Zawieszenie na nasze drogi to ma już chyba tylko Dacia Duster. :cry:
Wycofanie czujników cofania w Tourze oraz w O2FL
Zwiń
X
-
rafik11, u mnie żadna z wymienionych przez Ciebie wad nie występuje. Żadnego trzeszczenia, nic się nie zapada, nie szumi. Może jakoś dziwnie użytkujesz swój samochód albo masz pecha do egzemplarza?
Silnik w mojej skodzie jest już w wersji z poprawionym napinaczem, choć rozumiem że w Twoim konkretnym przypadku można to uznać za przypadłość.
Zamieszczone przez szakunecOctavia wcale nie jest lepiej wykonana.
Zamieszczone przez szakunecJest bardzo przeciętna ze swoimi tanimi plastikami i kiepskim montażem.
Większe różnice jakości to już auta w okolicach 100 tys. i wyżej np. w audi i bmw czuć za co się dopłaca m.in. właśnie za jakość materiałów, dokładność spasowania elementów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matwrcrafik11, u mnie żadna z wymienionych przez Ciebie wad nie występuje. Żadnego trzeszczenia, nic się nie zapada, nie szumi.
A juz najbardziej mi sie chce smiać z ludzi którzy pisza że O II ma tandetne plastiki i ch spasowanie - nie wiedziełm jeszcz eauta w klasie O II które miałoby lepszej jakosci plastiki i było lepiej wykonane od O II.
[ Dodano: Sob 09 Kwi, 11 21:39 ]
Zamieszczone przez matwrcCo więcej, nie widać lepszej jakości np. w passacie.Miałem okazje to sprawdzić.
[ Dodano: Sob 09 Kwi, 11 21:41 ]
Zamieszczone przez rafik11Dziś za podobne pieniądze jakie dałem za octavię kupiłbym lagunęCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WaltCo prawda sprawdzona konstrukcja dTi w Lagunie I
Zamieszczone przez Waltnie było z nią tak źle jak piszą ludzie, którzy Laguną nigdy nie jeździli.
[ Dodano: Nie 10 Kwi, 11 11:48 ]
Zamieszczone przez maclukeTo nie jest tak, że laguna to jest królowa lawetCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matwrcBig, niech kupi lagunę "królową lawet" - ludzie muszą się uczyć na żywca jak widać.
Porównanie nowej Laguny to O2FL to też mało udane zestawienie - jak ktoś miał przyjemność jeździć jednym i drugim autem 8)
Komentarz
-
-
faktycznie może to tylko maja octavia ma takie usterki , ale to moze tak samo wyjątkowy egzemplarz ma teść który ma też te same usterki tylko ze u niego zamiast czujnika tem zewnętrznej wymieniony został akumulator lub też wyjątkowe egzemplarze mają inni na forum którym coś podobnego się przytrafiło. Ja jakoś nie podzielam poglądu co do jakości wykończenia w octavi, ale ok niech wam bedzie ze jest takie dobre tyle tylko czy warte az takiej róznicy w cenie między octavią a ceedem (bo do takiego ją porównuję) lub w podobnej cenie laguny która jest samochodem z wyzszej kategorii. Nie ma co ukrywać ze octavia jest klasa kompaktową a więc porównywalną do megane. Ja jakoś nie mam uprzedzen do koreńskich marek bo miałem trzy modele koreanskie i jakoś przy przebiegu 23kkm nie przytrafiały im się takie wpadki. Dobra ja chce pokazać ze octavia jest o te parę tysięcy za droga, zresztą w swoim czasie pamiętam jak została podjęta decyzja przez SAP o sztucznym podniesieniu cen na skody w celu lepszego pozycjonowania marki. Nigdy się z tym nie zgadzałem no ale ok nie jestem specjalista od marketingu więc tylko pisze o moich ocenach subiektywnych. Wcześniej przedstawiłem argumenty za kupnem octavi ale dziś juz np. kratka odpadła, silnik jak na razie rozczarował awaryjnością (przynajmniej pozostały jeszcze jego parametry na plus) w związku z tym decyzja jaką dziś bym podjął pewnie by była inna. Ze swej strony życzę wszystkim jak największego zadowolenia ze swoich octavi i jak najmniej usterek oby takich ja ja było wśród nas kącikowiczów było jak najmniej.
Komentarz
-
-
Znajomy z pracy ma lagunę przedostatniej wersji z silnikiem benzynowym .Ogólnie jest fanem tej marki . Skład samochodów na parkingu jest mniej więcej ten sam ; "mniej więcej ten sam" dlatego , że często w miejscu rzeczonej laguny stoi samochód zastępczy z serwisu renaulta :szeroki_usmiech . Nie pytam co tam znowu padło :szeroki_usmiechAntyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Witam!!!
Dzisiaj dzwonił do mnie diler i powiadomił, że nie będę miał fabrycznych czujników cofania ze względu na sytuację w Japonii. Jeżeli chcę to zamontują je w serwisie, albo odliczą jego cenę jeżeli zrezygnuję z niego. Zamawiałem 03.03 - liczyłem no i się przeliczyłem.
pozdrawiamoktavia tour 1,6 LPG - pierwsza fotka
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jazzhondWitam!!!
Dzisiaj dzwonił do mnie diler i powiadomił, że nie będę miał fabrycznych czujników cofania ze względu na sytuację w Japonii. Jeżeli chcę to zamontują je w serwisie, albo odliczą jego cenę jeżeli zrezygnuję z niego. Zamawiałem 03.03 - liczyłem no i się przeliczyłem.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulZamieszczone przez jazzhondWitam!!!
pozdrawiam
A który tydzień produkcji dostałeś?Pozdrawiam.
Zainteresowany !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kleszek3Zamieszczone przez misiulZamieszczone przez jazzhondWitam!!!
pozdrawiam
A który tydzień produkcji dostałeś?
Komentarz
-
-
Mam propozycję, zróbmy ranking czujników dostępnych na rynku. Co można kupić we własnym zakresie i dać do montażu. Ciekawe co zaproponuje diler?
Z mojej wiedzy wygląda to tak, że każde czujniki działają super jak są nowe, jednak te poniżej 100 zł wytrzymują maks 2 lata.
Mój typ to:
-Czujnik czarny błyszczący ( VALEO 632006)
-Czujnik srebrny ( VALEO 632007)
-Czujnik szary ( VALEO 632008)
-Czujnik biały ( VALEO 632009)
-Czujnik do malowania ( VALEO 632014)
Lakierowanie można by połączyć z lakierowaniem lusterek (za same lakierowanie lusterek dopłacam 350 zł) Skoro czujników nie będzie a szykowaliśmy się, że za nie zapłacimy, to wydaje się, że zmieścimy się w tej kwocie:
czujniki 210
lakierowanie czujników gratis?
montaż czujników 150
lakierowanie lusterek 350
RAZEM 710 zł
Czy realne?
Komentarz
-
-
Dealer nic nie wspomniał mi o tym że moje auto będzie bez czujników.
Po moim zapytaniu co z czujnikami (produkcja 23 tydz.) dostałem odpowiedź że alternatywnie mi zamontują w serwisie. Nie wiem co robić, nie zapłacę na pewno za nieoryginalne czujniki 800 zł bo tyle nie są warte (dealer zaciera ręce - bo to dodatkowy zysk dla niego). Utargowałem za niefabryczne na 400 zł - ale i tak moim zdaniem dużo. Nie podjąłem ostatecznej decyzji. Poza tym nie podoba mi się wyświetlacz i propozycja jego umiejscowienia - nad lusterkiem.
Czujniki zaproponowane przez dealera to takie: http://parktronik.pl/oferta-2b.html
A co wam proponują dealerzy zamiast? Myślicie że jest szansa na wytargowanie niefabrycznych gratis z tytułu niezgodności samochodu z zamówieniem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b8tzDealer nic nie wspomniał mi o tym że moje auto będzie bez czujników.
Po moim zapytaniu co z czujnikami (produkcja 23 tydz.) dostałem odpowiedź że alternatywnie mi zamontują w serwisie. Nie wiem co robić, nie zapłacę na pewno za nieoryginalne czujniki 800 zł bo tyle nie są warte (dealer zaciera ręce - bo to dodatkowy zysk dla niego). Utargowałem za niefabryczne na 400 zł - ale i tak moim zdaniem dużo. Nie podjąłem ostatecznej decyzji. Poza tym nie podoba mi się wyświetlacz i propozycja jego umiejscowienia - nad lusterkiem.
Czujniki zaproponowane przez dealera to takie: http://parktronik.pl/oferta-2b.html
A co wam proponują dealerzy zamiast? Myślicie że jest szansa na wytargowanie niefabrycznych gratis z tytułu niezgodności samochodu z zamówieniem?Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
Komentarz