pleban, Właśnie o to mi chodziło. Dzięki wielkie. W sobotę może wezmę się do przeróbek. Muszętylko przedłużyć kabel od anteny o około 1m.
Pytanie o popielniczke :)
Zwiń
X
-
Pamietaj ze przedluzacze dobiera sie do anteny :] I radze zarezerwowac sobie duuuzo czasu bo przerobka nie nalezy do najprzyjemniejszych Zeby glupi kabel od anteny poprowadzic do bagaznika musialem fotel wyjmowac i plastiki zdejmowac po stronie pasazera, o rozbieraniu deski juz nie wspominajac.... I wazne!!!!!!! - zwroc uwage na rozmieszczenie kabli (szczegolnie tego od anteny) jak juz wlozysz radyjko zeby nie blokowaly dźwigienek od klimatyzacji !! (taki zielono niebieski element w glebi). No i radze oczywiscie zamontowac glosnik zewnetrzny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kozi1987Zeby glupi kabel od anteny poprowadzic do bagaznika musialem fotel wyjmowac i plastiki zdejmowac po stronie pasazera, o rozbieraniu deski juz nie wspominajac....
PozdroW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Rudi, Ja mam kabelek puszczony w podsufitce, schodzi on w przednim lewym słupku i wystarcza go tylko do dźwigni otwierania maski. Więc jak będę chciał przenieść radio w konsolę środkową, to muszę go przedłużyć. A co do montażu, to puszczenie kabla podsufitką to (przynajmniej w kombi) prościzna. Wystarczy długi prosty drut. Nie za gruby. Odchylasz podsufitkę przy drzwiach kierowcy, zdejmujesz plastik z tyłu i odchylasz podsufitkę, żeby dostać się do mocowania anteny i przetykasz drut. Reszta to tylko przyklejenie kabla i przeciagnięcie go. Nic nie trzeba rozbierać. Nawet zejście w dół,to tylko odpięcie z zatrzasków plastiku na słupku i tak samo drucikiem przeprowadza się kabelek.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Ciekawa sprawa z tym kablem. Zarówno w antenie Presidenta ( Nubira sedan - tylny błotnik) jak i w Sirio Triflex ( Octavia liftback-dach ) kabla starczało ze sporym zapasem. W szkodniku kabel mam prowadzony podsufitką do popielniczki i został spory zapas. Czy Twoja antena była nowa , czy kupowałeś od kogoś używkę ? Pytam dlatego, że bez względu na producenta , kabel powinien mieć praktycznie tą samą długość ( wynikającą z długości fali ). Z tego co pamiętam to kable antenowe w sprzęcie radiowym można skracać i wydłużać pod warunkiem zachowania odpowiedniej długości wynikającej z długości fali x współczynnik ( tak jak w przypadku długości anten - 1/2 falowe, 1/4 falowe . itp )W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
jacek_w123, Skorzystałem z Twojego pomysłu i też zrobiłem podświetlenie diodowe mojego CB. Tylko dałem mniejsze diody i w innym miejscu. Tak to wygląda. Diodki dałem w ramce mieszka, dzięki temu świecą na front radia od przodu a nie z dołu.
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
czesc
ja tez miałem likla miesięcy temu problem z popielniczką który polegał na tym ze sie nie zamykała ta nieszczęsna klapka od popielniczki.
Przyczyną okazał sie złamany bolec. Problem rozwiązałem w ten sposób że w plastikowym ramieniu,w miejscu z którego ten bolec wystawał wywierciłem otwór 2mm i wkleiłem tam prosty drucik o średnicy 2mm i o długości takiej jaką miał ten ułamany bolec
Jak na razie to rowiązanie sprawdza sie świetniefuter
1.8T
czysta benzyna (bez LPG)
Komentarz
-
Komentarz