Moje wypociny, nudziło mi się trochę więc zrobiłem z mojej octavi choinkę za co moja żona ma mi bardzo za złe.
Podswietlenie nóg (Dywanik)
Zwiń
X
-
Osobiście pracuje nad podświetleniem dywaników wg opisu z linku w pierwszym poscie. Niestety nie mam zdjeć z postępu prac, ale wykonanie nadzwyczaj proste. Do podświetlenia użyłem listwy LED-owe samoprzylepne. Przed zimą chyba nie zdążę zrobic podświetlenia tylnych nóg. Zdjęcia przedniego podświetlenia wkrótce.
Komentarz
-
-
-
hubi2000, halogeny to nie są a diody na listwie, jest ich chyba 15 albo coś koło tego światło białe ledowe teraz nie mam żadnego problemu żeby coś po ciemku znaleźćMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
lilo, podłączyłem pod lampkę w podsufitce bo ją wymieniałem na tą z superba i montowałem lampkę w podsufitce na tył...a w drzwiach nie mam lampki to akurat było mi na rękę wczepić się w tą w podsufitce ja jestem bardzo zadowolony z mojego podświetlenia i w każdym aucie jakie będę miał to tak zrobięMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
RobSto, e tam, kiedyś pytałem się co i jak, ale zapomniałem o tym
no i dzisiaj się stało
zeszło mi się powiedzmy pól dnia :diabelski_usmiech zrobiłem
lampkę tył - 3ledy+żarówka która była
lampka przód - 6 z czego oświetlają 5, wiszą luzem nieprzyklejone), dwie boczne zostały
drzwi - 6 na każdą stronę
nogi przód po 9
Podłączyłem pod boczne żarówki w lampce, czyli przy zapalonej lampce do czytania świeci się też pod nogami z tej samej strony
Taśma 27zł z paczką(20 odcinków 5cm po 3 ledy), kabel 5m 3,50( zużyłem cały, nie sprawdzałem czy było dokładnie 5m :twisted: )
Do przyklejenia ledów użyłem kleju na gorąco, taśma prawie nic nie trzymała, kleju użyłem też do przyklejenia kabla w kilku miejscach przy słupku żeby nie wyłaził
Postanowiłem że kabel dam właśnie od strony szyby, ze względu na kurtyny :szeroki_usmiech
Oczywiście nie widać nigdzie kabli, wszystko udało się schować, ewentualnie przy szybie ale trzeba się dobrze wpatrzyć żeby zobaczyć
Kabel w drzwiach przecisnąłem pod tapicerką, wystarczy poluźnić śrubki, obyło się bez wiercenia :szeroki_usmiechZałączone pliki- dscn0518_898.jpg (105,0 KB, 3045 odsłon)
- dscn0514_337.jpg (73,0 KB, 3045 odsłon)
- dscn0511_164.jpg (110,4 KB, 3045 odsłon)
- dscn0504_136.jpg (166,4 KB, 3045 odsłon)
- dscn0502_154.jpg (154,9 KB, 3045 odsłon)
- dscn0500_211.jpg (108,9 KB, 3046 odsłon)
- dscn0498_125.jpg (130,7 KB, 3046 odsłon)
- dscn0497_159.jpg (149,3 KB, 3046 odsłon)
- dscn0496_145.jpg (193,1 KB, 3046 odsłon)
- dscn0495_203.jpg (148,0 KB, 3046 odsłon)
Komentarz
-
Zamieszczone przez RobStoEfekt SUPER :szeroki_usmiech ,
Zostało Ci wymienić boczne żarówki w lampce górnej na białe.
Bagażnik planujesz zrobić?.
Z tymi bocznymi to będzie problem, bo nie ma tam miejsca nawet na 3 ledy
Poszukam takich żarówek żeby zamienić :szeroki_usmiech
Z tyłu na początku były same 3 ledy, ale postanowiłem że zostawię żarówkę i jest super, idealnie się miesza zimny z ciepłym
Jeszcze zostało podciągnąć kable pod nogi z tyłu, i tu się zastanawiam jak :?
Prawdopodobnie od przednich, ale chciałem żeby przy zapalonej lampce z tyłu świeciło się też pod nogami
A i jak ktoś będzie chciał lutować do tych blaszek przy lampce, to bez tłuszczu nie ma co nawet się zabierać, bo nic z tego :P
Komentarz
-
-
"Łosiu1988" taka lampka w suficie na środku to ori czy dorabiałeś?
Mi brakuje podświetlenia z tyłu jak otworze drzwi albo otwieram auto z pilota.
Niby lampki z tyłu mam ale one się nie zapalają przy otwieraniu drzwi (lipa jakaś :x )
chciałbym coś zrobić przed zimą bo ciemno z tyłu i dzieciaki po ciemaku zapinam w fotele
Jakby ktoś miał pomysł to proszę o info (mam szyberdach wiec na środku lampka odpada)
Komentarz
-
-
laurin, tą z tyłu to dorabiałem, ona jest oryginalnie od fabii...hmmm..jeśli od kogoś auto odkupiłeś to sprawdź czy w tych lampach są żaróweczki bo może ktoś wyciągnął a jeśli są to może jakiś bezpiecznik czy coś...nie powiem Ci dokładnie bo ja ich w swoim aucie nie miałem niestety i dlatego wycinałem podsufitkę na tą lampkę bo też mi było ciemno z tyłu..albo chłopaków z forum popytać co takie lampki mają, to Ci powiedzą jaka może być przyczyna że się nie palą...może one są tylko że ręcznie wciskasz albo przesuwasz i się palą tylko wtedy...pozdrawiamMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentlampkę tył - 3ledy+żarówka która była
lampka przód - 6 z czego oświetlają 59wiszą luzem nieprzyklejone), dwie boczne zostały126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]
Komentarz
-
-
laurin, hmmm...to myślę że musiał byś puścić osobny kabel który byś podłączył pod tą lampkę z przodu i wtedy jakby przednia się paliła to i tył by się paliłMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
Komentarz