TEMPOMAT SKODA OCTAVIA II
Zwiń
X
-
W pozycji 0 włączone są na stałe dzienne lecz można je wyłączyć w komputerze pokładowym. Czujniku deszczu nie ma, mieszkam na Podkarpaciu.
-
-
Nie z takiego względu że przełącznik jest bez funkcji auto
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, panowie a macie jakiś najprostszy sposób na zrobienie automatycznych świateł w Skoda Yeti 2016r 1.4 tsi CZCA?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie. Jak masz rocznik 2012 to manetki są zespolone.
Zadzwoń to pomogę ustalić co jest potrzebne.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
Mam Octavię II przed FL, 2012, 1.6 LPG.
Chciałbym dołożyć tempomat, rozumiem, że taki sprzęt należy zakupić:
lub
Czy w okolicach Łodzi lub Warszawy mogę liczyć na pomoc kolegów z forum z montażem, zakodowaniem?
Zostaw komentarz:
-
-
Uzupełniłem profil. Zadziałałem też w temacie czujnika. Wstawiłem nowy a oprócz tego podłączyłem(na krótko do wtyczki od czujnika) nową pompę sprzęgła z jeszcze innym czujnikiem. Niestety rezultat żaden. Vcds pokazywał cały czas wciśnięte sprzęgło i na dobrą sprawę nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić. Jakby ktoś miał pomysł co mogę z tym zrobić, to chętnie skorzystam.
Zostaw komentarz:
-
-
Wygrzebałem czujnik. Podmieniłem używką z allegro(może pechowo też uszkodzony), ale nic to nie pomogło. Sprzęgło w vcds nadal wciśnięte stale. Wtyczkę czujnika sprawdziłem. Wizualnie ok. Napięcie do czujnika dochodzi(piny 1 i 5). Nie mam pojęcia jak zbadać co za sygnał z niego wychodzić powinien(pin 2). Czytam po forach, że są modele VW gdzie wiązka ma 4 albo 5 przewodów. U mnie oryginalnie są 3 przewody, a piny 3 i 4 zaślepione. Nawet w instrukcji wymiany czujnika są na obrazku 4 przewody. Ręce opadają. Chyba nowy czujnik wypada kupić, chociaż jest ryzyko, że przyczyna leży gdzie indziej i utopię stówkę.
Zostaw komentarz:
-
-
No właśnie ze sprzęgła nie pokazuje błędu.
Czujnik lub jego wiązka.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki za odpowiedzi i w ogóle za działania na forum czy YT, bo w sumie to dzięki Wam ogarnąłem samodzielnie temat manetki. Z Grodziska Maz. jestem. Poszukam jeszcze innych bloków, ale 006 sprawdzany pokazuje w chmurce vcdsowej, że są to wartości odpowiednio dla pedałów hamulca, sprzęgła itp. Wciśnięcie hamulca zmienia wartość 0/1, zaś sprzęgło ciągle stoi na 1. Moje podejrzenie pada na czujnik Halla na pompie sprzęgła. Spróbuję go wygrzebać i mam nadzieję, że to on. Jedynie martwi mnie, że prawdopodobnie vcds pokazałby błąd tego czujnika gdyby było coś nie tak.
Zostaw komentarz:
-
-
Gdybyś miał w profilu uzupełnić pole "lokalizacja" to co byś wpisał?
Czy w tym samym bloku pomiarowym widzisz reakcję na wciśnięwciśnięcie pedału hamulca?
Zostaw komentarz:
-
-
musi być reakcja na sprzęgło, poszukaj innych bloków pomiarowych gdzie widać naciśnięcie sprzęgła i hamulca
Zostaw komentarz:
-
-
Witajcie mądrzy ludzie. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze działa i może pomóc, ale zdesperowany jestem. Walczę bezskutecznie z tempomatem w mojej O2 1,9TDI BXE Ambiente 2007r. Moduł 1K0953549BC manetka dokupiona 1K0953513G. Zamontowałem, tempomat zakodowałem vcdsem w module kierownicy i w silniku. Błędów silnika ani kierownicy nie wyświetla. Bloki pomiarowe sprawdzam i mam normalne reakcje na wciśnięcie +, -. cancel itp. Jedyna rzecz, która daje do myślenia, to w blokach pomiarowych silnika przy CC Pedal Monitoring mam 00001100, czyli wg opisu wartość czwarta to CCS enabled, zaś trzecia od prawej pokazuje jakoby sprzęgło było wciśnięte, ale ta jedynka widnieje tam stale niezależnie czy sprzęgło wciskam czy nie. Mechanikiem nie jestem i nie wiem czy ma to znaczenie, ale poprzedni właściciel wymienił sprzęgło dwumasowe na zwykłe. Nie wiem czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem przy montażu CC, ale może coś podpowiecie. Dzięki!
Zostaw komentarz:
-
-
Zamierzam kupić O2 1.6 mpi po FL (2011 w górę).
Czy do każdej takiej wersji będę mógł zamontować tempomat?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez C00l Zobacz wpisMam 569 i pękła mi tasma a znajomy miał 549 tylko musi poszukać i sie zastanawiam czy będzie pasować
Zostaw komentarz:
-
-
Nie będzie. Inne manetki, inna elektryka. Inna kostka stacyjki. Wszystko inne.
Zostaw komentarz:
-
-
Mam 569 i pękła mi tasma a znajomy miał 549 tylko musi poszukać i sie zastanawiam czy będzie pasować
Zostaw komentarz:
-
-
A co się dzieje z obecnym? Dlaczego chcesz wymienić? Jaki masz teraz?
Powinien być w takiej Octavii 5K0 953 549 i taki się raczej nie psuje w przeciwieństwie do 569
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez C00l Zobacz wpisPytanie czy taki moduł jak 5k0953549 też będzie działać
Zostaw komentarz:
-
-
Mi obojetnie. Pytanie czy taki moduł jak 5k0953549 też będzie działać
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: