exportsubripp, czyli superb nie ale nowa actavia kombi 1.4tsi tak? Chyba dobrze wydedukowałem z tego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=936407#936407 tematu? :wink:
dla znawców superbów
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez BADYLexportsubripp, czyli superb nie ale nowa actavia kombi 1.4tsi tak? Chyba dobrze wydedukowałem z tego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=936407#936407 tematu? :wink:
BADYL , chyba pobierales nauki u Herculesa Poirot , mistrza dedukcji :diabelski_usmiech
.
tak zgadza sie , zdecydowalismy wspólnie z żoną że pocieszymy sie octavią i przez 2 lata bede spał spokojnie, żadna izba celna ani policja mi do chaty nie wpadnie, a i usterek auta sie nie bede obawiałNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
BADYL, tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...59801&start=15 jest moja Octa i mojego ojca, obydwie do sprzedania na chwile obecną, a gdzies za tydzien dwa odbieramy dwie nowe z salonuNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikNie rozumiem. Po co sprzedajesz FL-kę i kupujesz nową, skoro ta stara to "igła"?Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikNie rozumiem. Po co sprzedajesz FL-kę i kupujesz nową, skoro ta stara to "igła"?
Nie moja kasa ani auto więc nie wnikam w szczegółysuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftBo nie kombi, a ja z perspektywy czasu twierdze, ze az tak wielkiej roznicy miedzy htb a kombi nie ma w OII. Teraz mam kombi dla odmiany
nie tylko to, kupuje nowe bo to już spłaciłem i póki jest w miare świeże to chce je sprzedać za jakieś rozsądne pieniądze. W ogóle mialem dylemat czy zmieniac teraz czy czekac na Octavie 3, ale nie wiadomo nawet kiedy dokladnie ona wejdzie, wiec pokusiłem sie jeszcze raz o Octavie 2 fl :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 14:12 ]
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez pandzikNie rozumiem. Po co sprzedajesz FL-kę i kupujesz nową, skoro ta stara to "igła"?
Nie moja kasa ani auto więc nie wnikam w szczegóły
kolego powiedz czy ja ci zaglądam do portfela?
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 14:14 ]
Zamieszczone przez pandzikNo nie ma. Dziwna zamiana.
Kombi jest lepsze bo ma więcej wyposażenia w std., więcej miejsca nad głową na tylnej kanapie, węższe drzwi tylne (parking), itp. itd.
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 14:25 ]
dobra, nie sprzeczajmy sie, dodam jeszcze tylko jedno, marzylem o kombi juz jak kupowalem poprzednie auto ale wtedy nie bylo dostepne, w salonie stal od reki tylko sedan u danielcia, a na 1.4 to w ogóle mogłem zapomnieć że dostane , trzeba bylo czekać 4 miesiące (chociaz z perspektywy czasu sądze że 1.2 tsi w mieście w niczym nie odstaje ) , teraz tak sie sklada że chyba sprzedaż nie idzie w skodzie tak jak powinna i wszystko jest do wyboru do koloru, a i rodzina mi sie powiekszyla o dodatkową osóbke, wiec biore kombi (dwa wózki łatwiej wejdą). Obecna octa jest w tak dobrym stanie ze najchętniej oddałbym ją komus z rodziny ale nikt nie chce jej bo każdy dopiero niedawno zmianial auto akurat.Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
exportsubripp, rozumiem, że oprócz nadwozia, silnika ważnym czynnikiem związanym ze zmianą auta są poprostu "koszta" związane z prowadzeniem firmy tak?Bo to, ze octa jest dla Ciebie super autkiem wynika samo przez się....(tyle skód w rodzinie oraz to, że zmieniasz octavie na octavie).
Ja tam póki co nie mam warunków finansowych na to by zakupić nówkę (z zadowalającym mnie wyposażeniem) i znając życie pewnie pokulam się "smoczkiem" przynajmniej 4-5lat. Może kiedyś kolega BADYL jak już kupisz octavkę III zadzwoni z zapytaniem "siema BADYL z tej strony może sprzedałbyś mi swoją OIII?Oczywiście w rozsądnej cenie :diabelski_usmiech " Warunkiem musi być byś oII zakupił w 1.8tsi :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :twisted: :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLexportsubripp, rozumiem, że oprócz nadwozia, silnika ważnym czynnikiem związanym ze zmianą auta są poprostu "koszta" związane z prowadzeniem firmy tak?Bo to, ze octa jest dla Ciebie super autkiem wynika samo przez się....(tyle skód w rodzinie oraz to, że zmieniasz octavie na octavie).
