wódeczka to dla siebie a nie do zamka :P
Econ - climatronic
Zwiń
X
-
djpi, nie bałdzo
econ oznacza że nie pracuje sprężarka klimatyzacji
Auto oznacza że pracuje
w czasie wyświetlania napisów econ i auto - climatronic probuje utrzymać zadaną temperaturę dostosowując siłę i kierunki nawiewu
różnica taka że jeżeli jest w trybie econ to nie używa do tego powietrza schłodzonego poniżej temperatury otoczenia bo nie działa sprężarka (jak już napisałem)
uwaga - jeśli się poprzestawia ustawienia kierunku nawiewu lub mocy to znika napis auto/econ ale i tak sprężarka pozostaje w ostatnim aktywnym trybie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiciuDzięki za radę, dotychczas włączałem nawiewy i nie było napisu AUTO, ani ECON, i nie wiem czy czyniłem prawidłowo. Instrukcja jakoś pogmatwana, albo ja jakiś nie tegoops:
Zamieszczone przez mariobrosZaprezentuję inne podejścieOtóż ECON to przycisk generujący w następstwie wątki w rodzaju "Brzydki zapach z klimatyzacji. Co robić?".
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
no ja niemam automatycznej ale z racj mojego zawodu się tym interesuję i jak dobrze pamiętam---- econ włącza się wtedy gdy temperatura na dworze / na zewnątrz / jest niższa od tej którą chcemy uzyskać w aucie ,czyli jak chcemy mieć np. 21 stopni w zimie to włczamy econ i automatycznie klimatyzacja / jak nazwa wskazuje/ ustala nam temperaturę taką. oczywiście , jak nadmieniono , sprężarka nie chodzi / bo i po co / , przecież chcemy nagrzać a nie schłodzić. i tym głównie właśnie różni się klima aut . od manual.
aaaa....jakby co to i w tej i w tej poniżej 5st. sprężarka się nie włącza .
p.s. wypiłem winka parę szklaneczek więc mogę się mylić / mam dziś małe święto , 10-lecie zakładu/O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Krótko: ECON = bez klimy, AUTO lub bez napisu z prawej strony = klima załączona
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwno ja niemam automatycznej ale z racj mojego zawodu się tym interesuję i jak dobrze pamiętam---- econ włącza się wtedy gdy temperatura na dworze / na zewnątrz / jest niższa od tej którą chcemy uzyskać w aucie ,czyli jak chcemy mieć np. 21 stopni w zimie to włczamy econ i automatycznie klimatyzacja / jak nazwa wskazuje/ ustala nam temperaturę taką. oczywiście , jak nadmieniono , sprężarka nie chodzi / bo i po co / , przecież chcemy nagrzać a nie schłodzić. i tym głównie właśnie różni się klima aut . od manual.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greszczynTryb econ jest raczej dla , dusigroszy :wink:
Zamieszczone przez greszczynbądż osób szczególnie wrażliwych na działanie klimy .Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Nie moge sie zgodzic ze jest mala roznica miedzy ECO a AUTO szczegolnie w miescie - nie mozna porownywac obciazenia kompresorem klimy - jakies 3 KW do szybciej chodzacego wentylatora moze pobiera 0,3 KW :shock:
Ale w sumie wolna wolaKazdy ustawia jak chce :twisted:
Czader
OCTA COMBI 2003 ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Czaderjakies 3 KW do szybciej chodzacego wentylatora moze pobiera 0,3 KW- ktory moglby sluzyc za smiglo
nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CzaderNie moge sie zgodzic ze jest mala roznica miedzy ECO a AUTO szczegolnie w miescie - nie mozna porownywac obciazenia kompresorem klimy - jakies 3 KW do szybciej chodzacego wentylatora moze pobiera 0,3 KW :shock:
Ale w sumie wolna wolaKazdy ustawia jak chce :twisted:
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
Komentarz