CF obsługuje też kierownicę multifunkcyjną, ale musiałbyś sprawdzić, czy masz czujnik G85 pod kierownicą czy w maglownicy. Jak w maglownicy to podejdą oba. Jak pod kierownicą, to żaden z nich.
[O2] [O2FL] montaż MFA (komputer pokładowy) w Classic/Mint
Zwiń
X
-
kross12
-
zasięg tankowania i test zegarów
Witam, mam zamiar włączyć zasięg tankowania i test zegarów w wer.Mint jakie są możliwości. Dzięki za info. Witam, mam dzisiaj włączony test zegarów w ASO ale z zasięgiem tankowania polegli, czy można prosić opis włączenia tej funkcji. Z góry wielkie dzięki. 1.2TSI MINT PozdrawiamPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Mam od jakiegoś czasu założoną multikierę, nie działa mi klakson, moduł pod kierownicą to DA, chciałbym uruchomić komputer MFA + multikierę. Planuję zakup modułu CF czy będzie dobry?
Oba DA i CF nie mają czujnika kąta skrętu (przy okazji czy to oznacza że nie da się na nich uruchomić kornerów?).
CF w odróżnieniu od DA ma LIN 2.0 czyli zakładam że klakson zacznie działać.
Kolejno czy obsłużę MFA bez wymiany manetki? W ambiencie kross12 zadziałało na CFie no ale ja mam minta.
Next - czy do tego zestawu dołożę później jeszcze tempomat po wymianie manetki?
I ostatnie czy VAG będzie konieczny.
uffff.....
Komentarz
-
-
CF będzie chodził
Klakson będzie chodził
Multikierownica będzie chodzić.
Kornery nie mają nic do czujnika, bo znajduje się on w maglownicy u Ciebie.
Manetka MFA jest taka sama do DA jak i do CF
Manetka do tempomatu będzie chodzić
Do wszystkiego niezbędny jest VCDS.
[ Dodano: Wto 07 Wrz, 10 14:00 ]
odważni jesteście z kross12, zabierając się do tego bez kabla. Jakbyś miał G85 w kierownicy to musiałbyś robić adaptacje, inaczej choinka na szafie i piszczenie...
Z drugiej strony moduły są już wstępnie zakodowane jak nie nowe to w poprzednim aucie, więc z kopyta zadziałają. Inna sprawa, że po Auto Scanie wyskoczą błędy. Dokodowania wymaga jedynie tempomat w module Engine i do tego niestety trzeba mieć kabel.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez OstlanderZamieszczone przez EnriquezPotrzebny Ci VAG i bez problemu włączysz.
Staging już udało mi sie uruchomić samemu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez LangustaZamieszczone przez OstlanderZamieszczone przez EnriquezPotrzebny Ci VAG i bez problemu włączysz.
Staging już udało mi sie uruchomić samemu.Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Witam,
Mam w końcu komputer, tempomat oraz kierownicę multifunkcyjną w mincie. Sterownik z końcówką cd, manetka tempomatu z końcówką f (różnica na pinie nr 10 w porównaniu z manetką g, trzeba go zmienić i działa) , manetka komputera z j. Przy sterowniku cf nie chciał działać klakson.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezCF będzie chodził
Klakson będzie chodził
Teraz nie wiem czy odkupować od lukaszza CFa czy jednak szukać CD.
Czy ktoś umie wskazać dlaczego klakson nie poszedł na CF? Wygląda na to że mamy te same minty i oboje mieliśmy poprzednio centralkę DA.
Komentarz
-
Komentarz