Ja tam póki co nie mam warunków finansowych na to by zakupić nówkę (z zadowalającym mnie wyposażeniem) i znając życie pewnie pokulam się "smoczkiem" przynajmniej 4-5lat. Może kiedyś kolega BADYL jak już kupisz octavkę III zadzwoni z zapytaniem "siema BADYL z tej strony może sprzedałbyś mi swoją OIII?Oczywiście w rozsądnej cenie :diabelski_usmiech " Warunkiem musi być byś oII zakupił w 1.8tsi :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :twisted: :twisted:
była 1.2 , teraz kupilem 1.4 , nastepną za dwa lata o ile nic w mojej sytuacji sie nie zmiani planuje kupić O3 1.8 + DSG , pasuje ???? :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 14:34 ]
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez exportsubrippdla ciebie pewnie wszyscy moi znajomi co mają firmy i zmieniają auta co dwa lata to totalnie dziwni ludzie, po prostu debile :/ chyba sam jestem kosmitą :|
wielu ludzi w Polsce bierze auta w leasing i zmiania co 2 lata i nie sądze by wszyscy byli kretynamiNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108ja jak widze napis w ogloszeniach "stan igla" albo cos w tym guscie to nawet nie zagladam... igła sluzy do szycia...
pozdro i powodzenia w sprzedazy szkodnika (ale podpis - stan igla!!!! - bym zmienil...) :twisted:
Komentarz
-
-
exportsubripp, na firmę bierzesz te autka? Bo co dwa lata nówki kupować, to tylko na firmę rozumiem :wink: bo inaczej to pieniądze w błoto.....auto najbardziej traci przez pierwsze 3-4 lata na wartości.
I jak koledzy radzą, zmień ten "stan igła".
A tak na marginesie nie rozumiem trochę przesiadki z 1.2 tsi do 1.4 tsi, trzeba było uderzać w 1.8 tsi lekką używkę kombi. Bo rozumiem, że o to chodziło.
Komentarz
-
-
exportsubripp, napisałem że nie moja kasa i nie wnikam w szczegóły, jak w końcu po raz 4 czy 5 kupisz octavię z mocniejszym silnikiem to chętnie ją od ciebie później odkupiesuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
exportsubripp, nie dziw się, że ludzie się dziwią bo wypisywałeś tu , że szukasz mocnej benzyny, a przesiadłeś się na auto mocniejsze katalogowo o 17KM. :szeroki_usmiech
BTW rozumiałbym względy kosztowe jeśli idzie o VAT w przypadku zakupu gdyby takowe były ale dziś to jakby nie ma zbytnich manewrów, chyba, że dokładasz kolejne 10 tys. i robisz sobie bankowóz.
Komentarz
-
-
Panowie , ale o co kaman?Przecież exportsubripp, napisał co chce i na co go stać...że silnik nie do końca mu spasił, lecz napisał,iż następne auto zamierza nabyć z mocniejszym silnikiem...
marlej108, samemu sprzedajesz "nowe" auto i nie mów mi, że nie dbasz o nie i nie jesst one cckiem? Swormulowaie.. "stan igła" jest raczej dla forumowiczów niż dla potencjalnych kupców...Przecież "znamy sie" i można bez wstydu napisdać powyższe zdanie? Dam przyklad..chetnie obejrzałbym furkę od piramida, ale już od innego zapaleńca z internetu już bym sie bał....to samo tyczy się innych "znanych" foruowiczów... luz Panowie
Polska:Grecja 1:1 :| Musimy trzymać kciuki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekmuszę się przyjrzeć jak działa leasing, bo wydawalo mi się, że jak się sprzedaje samochód to stanowi on dochód - więc nie wiem jaki to interes zmieniać samochód "bo leasing mi się skończył"
qrwa co za glupia gadka, jak nie wiesz to po co gadasz glupoty. Konczy ci sie leasing to wykupujesz za 1 procent wartosci jakoosoba prywatna i sprzedajesz gdzie cghcesz i to żaden doch\od. Kupując nowe auto za 65 tys a sprzedajac stare za 44 tys trace 21 tys, ale od nowego odliczam 19 procent podatku plus ubezpieczenie za 2 lata czyli realnie trace okolo 8 tys zł , ale za to 2 lata jezdze nowym swieżutkim pachnącym autkiem a biorąc pod uwage ze w stare auto musialbym juz zaczac wkladac kase a w nowe nie musze to oznacza ze ta strata wyniesie juz relatywnie mniej niz te 8 tys. Juz nie wspomne o swietym spokoju przez kolejne 2 lata życia i moja uciecha z tego stanu. Czy to jest takie trudne i czy qurwa musze na kazdym kroku udowadniac ze nie jestem handlarzem i ze moje auto nie jest ulepem z 4 aut, kurde normalnie dobrze kiedys dato napisał że to forum robi sie troche dziadkowe, panowie, nie bądźcie takimi malkontentami, błagam was, nie kazdy musi byc odrazu oszustem, masakra jakaś ...
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 23:00 ]
Zamieszczone przez marlej108ja jak widze napis w ogloszeniach "stan igla" albo cos w tym guscie to nawet nie zagladam... igła sluzy do szycia...
pozdro i powodzenia w sprzedazy szkodnika (ale podpis - stan igla!!!! - bym zmienil...) :twisted:
marley, jak ci nie pasi tonikt ci nie każe czytać, sam dopiero sprzedales nowiutkie auto zaraz po tym jak tydzień wczesniej dostawałeś orgazmu na jego widok i ja wtedy nie snułem teorii spiskowych czy przypadkiem twoje auto nie jest jakimś zczepem i nie zostawia po sobie 4 śladów, no bo po co ktoś sprzedaje nowe auto zaraz po tym jak spuszcza sie jaki to silnik 1.4 jest zajebisty
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 23:03 ]
Zamieszczone przez FerdZamieszczone przez marlej108ja jak widze napis w ogloszeniach "stan igla" albo cos w tym guscie to nawet nie zagladam... igła sluzy do szycia...
no widzisz , sam chyba minąłem sie z powolaniem, powinienem stac na rynku na stadionie 10-lecia i handlować koszulkami i rybaczkami, po moich postach widać że handel mam we krwi
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 23:06 ]
Zamieszczone przez piramidaexportsubripp, napisałem że nie moja kasa i nie wnikam w szczegóły, jak w końcu po raz 4 czy 5 kupisz octavię z mocniejszym silnikiem to chętnie ją od ciebie później odkupie
chlopie jak widze jakie ty swapy robisz i jaka masz zajebista fure to dochodze do wniosku ze predzej ja od ciebie odkupie, masz naprawde zacne autko i szanuj je, jedno z fajniejszych na tym forum
[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 23:09 ]
Zamieszczone przez hotrainexportsubripp, nie dziw się, że ludzie się dziwią bo wypisywałeś tu , że szukasz mocnej benzyny, a przesiadłeś się na auto mocniejsze katalogowo o 17KM. :szeroki_usmiech
BTW rozumiałbym względy kosztowe jeśli idzie o VAT w przypadku zakupu gdyby takowe były ale dziś to jakby nie ma zbytnich manewrów, chyba, że dokładasz kolejne 10 tys. i robisz sobie bankowóz.
Vatu nie odliczam bo moja działalnosc jest zwolniona z tego podatku, odliczam 19 procent z kwoty bruttoNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
exportsubripp, teraz to mnie wkurzyłeś, że tak jedziesz po kolegach....
Nikt Ci superba w krzakach nie kazał kupować sam wiesz i nie o to chodzi...
Ale też nie broń na siłę swojej głupiej decyzji przesiadki z dwuletniej 1.2 tsi do 1.4 tsi nowej, bo to czysty nonsens i argumenty które podajesz są do obalenia, bo są logicznie nieopłacalne poprostu - do nowego auta też będziesz dokładał - przez serwisy w debilnym ASO i nie mów mi że 2 latek z przelotem 30 tkm jest wadliwym autem, sam piszesz że to "igła"..przecież. I tak samo 4 letnie auto posiadane w Twoich rękach nie posypie Ci się w nich, to pewne. Zatem wcale nie jest droższe i bardziej wadliwe w utrzymaniu od nówki. Wręcz przeciwnie. Sprzedajesz auto w momencie w którym na nim najwięcej tracisz. Taka obiektywna prawda (przedział 1-3 lata, auto traci na wartości najwięcej), bezdyskusyjna. Twoje pieniądze, Twoja sprawa. Denerwuje mnie tylko jak ktoś zrobi głupotę, a później rękoma i nogami wypiera się, że zrobił "złoty interes". Jedynym trochę Cię broniącym argumentem w kwestii zakupu nowej OII 1.4 tsi jest to że chciałeś kombi. Podobną głupotę zrobił niedawno kolega Marlej i znowu szuka silnika 1.4 w nowym (innym niż OII tour) opakowaniu :P
Komentarz
-
-
Myślę, że z powodzeniem możecie się Panowie odpitolić od kolegi - Nie Wasze małpy, nie Wasz cyrk.
Nie wiem, nie znam, ale nie sądzę, żeby ktoś "handlujący" autami powoził czymś poniżej 2l. Pierwsze primo.
Drugie primo - trochę nieudolnie próbował Wam kolega wytłumaczyć montaż finansowy i żaden z Was nie raczył się nad tym pochylić i zastanowić. Nie każdy robi na etacie i nie każdy wysyła w kwietniu to, co mu zakładowa księgowa narysuje...
Trzecie primo, ultimo: to jest Jego sprawa. Jego portfel. Jego auta. Jeśli stać Go na obsługę leasingu to niech bierze i korzysta i się cieszy, że jeździ nowym, bo jazda nowym jest miła, fajna i przyjemna !
Źle, że mnie zacytowałeś, bo się może zaraz czkawką odbić . Mihau puścił moje ogłoszenie sprzedaży na dużo "ostrzejsze" forum i mocno się musiałem bronić przed sformułowaniem "bezwypadkowy"... Na szczęście autko sie przed chwilą (i w momencie) sprzedało. Czy się wybroniłem ? Nie wiem, Mihau może to obiektywnie ocenić, ja wiem tyle, że zjeść się nie dałem, czego i Tobie życzę.
Luz panowie. Proponuję wyłączyć podejście typu pies ogrodnika, tj. "ja nie mogę to i Tobie radość zatruję".
Komentarz
-
Komentarz