czyli mocniejsze siłowniki plus pstryczki odbijaczki ?
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez slaviczyli mocniejsze siłowniki plus pstryczki odbijaczki ?
Zamieszczone przez misiek^wroNumery czesci :?: :twisted:
1k8827761C - odbojnik regulowany 2 szt. (scirocco)
5j6827550 - siłownik gazowy 2 szt (fabia)
mi na razie działa - więc nie ruszam a jak przestanie to się zobaczy co można zrobić - jak jest cieplej to działa lepiej zimniej=gorzej w sumie logiczne ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123mi też ale dobrze mieć jakąś alternatywę- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
1J6827439A - czop kulisty 10mm 2 szt. (leon)
1k8827761C - odbojnik regulowany 2 szt. (scirocco)
5j6827550 - siłownik gazowy 2 szt (fabia)
Bo ja sprezyny wywalilem, jedna prawie mi nadwozie uszkodzila :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Ja chciałbym powiedzieć, że po pół roku działa rewelacyjnie. Jedynie popękała mi czarna taśma izolacyjna więc już nie wygląda jak przedłużenie siłownika tylko jak sprężyna, ale przynajmniej jest czarna a nie niebieska. Działa super i jeszcze raz wam dziękuję i polecam moda.
Pytanie tylko:
czy przy minusowych temperaturach, tak poniżej -5 i zimnym samochodzie też wam nie idzie do samej góry?
A propos tego regulowanego odbojnika to może mieć sens. Jeżeli wybije tak mocno jak sprężyna to siłowniki mogą byc ORI a lepszy od sprężyny no nie ma ryzyja uszkodzenia siłownika.
A w ogóle w temacie uszkodzenia to może ci którzy mieli to uszkodzenie może nie przymocowali do siłownika sprężyny, i ta zamiast naciskać na krawędź, opuściły się i naciskały na wylot ramienia rozszczelniając je?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Al_CaponeA w ogóle w temacie uszkodzenia to może ci którzy mieli to uszkodzenie może nie przymocowali do siłownika sprężyny, i ta zamiast naciskać na krawędź, opuściły się i naciskały na wylot ramienia rozszczelniając je?
Jesli idzie o przymocowanie jej gdziekolwiek to masz racje, tego nie zrobilem, ale siedziala tak sztywno w tym kapturku, ze nie bylo mowy o zjezdzaniu itd.
Ot co - zdemontowalem to, bo widzialem, ze mi lekko 1 mocowanie silownika sie przekrzywilo o 2mm w nadwoziu - wolalem nie ryzykowac wyrwania.
Moze mialem zle sprezyny ? Tj za mocne :evil: Tego nie wiem. Zestaw wyrzucilem, zeby nie korcilo.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
tomy_2000, mam jeszcze dwie pary nieużywanych niebieskich sprężyn.
Jak coś to uderzaj na PW.
EDIT:
Panowie prosiłbym o listę osób chętnych na sprężyny.
Wprawdzie mam tylko dwa komplety, ale mogę domówić kilka par ekstra.
Koszt z wysyłką nie powinien przekroczyć 30PLN, ale tego dowiem się jutro jak skontaktuję się z firmą z którą współpracuję.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
tomy_2000, jak będziesz przejazdem przez Warszawę to daj znać mam jeden komplet wolny (jeden sobie zostawiam na wszelki W)
w razie czego można zamówić TU -> http://www.metalimpex.pl/
Zdając okresowy raport z użytkowania to jest tak, że wciąż działa świetnie 8) choć przy temperaturach poniżej 0 st C zatrzymuje się - jednak sprężyny już osłabły, ale do póki otwiera się normalnie jak jest powyżej 0 st C to nic nie zmieniam - a drugi komplet już czeka jak by co ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
lilo masz linka http://allegro.pl/zestaw-elektrycz-o...547161990.html i pokombinuj :P :hammer :hacker może zakończy się tak :slinka
tylko ta cena
Komentarz
-
-
Ja jeszcze nie mam Octavii i zamowilem sprezyny w metalimpex Zbieram graty i jak odbiore auto to bedzie modzenieBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
Komentarz