Zamieszczone przez Dezet
Wskaznik cisnienia doladowania mam i ja
Zwiń
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAW....nie podłączyłem jeszcze olejowych ....
A jeśli chodzi o temp oleju to wydaje się być proste. W komplecie są zamienniki korka do spustu oleju z otworem na czujnik w środku. Martwi mnie tylko czy nie będzie zbyt wystawać w dół i czy zmieści mi się pod osłonę silnika.
Do czujnika ciśnienia oleju zakupiłem fajny trójniczek żeby zamontowac pod orginalny czujnik ciśnienia oleju. Ciekawe czy to wszystko złożę do kupy?
Może ktoś takie czujniki podłączył? Będą pasować gwinty Auto-Gauge??
Prosze o podpowiedź?
Z góry dziękiByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez MisiekWAW....nie podłączyłem jeszcze olejowych ....
Zamieszczone przez MasmoA jeśli chodzi o temp oleju to wydaje się być proste. W komplecie są zamienniki korka do spustu oleju z otworem na czujnik w środku. Martwi mnie tylko czy nie będzie zbyt wystawać w dół i czy zmieści mi się pod osłonę silnika.
Do czujnika ciśnienia oleju zakupiłem fajny trójniczek żeby zamontowac pod orginalny czujnik ciśnienia oleju. Ciekawe czy to wszystko złożę do kupy?
Może ktoś takie czujniki podłączył? Będą pasować gwinty Auto-Gauge??
Prosze o podpowiedź?
Z góry dziękiTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAW.....nie zapomnij miedzy wentyl a czujnik wstawic to małe srebrne....
Zamieszczone przez MisiekWAW.....jezeli chodzi o czujnik w korku to odradzano mi to ze wzgledu na to ze bedzie wystawal i latwo go sciac :? jesli chodi o gwinty to poinformowano mnie ze nie pasowaly
Powalcze przy wymianie oleju i zdam relację co i jak........Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez MisiekWAW.....nie zapomnij miedzy wentyl a czujnik wstawic to małe srebrne....
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez MisiekWAW].....jezeli chodzi o czujnik w korku to odradzano mi to ze wzgledu na to ze bedzie wystawal i latwo go sciac :? jesli chodi o gwinty to poinformowano mnie ze nie pasowalyTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Re: Wskaznik cisnienia doladowania mam i ja
Zamieszczone przez Purchawa.... Za zawor posluzyl wentyl rowerowy (podpowiedz Marka, dzieki wielkie)....Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Re: Wskaznik cisnienia doladowania mam i ja
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez Purchawa.... Za zawor posluzyl wentyl rowerowy (podpowiedz Marka, dzieki wielkie)....Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWIdąc za ciosem zamontowałem pozostałe wskaźniki, teraz pozostało już "tylko" zamontować czujniki ciśnienia i temperatury oleju żeby działały
Działa na razie tylko boost. Dokładnie jak u Purchawy wskazówka drżała i hałasował. Próbowałem wykonać zwężke przy pomocy plastykowej obejki (takiej do kabli) ale nic to nie dało.
[ Dodano: Sro 19 Lip, 06 11:55 ]
Zamieszczone przez Purchawa...... Tak wiec wykorzystalem ta co byla przy trojniku, wsadzilem na poczatku instalacji......
Pytam bo moja zwężka polegająca na zgięciu przewodu nie zdaje egzaminu (przy niskim pracuje skokowo a przy 1,4 brzęczy nadal)Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoCzy obciołeś kawałe trójnika?
Zamieszczone przez MasmoNa początku znaczy przy zegarze?
Przy zegarze na wejsciu juz jest zwezka."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez MasmoCzy obciołeś kawałe trójnika?
.
I zamontowałem olejowe. Temp w korek (dzięki pomocy divino-pablo) a ciśnienia za pomocą trójnika Auto-Gauge w miejsce oryginalnego czujnika ciśnienia. Miałem tylko niezłego pietra czy nie będą ciec...Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoHehe działa super! W końcu przestała brzęczeć.
I zamontowałem olejowe. Temp w korek (dzięki pomocy divino-pablo) a ciśnienia za pomocą trójnika Auto-Gauge w miejsce oryginalnego czujnika ciśnienia. Miałem tylko niezłego pietra czy nie będą ciec...Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWteraz poobserwuj wskaznik temp oleju - szczegolnie interesuje mnie wplyw wahan napiecia w instalacji na wskazania temperatury. U mnie to jest dramat, tylko nie wiem czy wskaznik ocipial czy czujnik :cry:
ps. juz mialem zamawiac te wskazniki - teraz sie waham .. a tak fajnie sie prezentuja hehe
ps2. gdybys teraz mial kupowac to co bys wybral ?PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tmwSam czujnik kosztuje 25zl wiec mozesz wymienic i sprawdzic.
ps. juz mialem zamawiac te wskazniki - teraz sie waham .. a tak fajnie sie prezentuja hehe
ps2. gdybys teraz mial kupowac to co bys wybral ?
no nie kupilbym Auto Gauge w kazdym razie :? najgorsze jest to, ze jeden porzadny wskaznik kosztuje tyle co 3 Auto Gauge i montaz :? Ale pewnie zrezygnowalbym z cisnienia oleju i zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWzalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez MisiekWAWzalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWmusze wyslac maila do goscia od ktorego go kupowalem i zapytac jak wyglada sprawa wymiany - jezeli ma wskazniki na miejscu to moge podjechac i podmienic jak pomoze to sprawa oczywista :roll:
no nie kupilbym Auto Gauge w kazdym razie :? najgorsze jest to, ze jeden porzadny wskaznik kosztuje tyle co 3 Auto Gauge i montaz :? Ale pewnie zrezygnowalbym z cisnienia oleju i zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:
ps. gdzies czytalem, ze jakos mozna skalibrowac czujnik temperatury - chyba na SR ktos o tym pisal.PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
MisiekWAW, mialbys mozliwosc nagrywania przebiegu jazdy i inne takie tam, moze uda sie Dusie przekonacnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWteraz poobserwuj wskaznik temp oleju - szczegolnie interesuje mnie wplyw wahan napiecia w instalacji na wskazania temperatury. U mnie to jest dramat, tylko nie wiem czy wskaznik ocipial czy czujnik :cry: na rozgrzanym silniku wlacz/wylacz radio, klime, nawiew swiatla itd - u mnie to wszystko wplywa na zmiane wskazan temp oleju i to o kilka stopni :? zebym wiedzial ze to tak sie bedzie zachowywalo to w zyciu bym tego gowna nie kupil :?
[ Dodano: Wto 01 Sie, 06 10:11 ]
Zamieszczone przez MisiekWAW.... nie kupilbym Auto Gauge w kazdym razie :? najgorsze jest to, ze jeden porzadny wskaznik kosztuje tyle co 3 Auto Gauge i montaz :? Ale pewnie zrezygnowalbym z cisnienia oleju i zalozyl temp oleju i cisnienie doladowania ale jakies porzadne ops:
Ja mam inny problem: zamontowałem czujnik ciśnienia oleju na trójniku Auto Gauge w miejsce orginalnego czujnika ciśnienia i mi lekko cieknie olej... a boję się dokręcać jeszcze mocniej żeby nie roz...szyć gwintu. Są tam gwinty stożkowe.... Ma ktoś pomysł jak to uszczelnić? Myślę o jakimś silikonie....Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz