gontash, ja bym sobie darował
[O2] Octavia II - pytania przed zakupem
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez gontashNo i przednia klapa ma podwójną warstwe lakieru, równomiernie na całej klapie, przednie nadkola nie ruszaneprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ja zanim swoją kupiłem chorowałem na vectrę i oglądałem mase pięknych okazyjnych sztuk z zachodu....zadbane, jak nowe, od emerytów itd itp W sumie wyglądały ładnie ale kolega pozbawił mnie złudzeń jak opowiedział mi jak to z tym kręceniem liczników jest, pokazał mi kilka przykładów sprowadzonych volvo gdzie handlarze potrafili z 400k zrobić 150k ;D Wkońcu trafiłem na kolesia który handluje tylko poleasingowymi autami, i kupiłem mimo że drzwi były cieniowane a na masce odpryski lakieru bo to było najmniej istotne, ważne było to że samochód nie był picowany na sprzedaż, wszystko co usłyszałem potwierdziło ASO, no ale mam 146k przebiegu a niektórzy wolą mieć 99k na liczniku a to że vectra od dziadka z hamburga ma rzeczywiście 300k to już mało istotne bo na liczniku 99
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eroberto1...Wkońcu trafiłem na kolesia który handluje tylko poleasingowymi autami, i kupiłem mimo że drzwi były cieniowane a na masce odpryski lakieru bo to było najmniej istotne, ważne było to że samochód nie był picowany na sprzedaż, wszystko co usłyszałem potwierdziło ASO, no ale mam 146k przebiegu a niektórzy wolą mieć 99k na liczniku a to że vectra od dziadka z hamburga ma rzeczywiście 300k to już mało istotne bo na liczniku 99
Jak mi jutro jeszcze potwierdzą książkę serwisową to będe się musiał chyba nad nim zastanowić.
Jedyna rzecz która mnie powstrzymuje to ten błotnik, ale z drugiej strony wątpie żebym trafił sztukę 4 letnią bez żadnej przeszłości.
Komentarz
-
-
O i właśnie po to się zarejstrowałem żeby znaleźć taki wątek (przynajmniej nie będę powielał). Kilka słów wstępu: sprzedałem właśnie fabię mojej byłej żony i szukam dla niej octavii II podobnie jak kolega. Z tym że mam pewne od razu konkretne wymagania: rocznik 2007-08 - przy okazji wyjaśnijcie mi jakie są różnice w modelach (nie rocznikach bo słyszałem że część roczników 07 jest modelowo 08), tylko hatchback, tylko 1.9 tdi, i wyłącznie DSG, reszta do przemyślenia, kwota do 50 tysi. Te kwestie "tylko" nie podlegają negocjacjom i proszę bez przekonywania. Mam pewne pojęcie o autach VAG-a, od wielu lat jeżdżę (ostatnio A4 ale tylko te starsze i solidne i zawsze quattro) i w pewnym zakresie serwisuję te typy. Zapraszam do dyskusji, acha najbardziej interesują mnie opinie o DSG (baba taką chce a akurat o jakichkolwiek automatach mam mniejsze pojęcie)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez progressowyPiotrek:Zajrzyj pod pokrywe silnika w tdi po przebiegu 150000km to sie przekonasz co nawyrabiał long life. Z pewnoscią jak juz dobijesz tych kilometrów to juz go nie bedziesz miał. A kolejny właściciel bedzie cieszył sie krótko.
Tez nie tak dawno trzymałem sie zalecen producenta. Jednak praktyka mnie przekonała do czegoś innego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentgontash, pół samochodu malowane
Tutaj wiem na czym stoję, tylko muszę sprawdzić gdzie to było robione.
Kolego abstinent w 100% pewien jesteś że, na całym aucie masz oryginalny lakier ???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gontashZamieszczone przez abstinentgontash, pół samochodu malowane
Tutaj wiem na czym stoję, tylko muszę sprawdzić gdzie to było robione.
Kolego abstinent w 100% pewien jesteś że, na całym aucie masz oryginalny lakier ???
Poza błotnikiem który sam robiłem to w 99,9% jestem pewien że nie było nic malowane, cały sprawdzałem miernikiem. Dla pewności sprawdziłem błotnik po malowaniu i wyszła różnica na tym samym mierniku.
Jest możliwość że cały był malowany, ale sprawdzałem z innymi OII i było tak samo.
Ja wieżę w igiełki ale nie za połowę ceny a nawet i więcej.
Dobry samochód musi kosztować, zdarzają się okazję, ale chyba łatwiej w totka wygrać
Komentarz
-
-
Moja O2 jest w stanie idealnym, ale przeszłość lakierniczą już ma. Mając wieloletnie doświadczenie z samochodami nigdy nie otarłem w żadnym z nich nawet zderzaka. Do czasu. Dostałem do ręki nowiutką O2 i czwartego dnia przy stanie licznika ok. 300 km podczas cofania na parkingu wypierniczyłem bokiem (błotnikiem) w słup, o którym na śmierć zapomniałem, a sam gapiłem się we wsteczne lusterko i na wyświetlacz radia zintegrowany z czujnikami cofania... Jak leszcz... Myślałem że się utopię z rozpaczy i złości na własną głupotę. Kolega opiekujący się samochodami w firmie załatwił mi od razu wymianę błotnika na nowy zamiast klepania. Serwis lakierniczy Skody prysnął nowy błotnik, a przy okazji również drzwi kierowcy "aby nie było widać różnicy w kolorze". Jak dobrze spojrzeć, to różnicę oczywiście widać, tyle że jej granica została przesunięta do połowy samochodu Tak więc moja sztuka ma nowy błotnik i lakierowane drzwi, ale tak naprawdę nic jej nie brakuje i zdziwiłbym się gdyby jakiś kupiec z tego powodu z niej zrezygnował. A zresztą... Przecież sam ją kupiłem od firmy
Morał taki, że oczywiście lepiej kupować niemalowane, ale nie wszystko co malowane jest trefne, nie można popadać w paranoję.
M.
P.S. Zobaczcie sobie O2 w programie Skoda Sprawdzone Auto. Te ceny są chyba z kosmosu, np. 1.9 TDI Ambiente z Climatronicem, rok 2005, przebieg 105 kkm, cena 54'900 PLN... Jak 2009/2010 szukaliśmy Superba dla żony, to też w tym programie. Dziś mam wrażenie, że ceny wielu O2 są wyższe niż Superbów, które oglądaliśmy... W sumie i tak kupiłem coś innego bez pośredników.666 4U
Komentarz
-
-
Każdy ma inne zdanie na temat swojego samochodu. Jak chcesz kupić samochód najlepiej to zrób sam. zwracaj uwagę czy silnik był myty czy nie (lepiej by nie był myty.) wtedy będziesz widział czy coś z niego wyciekało czy nie posprawdzaj wszystkie urządzenia czy działają lusterka szyby zamki itp. Jak masz znajomego mechanika to niech jedzie z tobą on zobaczy czy był samochód po wypadku czy nie. Ja miałem to szczęście jak kupowałem sprawdziłem sobie lakier na całym samochodzie przy żadem do mierzenia grubości farby.Dawidek33
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentJa wieżę w igiełki ale nie za połowę ceny a nawet i więcej.
Dobry samochód musi kosztować, zdarzają się okazję, ale chyba łatwiej w totka wygrać
Komentarz
-
-
gontash, Ja już nie wiem czego chcesz :!: nasz kolega z forum sprzedaje z pełnym opisem co było i co jest to nie pasuje bo coś tam a zastanawiasz się nad autem które było w firmie i malowane dobrze jak tylko malowane a co z resztą suszarka sprzęgło silnik czy Ty myślisz, że taki przedstawiciel handlowy itp dba o samochód bo ja nie poza tym pracuję w firmie w której jest sporo aut czyt. setki i widzę co się dzieje i nigdy bym go nie kupił.
Bez obrazy ale kolega dobrze pisał odpuść życzę powodzenia.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZYBI68o samochód bo ja nie poza tym pracuję w firmie w której jest sporo aut czyt. setki i widzę co się dzieje i nigdy bym go nie kupił.
[ Dodano: Sro 12 Sty, 11 22:32 ]
ZYBI68, Tak z ciekawości jakie to auta w flocie twojej firmy są w takim złym stanie?
[ Dodano: Sro 12 Sty, 11 22:35 ]
Nie kupiłbym pandy, corsy, fabii po jakimś handlowcu ze spożywki ale rozważył bym octavie jego kierownika regionalnego :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eroberto1po przekroczeniu 130km/h koleś dostaje z systemu monitorowania sms z ostrzeżeniem - 3 smsy = utrata premii
Zamieszczone przez eroberto1octavie jego kierownika regionalnego
jak jak byłem repem, to w życiu nie chciałbym samochodu mojego przełożonego
koty sracjące w O2 i mnóstwo innych przykładów
btw
to w jakim jest stanie służbówka, tylko i wyłącznie zależy od użytkownikakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIciekawe rzeczy piszesz
jak jak byłem repem, to w życiu nie chciałbym samochodu mojego przełożonego
koty sracjące w O2 i mnóstwo innych przykładów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eroberto1Karmę dla kotów sprzedawałeś czy koty?
także rozumieszkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz