Wskaznik cisnienia doladowania mam i ja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

Zamieszczone przez Dezet
    Pytam bo mam radio, więc to miejsce (chociaz wydaje się dobre) odpada, a na słupku lub desce nie bardzo mi się podobają.
    nic nie stoi na przeszkodzie zeby zamienic miejscami radio z poleczka :idea:
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• Uki
      Ambiente
      • 2005
      • 139

Fajne
      Uki
      Premium Car Care - Auto Kosmetyka

S-maxD
      V 50

325ic

Komentarz

• Masmo
        L&K
        • 2005
        • 1145

Zamieszczone przez MisiekWAW
        ....nie podłączyłem jeszcze olejowych ....
        Zakupiłem komplet czujników (Boost, Oil Pressure i Oil Temp) Auto Gauge i właśnie kombinuję jak to podłączyć. Mówicie, że Boost do rury za pomocą grzybka od dętki rowerowej? Do mojego kompletu dodali jakiś trójnik do wężyka?! Nie mam pojęcia o z tym zrobić :shock: :shock:
        A jeśli chodzi o temp oleju to wydaje się być proste. W komplecie są zamienniki korka do spustu oleju z otworem na czujnik w środku. Martwi mnie tylko czy nie będzie zbyt wystawać w dół i czy zmieści mi się pod osłonę silnika.
        Do czujnika ciśnienia oleju zakupiłem fajny trójniczek żeby zamontowac pod orginalny czujnik ciśnienia oleju. Ciekawe czy to wszystko złożę do kupy?
        Może ktoś takie czujniki podłączył? Będą pasować gwinty Auto-Gauge??
        Prosze o podpowiedź?
        Z góry dzięki
        Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez Masmo
          ....nie podłączyłem jeszcze olejowych ....
          Zakupiłem komplet czujników (Boost, Oil Pressure i Oil Temp) Auto Gauge i właśnie kombinuję jak to podłączyć. Mówicie, że Boost do rury za pomocą grzybka od dętki rowerowej? Do mojego kompletu dodali jakiś trójnik do wężyka?! Nie mam pojęcia o z tym zrobić :shock: :shock:
          trojnik jest do silnikow benzynowych, jak juz zrobisz instalacje z wentylem rowerowym to nie zapomnij miedzy wentyl a czujnik wstawic to małe srebrne ktorego nie ma w instrukcji :zlosnik: bez tego czujnik sporo zawyza

Zamieszczone przez Masmo
          A jeśli chodzi o temp oleju to wydaje się być proste. W komplecie są zamienniki korka do spustu oleju z otworem na czujnik w środku. Martwi mnie tylko czy nie będzie zbyt wystawać w dół i czy zmieści mi się pod osłonę silnika.
          Do czujnika ciśnienia oleju zakupiłem fajny trójniczek żeby zamontowac pod orginalny czujnik ciśnienia oleju. Ciekawe czy to wszystko złożę do kupy?
          Może ktoś takie czujniki podłączył? Będą pasować gwinty Auto-Gauge??
          Prosze o podpowiedź?
          Z góry dzięki
          jezeli chodzi o czujnik w korku to odradzano mi to ze wzgledu na to ze bedzie wystawal i latwo go sciac :? jesli chodi o gwinty to poinformowano mnie ze nie pasowaly
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• EŁ
            L&K
            • 2004
            • 1168
            • Octavia III (5E3)
            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Auto gauge i ich trójniki do czujników :evil: ...uwaga na przypchane plastikiem ( czyli niedorobione ) trójniki....mi sie taki trafił i nikt nie wiedział czemu autko przerywa :lol:

Komentarz

• Masmo
              L&K
              • 2005
              • 1145

.....nie zapomnij miedzy wentyl a czujnik wstawic to małe srebrne....
              Wstawiłbym gdybym to małe srebrne dostał w komplecie... Ale w moim nie było :cry: :cry:
              .....jezeli chodzi o czujnik w korku to odradzano mi to ze wzgledu na to ze bedzie wystawal i latwo go sciac :? jesli chodi o gwinty to poinformowano mnie ze nie pasowaly
              Ja nie zetne bo mam blachę pod silnikiem, ale mogę nie zmieścić właśnie pod tą blachę. Ale mnie zmartwiłeś że gwity nie pasują :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
              Powalcze przy wymianie oleju i zdam relację co i jak........
              Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez Masmo
                .....nie zapomnij miedzy wentyl a czujnik wstawic to małe srebrne....
                Wstawiłbym gdybym to małe srebrne dostał w komplecie... Ale w moim nie było :cry: :cry:
                no to chyba masz problem... bo u mnie bez tego wskaznik zawyzal o 0,25 bara a to naprawde duzo :? ale akurat te wskazania najłatwiej sprawdzic k

Zamieszczone przez Masmo
                ].....jezeli chodzi o czujnik w korku to odradzano mi to ze wzgledu na to ze bedzie wystawal i latwo go sciac :? jesli chodi o gwinty to poinformowano mnie ze nie pasowaly
                Ja nie zetne bo mam blachę pod silnikiem, ale mogę nie zmieścić właśnie pod tą blachę. Ale mnie zmartwiłeś że gwity nie pasują :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
                tez mam blache a i tak mi nie polecali zakladac w korku :roll:
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• Masmo
                  L&K
                  • 2005
                  • 1145

Re: Wskaznik cisnienia doladowania mam i ja

Zamieszczone przez Purchawa
                  .... Za zawor posluzyl wentyl rowerowy (podpowiedz Marka, dzieki wielkie)....
                  Tak sie zastanawiam jak jest z gumką wentyla? Jak zrobiłeś że ciśnienie przechodzi przez wentyl a nie daje na boki??

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

Re: Wskaznik cisnienia doladowania mam i ja

Zamieszczone przez Masmo
                    .... Za zawor posluzyl wentyl rowerowy (podpowiedz Marka, dzieki wielkie)....
                    Tak sie zastanawiam jak jest z gumką wentyla? Jak zrobiłeś że ciśnienie przechodzi przez wentyl a nie daje na boki??
                    gumki nie zakladasz
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

• Masmo
                      L&K
                      • 2005
                      • 1145

Idąc za ciosem zamontowałem pozostałe wskaźniki, teraz pozostało już "tylko" zamontować czujniki ciśnienia i temperatury oleju żeby działały
                      Też jestem na tym etapie. Tak wyglądają moje mniej wypasione wskaźniki:

Działa na razie tylko boost. Dokładnie jak u Purchawy wskazówka drżała i hałasował. Próbowałem wykonać zwężke przy pomocy plastykowej obejki (takiej do kabli) ale nic to nie dało.

[ Dodano: Sro 19 Lip, 06 11:55 ]
                      ...... Tak wiec wykorzystalem ta co byla przy trojniku, wsadzilem na poczatku instalacji......
                      Tzn zamontowałęś trójnik z zaślepieniem jednej storny? Czy obciołeś kawałe trójnika? Na początku znaczy przy zegarze?
                      Pytam bo moja zwężka polegająca na zgięciu przewodu nie zdaje egzaminu (przy niskim pracuje skokowo a przy 1,4 brzęczy nadal)

Komentarz

• Purchawa
                        Admin
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 8007

Zamieszczone przez Masmo
                        Czy obciołeś kawałe trójnika?
                        Dokladnie tak. Obcialem ta czesc ze zwezka i wlozylem w wezyk.

Zamieszczone przez Masmo
                        Na początku znaczy przy zegarze?
                        Na poczatku, czyli przy rurze.
                        Przy zegarze na wejsciu juz jest zwezka.
                        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Masmo
                          L&K
                          • 2005
                          • 1145

Zamieszczone przez Masmo
                          Czy obciołeś kawałe trójnika?
                          Dokladnie tak. Obcialem ta czesc ze zwezka i wlozylem w wezyk.
                          .
                          Hehe działa super! W końcu przestała brzęczeć.
                          I zamontowałem olejowe. Temp w korek (dzięki pomocy divino-pablo) a ciśnienia za pomocą trójnika Auto-Gauge w miejsce oryginalnego czujnika ciśnienia. Miałem tylko niezłego pietra czy nie będą ciec...

Komentarz

• misiekwaw
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 7715
                            • Ford

Zamieszczone przez Masmo
                            Hehe działa super! W końcu przestała brzęczeć.
                            I zamontowałem olejowe. Temp w korek (dzięki pomocy divino-pablo) a ciśnienia za pomocą trójnika Auto-Gauge w miejsce oryginalnego czujnika ciśnienia. Miałem tylko niezłego pietra czy nie będą ciec...
                            teraz poobserwuj wskaznik temp oleju - szczegolnie interesuje mnie wplyw wahan napiecia w instalacji na wskazania temperatury. U mnie to jest dramat, tylko nie wiem czy wskaznik ocipial czy czujnik :cry: na rozgrzanym silniku wlacz/wylacz radio, klime, nawiew swiatla itd - u mnie to wszystko wplywa na zmiane wskazan temp oleju i to o kilka stopni :? zebym wiedzial ze to tak sie bedzie zachowywalo to w zyciu bym tego gowna nie kupil :?
                            Był WRX
                            Była Octa

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Czy to sa wskazniki tej firmy czy to sa jakies podrobki?? Bo mam miejsce i bym sobie cos wstawil. Ale jak to lipa to 60zl moge lepiej spozytkowac :diabelski_usmiech
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• QBA
                                RS
                                • 2004
                                • 2646

Eee... podroba ...przeciez pisze sie Auto Gauge

Komentarz

• Purchawa
                                  Admin
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 8007

Maicroft, ja mam jakis jacky sport za 50zl i tez dziala.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• tmw
                                    Ambiente
                                    • 2005
                                    • 122

teraz poobserwuj wskaznik temp oleju - szczegolnie interesuje mnie wplyw wahan napiecia w instalacji na wskazania temperatury. U mnie to jest dramat, tylko nie wiem czy wskaznik ocipial czy czujnik :cry:
                                    Sam czujnik kosztuje 25zl wiec mozesz wymienic i sprawdzic.

ps. juz mialem zamawiac te wskazniki - teraz sie waham .. a tak fajnie sie prezentuja hehe
                                    ps2. gdybys teraz mial kupowac to co bys wybral ?
                                    PZDR
                                    Tomek

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Inaczej, co tam jest takiego skomplikowanego, ze kosztuje to w oryginale 180zl, bo ja nie kumam. Placi sie rozumie za wyglad i podswietlenie 50% ceny, a reszta. Taki qrcze manometr to do kompresora wyskalowany do 10bar mozna kupic taniej :roll:
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Purchawa
                                        Admin
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 8007

Maicroft, placisz wlasnie za opakowanie, bo Bapit mial przez dugi czas zwykly manometr z praktikera za ~10zl i tez mu wskazywal dobrze.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Zamieszczone przez tmw
                                          Sam czujnik kosztuje 25zl wiec mozesz wymienic i sprawdzic.

ps. juz mialem zamawiac te wskazniki - teraz sie waham .. a tak fajnie sie prezentuja hehe
                                          ps2. gdybys teraz mial kupowac to co bys wybral ?
                                          musze wyslac maila do goscia od ktorego go kupowalem i zapytac jak wyglada sprawa wymiany - jezeli ma wskazniki na miejscu to moge podjechac i podmienic jak pomoze to sprawa oczywista :roll:

no nie kupilbym Auto Gauge w kazdym razie :? najgorsze jest to, ze jeden porzadny wskaznik kosztuje tyle co 3 Auto Gauge i montaz :? Ale pewnie zrezygnowalbym z cisnienia oleju i zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• Jabar1975
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 3331

zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:
                                            defi? 900$ za egt, boost i temp oleju.
                                            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• misiekwaw
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7715
                                              • Ford

Zamieszczone przez Jabar1975
                                              zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:
                                              defi? 900$ za egt, boost i temp oleju.
                                              dziekuje bardzo, 3 razy tyle co AG :? jakies 3 razy przekracza i tak naciagniety budzet ops:
                                              Był WRX
                                              Była Octa

Komentarz

• tmw
                                                Ambiente
                                                • 2005
                                                • 122

musze wyslac maila do goscia od ktorego go kupowalem i zapytac jak wyglada sprawa wymiany - jezeli ma wskazniki na miejscu to moge podjechac i podmienic jak pomoze to sprawa oczywista :roll:
                                                Wczoraj go o to pytalem - ma, cena 25zl, podobno czujnik jest standardowy i mozna go kupic w sklepach moto.

no nie kupilbym Auto Gauge w kazdym razie :? najgorsze jest to, ze jeden porzadny wskaznik kosztuje tyle co 3 Auto Gauge i montaz :? Ale pewnie zrezygnowalbym z cisnienia oleju i zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:
                                                VDO boost + temp. oleju (z czujnikiem) - ok 550zl tylko chyba nie ma wezykow itp.
                                                ps. gdzies czytalem, ze jakos mozna skalibrowac czujnik temperatury - chyba na SR ktos o tym pisal.
                                                PZDR
                                                Tomek

Komentarz

• Jabar1975
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 3331

MisiekWAW, mialbys mozliwosc nagrywania przebiegu jazdy i inne takie tam, moze uda sie Dusie przekonac
                                                  nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Masmo
                                                    L&K
                                                    • 2005
                                                    • 1145

teraz poobserwuj wskaznik temp oleju - szczegolnie interesuje mnie wplyw wahan napiecia w instalacji na wskazania temperatury. U mnie to jest dramat, tylko nie wiem czy wskaznik ocipial czy czujnik :cry: na rozgrzanym silniku wlacz/wylacz radio, klime, nawiew swiatla itd - u mnie to wszystko wplywa na zmiane wskazan temp oleju i to o kilka stopni :? zebym wiedzial ze to tak sie bedzie zachowywalo to w zyciu bym tego gowna nie kupil :?
                                                    U mnie nie ma takiego efektu. Może padł jakiś scalak stabilizujący napięcie?? W Golfie mk2 był w zegarach taki sclaczek który jak pdadł to wskaźnikki szlały....

[ Dodano: Wto 01 Sie, 06 10:11 ]
                                                    .... nie kupilbym Auto Gauge w kazdym razie :? najgorsze jest to, ze jeden porzadny wskaznik kosztuje tyle co 3 Auto Gauge i montaz :? Ale pewnie zrezygnowalbym z cisnienia oleju i zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:
                                                    Pewnie że Auto Gauge nie są zbyt Profi.... Ale po to żeby zobaczyć co sie dzieje w maszynowni wystarczą i raczej po to żeby zobaczyc jak się krztałtują zmiany a nie żeby wykonywać jakieś super precyzyjne pomiary.
                                                    Ja mam inny problem: zamontowałem czujnik ciśnienia oleju na trójniku Auto Gauge w miejsce orginalnego czujnika ciśnienia i mi lekko cieknie olej... a boję się dokręcać jeszcze mocniej żeby nie roz...szyć gwintu. Są tam gwinty stożkowe.... Ma ktoś pomysł jak to uszczelnić? Myślę o jakimś silikonie....

Komentarz

Pracuję...