Tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=35728 jest rozpiska oryginalnego podłączenia w O2FL. Może admin scali te dwa wątki?
Podswietlenie nóg (Dywanik)
Zwiń
X
-
czyzyk64, w prawym górnym rogu - jest opisanyMoja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czyzyk64czyli leci to od prawej do lewej?
tu też tak jest; widać opis pinu 1, 6, 7 a 12 jest częściowo zasłonięty
Zamieszczone przez czyzyk64myslałem ze ta 7 to jest rok produkcjiMoja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
-
El Zygmunto - dzieki za podpowiedzi, juz cos wiem więcej.
a, wtyczka to jest ta z ostatniego rzedu sterownika, pierwsza czarna od srodka.
Ja to rozumiem w ten sposób , że wtykam tam ten dodatkowt kabelek w pin 7, dodaje drugi kabelek - masa ( tylko nie wiem narazie gdzie ja pobrac, czy tez gdzies z kostki?) odchaczam w vcds- sie , i powinno chodzic. dodatkowo mysle iz pokaże sie opcja na maxi dotcie dot. sciemniania i rozjasniania. Ale moze sie myle , to niech sie ktos wypowie kto sie na tym troche zna.
Komentarz
-
-
czyzyk64, zdaje się że nie rozumiesz o co mi chodzi (chyba). Każdy Pin w kostkach (nieważne których) podaje przez kompa albo plus albo masę żeby urzadzenia działały. Jak robilem spryski to np. Pin 8 w kostce D podawał masę wiec drugi koniec trzeba było dac do plusa. I podobnie sprawa ma się tu: czy ten pin 7 podaje masę czy plus.
Druga sprawa to sama kostka: jakie ona ma oznaczenie ( A, B, C, D)?? bo kolor czarny mi nic nie mówi.. u mnie wszystkie kostki są beżowe :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
czyzyk64, no niestety nie mam schematu tego podświetlenia ( nie jest to wyposażenie standardowe ) ale według TEJ stronki zasilanie jest z B 7 i tam pojawia się + więc lampki z drugiej strony powinny być podpięte do masy.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Ja sie wezme za to wkrotce. Tylko nie najsensowniej jest kupic wiazki w ASO? Ile moze kosztowac kawalek kabla z wtyczka i pinami? Swoja droga ponawiam prosbe. Czy to oswietlenie dywanikow bylo fabrycznie w jakiejs wersji, tudziez w l&K?
Pytam, bo przy zakupie skory podgrzewanej dostalem cala instalcje samochodu z tejze wersji wlasnie, wiec moze cos wybebesze..Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
kabelek 025 w ASO to koszt 18 pln. Proponuję po prostu sprawdzić czy na tym pinie jest napięcie po odhaczykowaniu w vagu. Wystarczy przecież tam do sprawdzenia wsadzić kawałek druta. Do niego żarówka. Drugi koniec do masy. Po co sobie robić zagadki jak wszystko jest praktycznie na wierzchu?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Ja również zrobiłem sobie podświetlenie (footwell) na ledach barwy ciepłej, wygląda to bardzo naturalnie tak jakby było fabrycznie.
Pasek LED 5 cm podwójne upakowane (razem 6 diód w jednym pasku).
Podświetlenie dałem z lampki sufitowej.
Teraz mam pytanie czy można w vcds zmienić czas świecenia lampki, bo wydaje mi się że świeci ciut za długo coś koło 30 s. Szukałem tego ale nie udało mi się zlokalizować. Wolałbym ustawić 10 s.Ambiente
Komentarz
-
Komentarz