A odnosnie przytoczonego jako przykład BMW 320d w atrakcyjnej cenie 136.600zł to jest to IMHO fajny samochód :.....(....)
Podrzuciłem tą cenę żeby uświadomić że RS jest już na wysokim poziomie cenowym gdzie można się rozejrzeć za innym fajnym autem i też w dieaslu.
A ja i tak choruje na Quattro :szeroki_usmiech . Jak bede duży to zanabędę sobie :wink: :lol:
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Masmo, wierz mi, ja zapalencem Skody nie jestem :szeroki_usmiech Gdybym mogl, to bym ja zmienil w tym momencie :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sro 07 Lut, 07 11:42 ] Masmo, tylko wez pod uwage, ze zeby miec "fajne" BMW, ktore bedzie mialo wyposazenie choc troche podobne do tego w RS, to trzeba duzo duuuuzo wiecej wylozyc.
Ale wiem, ze naprzyklad niektorzy wola jezdzic golym BMW z silnikiem 1.8 niz powiedzmy VW, czy Skoda z prawie belnym wyposazeniem i mocnym silnikiem. Ja do takich nie naleze :szeroki_usmiech
no ociera sie :lol: jest miedzy nimi Panda roznicy :lol:
Miejsce Pandy jest w zoo :szeroki_usmiech
:lol:
Zamieszczone przez TomRS
Zamieszczone przez MisiekWAW
Ale to naprawde zajebiste auto jest, nawet na codzien k jakby mnie było stać to bym kupił WRXa kombi jako główne auto 8)
Właśnie, właśnie - może jakieś wrażenia z codziennej eksploatacji ? Może być na PW, żeby już większego OT nie robić...
Pozdrówki
wygodniejsze od Octavii siedzenia... no w ogóle nie ma ich co porównywać ad: dzieli je wieksza przepaść niż silnikowo TDI z WRXem :lol:
ciszej w środku :!: przy wysokich prędkościach (powiedzmy powyżej 200) IMHO się to odwraca tzn w Octavii jest jednak ciszej :roll:
wygodniejszy zawias :lol: nie buja a komfort ten sam... znaczy w moim przypadku to bardziej komfortowy jest WRX :lol:
prowadzenie :!: :!: :!: :diabelski_usmiech :!: :!: :!:
trakcja :!: :!: :!: :!: :!: :!:
z kolei materiały na desce w WRXie wyglądają jak wzięte ze śmietnika :? a w nowym z tego co widziałem że niewiele się zmieniło :?
ergonomia IMHO porównywalna, ale np reczny jest o nibo wygodniej obsługiwac w WRXie bo jest przy siedzeniu pasazera a nie kierowcy :idea:
Ale wiem, ze naprzyklad niektorzy wola jezdzic golym BMW z silnikiem 1.8 niz powiedzmy VW, czy Skoda z prawie belnym wyposazeniem i mocnym silnikiem. Ja do takich nie naleze :szeroki_usmiech
Ja też kupowałem Octavię bo uważałem że za te pieniądze otrzymuje stosunkowo najlepsze auto. I nie miało dla mnie znaczenia czy na masce jest znaczek Skoda czy VW. Ale w tej chwili auta ze znaczkiem skody nie są już tak atrakcyjne cenowo.
Nie kierowałem się w tym przypadku posiadaniem niebiesko-białej szachownicy lecz posiadaniem tradycyjnej tylno napędowej konstrukcji tradycyjną solidnością BMW. Silniki są porównywalne mocą a seryjne wyposażenie nie jest małe.
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Wiele osob juz do mnie mowilo - ponad stówe za Skode??? Zwariowałeś? A ja sie pytam - prosze o alternatywe.
Mondeo? Laguna? Vectra? Może Focus? Leon? Astra? Albo coś japońskiego?
Sorry, ale dla mnie te samochody po porstu odpadają.
Są tez marki lepsze i drozsze, ale zeby to jezdzilo i mialo tyle co Octavia, to jest cena 150.000 PLN i w gore.
Ja powiem tak - pewnie (odpukać) stać mnie na samochod drozszy niz RS, ale ja mam takie podejscie jakie mam i nie napianam sie na super wozy. Wiec kwestie finansowe w moim przypadku prosze pominac. Argument, ze ta cena za RS jest kosmos, do mnie nie przemawia, bo w dzisiejszych czasach to glupia Corsa z kilkoma dodatkami kosztuje 50.000 PLN. Wiec 100-pare koła za duze, nowe kombi, bardzo dobrze wyposazaone i z mocnym silnikiem, ktory po chiptuningu ma ok 200 koni, to wcale nie jest duzo.
Misiek - wlasnie tez tak wczoraj pomyslalem, ze TFSI zamiast TDI, ale ja jestem sknerus i powinienem miec diesla... :x
Sam nie wiem - na razie nic nie zmieniam - w razie czego wytnie sie to gowno w piz..u. :?
nie wiem też czy dla Michała ma to znaczenie ale jeszcze przez trochę w tym biednym kraju będzie tak że Skoda nie kłuje tak bardzo w oczy - wiem że nie powinno się tego brać jako argumentu głównego - ale skoro wszyscy wiemy że Skoda jest cool autem a do tego Michał nie ma ciśnienia na markę tylko na walory jezdne i użytkowe to też uważam że wybór jest ok - a rozkład cen różnych marek pokazuje że jednak za te same pieniądze nie wyrwie tego samego w VW co w Skodzie....
otomoto.pl to internetowa giełda samochodowa. W otoMoto kupisz i sprzedasz samochody osobowe, dostawcze, ciężarowe i motocykle, ale także maszyny o różnym przeznaczeniu, np. budowlane i rolnicze.
