Wlej tamten do kosiarki szkoda motorowni na takie dziwactwa
MOBIL vs MOTUL
Zwiń
X
-
Tak w ramach ciekawostki - przed wakacjami miałem nalatane na Motulu 8100 X-Cess 5W40 prawie 11 kkm i czekały mnie długie podróże więc zmieniłem oliwę na Mobila 1 5W50 (cholera akurat Nexusowi skończył się Motul a mi się śpieszyło :evil: )
Wrażenia pierwsze to zawsze po wymianie oleju starego na nowy silnik ciszej pracuje. A tu dupa - na nowym Mobilu (na 200% oryginał z głównej hurtowni Mobila na Mazowsze) jest głośniej :evil: Czy to silnik zimny czy ciepły jest głośniej, twardziej pracuje. O temperaturach nie będę rozmawiał bo nie mam dokładnego termometru. Polatam z 6-7 kkm na tym Mobilu i zleję go w piz.....
Wniosek - kto spróbował Motula to nie ma już odwrotu, choćby ze względu na akustykę :diabelski_usmiechBył czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Ja kilka dni temu także zmienilem Mobila 1 na Motula 8100 x-cess.Po przelechaniu kilkuset kilometrów stwierdzam,że silnik ciszej pracuje,rano po uruchomieniu nie słyszę popychaczy,które na Mobilu były slyszalne przez kilka sekund.Chyba na stale pozostanę przy Motulu.
W skrzyni też zastosowałem Motul przekładniowy,lecz nie widzę żadnej zmiany.Wymieniłem tylko dlatego,że miał juz 8 lat i 200 kkm.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Witam...chce zmienic olej w dopiero co kupionej OCTAVI I jest to 1.9 TDI 90 KM z 2002r nie wiem dokładnie jaki sympol silnika ("rad10" w innym temacie podesłał mnie tutaj i powiedział ze mój silnik to albo AGR albo ALH ) widze ze JanuszSZ opisał konkretny olej...i widze ze ma tą wersje silnika...i tu pytani moje: Czy ten konkretny olej MOTULa bedzie pasował to mojego silnika? a jesli nie to jaki (prosiłbym o konkretną nazwe, wczesniej nie miałem diesla i jestem zielony) i ewentualnie prosze o wskazanie na cos łatwiejszego do zdobyci, np MOBIL 1...z góry wszystkim dziekuje i bede zoobowiązany za dobrą rede, bo musze szybko ten olej zmienicSKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
UNIDEN PRO 520 XL + SIRIO ML 145
Komentarz
-
-
Drodzy koledzy a jak się ma Motul do silników beznzynowych ?? W chwili obecnej jeżdże na Mobil 5W50 i niedługo czeka mnie wymiana oleju i widze że bardzo zachwalacie tego Motula jaki jest odpowiednik tego Motula do Mobila 5W50?? Z chęcią bym zalał tą oliwe i zobaczył jak silnik pracuje.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMarka oleju dowolna, wg preferencji Moze byc Mobil, Motul, Elf, Castrol co kto chce.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
A ja juz sie troche pogubilem...
do mojego AHF w dieselku lany byl od nowosci mobile1 5W50... w ta sobote mialem wymiane oleju (pierwsza za mojej kadencji) i wlalem - jak poprzednia wlascicielka - mobile1 5W50...
A teraz tak czytam i czytam i sam juz nie wiem, czy moj ropniak powinien na takim czy innym cudzie sie toczyc :|
Niech mi ktos napisze dla uspokojenia - bedzie ok
pozdrawiam,
MikolajTakich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
Komentarz