Zamieszczone przez TREI
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Zwiń
X
-
cześć
przepraszam a w jaki sposób uaktywniłeś doświetlanie, mam rocznik 2009 czy możesz zdradzić z góry dziękuję jeśli możesz na [email protected]nowy Marek
Komentarz
-
-
Witam. Czy komputer pokładowy w nowej OII tour, jaki wchodzi w skład pakietu optimum jest tożsamy maxi-dot? Ne znalazłem na forum wyczerpującej odpowiedzi, ale co niektórzy twierdzili, że raczej nie. Na wiele sposobów próbowałem dostać się do jakiegoś ukrytego menu i nie udało się. Chciałbym sobie powłączać jakieś funkcje ale poza ASO. Co ewentualnie kupić (kabel, interfejs), by móc pogrzebać w ustawieniach w tej wersji Skody.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez megonWiem, że chodziło o fotkę zegarów - nie miałem czasu zrobić. Jeśli temeperatura oleju jest poniżej 50 stopni pokazuję --- temperatura wzrasta wolniej od temp. cieczy - mówię o wskazaniu maxi-dota - powyżej 60 stopni nabiera już zwawiej - idę odprowadzić auto na parking i machnę fotę.
[ Dodano: Sro 02 Gru, 09 22:38 ]
Dodatkowo w maxi dot można zmienić jezyk, w manualach pokazują się stzralki w górę lub w doł - jeśli chodzi o zmianę biegów dla jazdy ekologicznej. Są do włączenia funkcje wycieraczki tylnej
Nie wiem czy też to macie - to jest mój pierwszy maxi dot - a o tych zmianach mam napisane w dodatku do instrukcji 2009/11 - jak chcecie to zeskanuje i wrzucę na forum
Witam
Kolego pisales ze w manualach jak sie ma maxidot to pokazuje zeby zmienic bieg w dol lub gore dla ekonomicznej jazdy. Czy to jest wlaczone odrazu czy trzeba sobie w vcdsie wlaczyc????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaczkaloloZamieszczone przez megonWiem, że chodziło o fotkę zegarów - nie miałem czasu zrobić. Jeśli temeperatura oleju jest poniżej 50 stopni pokazuję --- temperatura wzrasta wolniej od temp. cieczy - mówię o wskazaniu maxi-dota - powyżej 60 stopni nabiera już zwawiej - idę odprowadzić auto na parking i machnę fotę.
[ Dodano: Sro 02 Gru, 09 22:38 ]
Dodatkowo w maxi dot można zmienić jezyk, w manualach pokazują się stzralki w górę lub w doł - jeśli chodzi o zmianę biegów dla jazdy ekologicznej. Są do włączenia funkcje wycieraczki tylnej
Nie wiem czy też to macie - to jest mój pierwszy maxi dot - a o tych zmianach mam napisane w dodatku do instrukcji 2009/11 - jak chcecie to zeskanuje i wrzucę na forum
Witam
Kolego pisales ze w manualach jak sie ma maxidot to pokazuje zeby zmienic bieg w dol lub gore dla ekonomicznej jazdy. Czy to jest wlaczone odrazu czy trzeba sobie w vcdsie wlaczyc????Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaczkalolow robocie mam y o2fl ambiente bez maxidota i nie ma nic takiego!!!
nie pokazuje zadnych strzalek! wiec chyba tego nie ma bez maxidota...2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Kurcze .... że też sam nie wpadłem na to, że w TOUR'ach można założyć LEDY jako dzienne i obsługiwać je normalnie przez sterownik!:-)
Enriquez jesteś genialny! :-) ile razy ludzie by się już wysypali przez ewentualny brak Ciebie i Twoich rad ...Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckZamieszczone przez Enriqueztyle że pewnie jest tam 085
W dwóch testowanych przeze mnie TOUR'ach były te sterowniki.http://www.vagarena.fi/index.php?topic=4119.0
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cztoZamieszczone przez kaczkalolow robocie mam y o2fl ambiente bez maxidota i nie ma nic takiego!!!
nie pokazuje zadnych strzalek! wiec chyba tego nie ma bez maxidota...Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
[ Dodano: Nie 18 Wrz, 11 21:02 ]
Zamieszczone przez kropeckZamieszczone przez Enriqueztyle że pewnie jest tam 085
W dwóch testowanych przeze mnie TOUR'ach były te sterowniki.
Na co ewentualnie zmieniać sterownik w turze, żeby były halogeny, tempomat itp, na wszelki wypadek na wersję highline? Czy taki sam jest w najskromniejszych O2fl?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qbecZamieszczone przez cztoZamieszczone przez kaczkalolow robocie mam y o2fl ambiente bez maxidota i nie ma nic takiego!!!
nie pokazuje zadnych strzalek! wiec chyba tego nie ma bez maxidota...2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
kilka postów wstecz - chodzi o wyświetlane na wyświetlaczu (takie masło maślane) strzałki sugerujące moment zmiany biegu
mam fotkę wrzucić? :shock:
O2 FL, kupiona w styczniu 2010 od ręki, sprzedawana jako wyprzedaż rocznika...
edit:
więc pewnie 2010 rok modelowy... - i wszystko jasneNie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
Komentarz