochodzi wysoki koszt ubezpieczenia, częste przeglądy w ASO żeby gwarancji nie stracić itp. Mimo że Skoda się plasuje jako tańsze auto w utrzymaniu, szczególnie w porównaniu do innych marek z poza segmentu VW to jednak nie moge sobie pozwolić na takie wydatki
gontash, Wirusa chce każdy a tu masz pewność o dobrze wykonanej robocie. Co do ceny i przebiegu powiem tak jak inni przebieg pewny a cena dobra. Gdyby sprzedawał cztery miesiące wcześniej była by na pewno moja :wink: Ja kupiłem też od osoby pewnej i też chciałem jak ty 07-08 a kupiłem 05 z datą prod 13.12 wersje eleg. 2.0 TDI z przebiegiem 117 tys a cena większa od twojej z tym, że już nie patrzyłem na cenę tylko na to aby było pewne autko a szukałem trzy miesiące i uwierz mi takie okazje pierwszy wł. za granicą serwisowane jeździł dziadek przebieg 150 tys a cena poniżej 34tys można wsadzić sobie w buty, więcej wydasz w ASO na sprawdzaniu stanu technicznego a i tak nie kupisz, na kilkanaście aut oglądanych jedno było godne uwagi sprowadzone z Niemiec po sprawdzeniu faktycznie bez przejść ale pozostało ale co do przebiegu 112tys nie dawało mi to spokoju i kazałem sprawdzić kompresje oraz całkowity stan motorowni odpowiedź była prosta serwisant przyszedł z uśmiechem motor na agoni proszę dodać do licznika min 300 tys :shock: i na dodatek nie jest to autko od osoby prywatnej a z firmy :twisted: Dlatego przemyśl może będziesz miał szczęście czego Ci życzę.
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
a szukałem trzy miesiące i uwierz mi takie okazje pierwszy wł. za granicą serwisowane jeździł dziadek przebieg 150 tys a cena poniżej 34tys można wsadzić sobie w buty, więcej wydasz w ASO na sprawdzaniu stanu technicznego a i tak nie kupisz, na kilkanaście aut oglądanych jedno było godne uwagi sprowadzone z Niemiec po sprawdzeniu faktycznie bez przejść ale pozostało ale co do przebiegu 112tys nie dawało mi to spokoju i kazałem sprawdzić kompresje oraz całkowity stan motorowni odpowiedź była prosta serwisant przyszedł z uśmiechem motor na agoni proszę dodać do licznika min 300 tys i na dodatek nie jest to autko od osoby prywatnej a z firmy Dlatego przemyśl może będziesz miał szczęście czego Ci życzę.
No i to własnie doskonle obrazuje czym rózni się O II z 2007 r. za 36 tys zl sprowadzozna od niewiadomokogo, od O II z 2007 r. za 46 tyś od I-go własciciela, zadbana, z polskiego salonu, z histroria napraw
dlatego 2 miesiace temu jak kupowaliśmy z żoną Clio II dla niej OD RAZU odrzuciliśmy wszystkie najtansze oferty i tzw. okazje i szukaliśmy wśród aut droższych z polskiego salonu i z udokumentowaną historią, no i znaleźliśmy Co prawda moglismy takie samo Clio kupić za 3 tyś zł mniej tylko dołożbyłbym do niego jakieś 4-5 tys żeby doprowadzić go do takiego stanu jak to które kupiłem
Co prawda moglismy takie samo Clio kupić za 3 tyś zł mniej tylko dołożbyłbym do niego jakieś 4-5 tys żeby doprowadzić go do takiego stanu jak to które kupiłem
No ale może było by po nauce pływania :lol: ciekawe co się dzieje z tymi autkami po powodziach, podejrzewam też są wystawione z opisem pierwszy właściciel serwisowane bez wypadek zadbane oraz wyprane :haha:
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
ciekawe co się dzieje z tymi autkami po powodziach
częśc znich idzie na sprzedaż i jak to w Polsce każdy każdego chce oszukać - to normalne w naszym kraju, więc trzeba sie miec na baczności. Całe szczeście mozna je ropoznac po dośc atrakcyjnej cenie takie delikwent dośc szybko chce pozbyć się topielaca, wiec analogicznie jak handlarz trupami z zachodu, wystawia niska cenę zeby topielca szybko wypchnąć.
Ale żeby tak różowo nie było (pomierzyłem go troszkę czujnikiem grubości lakieru):
Grubsza warstwa lakieru nad tylnim nadkolu, bez szpachli (podobno szkoda parkingowa)
Bliżej nadkola cieniowane tylnie drzwi (bez szpachli)
No i przednia klapa ma podwójną warstwe lakieru, równomiernie na całej klapie, przednie nadkola nie ruszane.
Wszystkie szyby ok.
Jutro jadę jeszcze przejrzeć wszystkie faktury, no i w świetle dziennym go obejrzeć (oglądałem na hali).
Komentarz