Jak ktoś jest blacharzem.... to dodatkowo z tej ceny mozna zapewne jeszcze zbić...
eee, no Accorda Tourera Sport 2.2CTDi można za niewiele więcej od RS TDi kupić. Nie powiesz, że ten diezelek jest zły :wink: . No chyba że walor estetyczny gra tu rolę :wink: . Bo Accord w wersji kombi faktycznie mega urodą nie grzeszy, ale sedan - palce lizać, ino funkcjonalność insza...
oj, teraz sobie przypomniałem, że tam tylko 140KM na "dzieńdobry"...
Doszedlem do wniosku, ze Pasek byłby dobry dla mojego taty - ja dopiero jestem w 30-tym roku zycia....
To dobry wiek do powiększnia rodziny :wink: . Ja ma już dwóch synów i następna bryka musi być większa. :szeroki_usmiech A mój Tata może już jeździć Octavią bo jeżdżą głównie w dwie osoby.
[ Dodano: Sro 07 Lut, 07 12:31 ]
Zamieszczone przez paf
....a rozkład cen różnych marek pokazuje że jednak za te same pieniądze nie wyrwie tego samego w VW co w Skodzie....
Już wcale nie jest to takie oczywiste jak kiedyś. Gdy dealer da dobry upust to VW może być tańszy.
To będą Ci wdzięczni za Paska. A jak sie jeszcze powiększysz to Octa będzie porażka.....
[ Dodano: Sro 07 Lut, 07 12:49 ]
Zamieszczone przez Mr T.
Zamieszczone przez Masmo
Ja ma już dwóch synów i następna bryka musi być większa.
Ło matko, to co Wy w tym aucie robicie?? Ja mam dwójkę dzieci i fabia kombi mi styka jeśli chodzi o pojemność fury...
Fabia nie jest wewnątrz dużo mniesza od Octavi. Nie lubię jeździć blisko kierownicy więc za mną dziecko w foteliku praktycznie się nie mieści. O2 jest trochę dłuższa ale na szerokość z tyłu trudo by było jechać w 3 osoby.
Masmo, nie chcę się sprzeczać ale całkiem niedawno chodziłem za nowym samochodem i byłem równierz w salonie vw . passaty owszem są z wyprzedaży ale zazwyczaj golasy , bez kseno na przykład , jakiś tam innych duperelek które ktos by chciał sobie zamówić , poza tym nie zaardzo je chwalą za całokształt , nie tyko w Polsce ale o tym już było. równierz nie pamiętam dobrze ale zdaje sie że w accordzie sport brak ksenonów , nawet na zamówienie (zaznaczam że mogę się mylić ,ale do tego też podchodziłem ) a na dodatek cos ma powalonego z nawiewem środkowym , chyba nie można go zamknąć , i ludzie jekieś szmaty kładą :roll: :szeroki_usmiech
Sam nie wiem - na razie nic nie zmieniam - w razie czego wytnie sie to gowno w piz..u. :?
Prawdziwy problem w tym, że na dziś nikt tego nie potrafi skutecznie wyciąć... szkoda wielka, bo auto świetne za tą kasę się dostaje.
A tak wracając do tematu problemów z tym silnikiem w paskach - rozmawiałem przed chwilką z gościem (kolega mój dobry) z jednego z poznańskich salonów - cytat z grubsza "sprzedaliśmy już sporo tych silników (170 TDI), niektóre mają już pod 20 tys przebiegu i jeszcze problem nie wystapił ", "nasza testówka (3 tys km) tez działa bez uwag". Ciekawe....
oj, teraz sobie przypomniałem, że tam tylko 140KM na "dzieńdobry"...
Spokojnie chipowalny na 175KM, ten motor ma spoory potencjał, do tego wzorowa kultura pracy
Ale cenowo jest znacząco droższy ze wzgl. chociażby na sporo wiekszą akcyzę (2.2l) - cennikowo z tego co pamiętam o jakieś ~20k
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Wiem, ze Masters przez 3 dni zrobil z Krzyskiem 800km na hamowni Leonem FR TDI 170KM sprawdzajac co sie dzieje z tym motorem i z dpf'em i podobno temat wypalania jest opracowany, bo Krzysiek chcial miec pewnosc, zanim zamowil swojego (odbiera niestety dopiero w marcu). Ale o info, najlepiej uderzyc do Marka...
doczytałem właśnie na forum Audi, że na wrzesień planowany jest facelift A3, połączony z wprowadzeniem 2.0 TDI CR 180 KM zamiast 2.0 TDI PD 170 KM. Może do Skody tez trafi skoro sa takie problemy z aktualnym silnikiem.
Komentarz