stream mp3
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kowal 2002fermik, teraz nawet jak masz alarm dokładany w salonie to nie podłączają / nie kodują w nim domykania szyb, bo podobno jest to niedozwolone ( o ile pamiętam to przez EU ). Generalnie domykanie szyb było realizowane poprzez dołożenie dodatkowego kabelka z centralki alarmu do styku zamka w drzwiach kierowcy. Alarm przy zamknięciu podawał przez kilka ( 8 - 10 sek ) sygnał "symulując" przytrzymany w zamku przekręcony kluczyk ( jak wiadomo w grupie VW uruchamia to funkcję domykania szyb ). Można dołożyć dodatkowy prosty układzik, który będzie to realizował w momencie zamykania centralnego zamka, ale zadziała on również po naciśnięciu przycisku ryglowania na tunelu środkowym więc może to być trochę niebezpieczne...
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leffmi dokodowali domykanie szyb ale moge ich nie domykac jesli jeszcze raz wcisne przycisk zamkniecia
Ostatecznie nie zdecydowałem się na to, bynajmniej nie ze względu na to oświadczenie, tylko dlatego, że w sumie mam możliwość domknięcia szyb przytrzymując dłużej przycisk.
Ale jak teraz o tym myślę, to Twoje rozwiązanie jest fajne.
VCDS tego nie może włączyć, pozostaje ASO i włączenie jakiejś funkcji w alarmie czy trzeba inaczej - ciągnąć kabelek z centralki alarmu do styku zamka w drzwiach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeZamieszczone przez leffmi dokodowali domykanie szyb ale moge ich nie domykac jesli jeszcze raz wcisne przycisk zamkniecia
Ostatecznie nie zdecydowałem się na to, bynajmniej nie ze względu na to oświadczenie, tylko dlatego, że w sumie mam możliwość domknięcia szyb przytrzymując dłużej przycisk.
Ale jak teraz o tym myślę, to Twoje rozwiązanie jest fajne.
VCDS tego nie może włączyć, pozostaje ASO i włączenie jakiejś funkcji w alarmie czy trzeba inaczej - ciągnąć kabelek z centralki alarmu do styku zamka w drzwiach.Była F2 1.4 TDI 2009.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez krzysnSugerujesz, że dźwięk towarzyszy otwarciu drzwi tylko wtedy, gdy palą się światła mijania ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeZamieszczone przez winni77Zamieszczone przez krzysnSugerujesz, że dźwięk towarzyszy otwarciu drzwi tylko wtedy, gdy palą się światła mijania ?
U mnie czasem pojawia sie "plumknięcie" gdy mam uruchomiony silnik i pasażer wsiada/wysiada z samochodu. Być może ma to związek ze światłami, muszę to sprawdzić.
Komentarz
-
-
blackrs, a miałeś to na wyposażeniu ( w sensie gniazdo w podłokietniku ) czy dokładałeś? Najlepiej było by sprawdzić bezpośrednio na wtyczce radia, czy jak dotykasz np. śrubokrętem pinów AUX IN L i R to słychać burczenie w głośnikach.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
tak podlokietnik byl juz razem z wejsciem aux. chodzi o to ze na radiu nie ma żadnego włacznika o anzwie aux jest tylko cd i radio . czy po podpieciu do załuzmy mp3 radio samo powinno wykryć sygnal i zacząć samo przekazywać to co leci w mp3 na głosniki?BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Maicroft, oba pokrętła przyciskasz jednocześnie na kilka sekund - wchodzisz w 'ukryty' tyrb 'serwisowy' - tam w opcjach masz możliwość odłączenia AUX-IN; włączasz i działa i powinno zostać na stałę... było w wątku o Swingu
pozdroNie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fermikW tym sęk ,że ja mam alarm zakładany w salonie .....kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002blackrs, naciskasz kilka razy przycisk CD. Najpierw masz CD, potem CD changer ( zmieniarka ), a dalej Aux In, potem znów CD i tak w kółko...BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
Komentarz