dawcio mam radio Bonroad PX3 na bazie Androida 7.1.2 (Android zrootowany). Jak będę dzisiaj w aucie to zobaczę jakie mam uprawnienia na aplikacji. BTW. ja instalowałem normalnie ze sklepu i nie miałem żadnej informacji o braku wsparcia.
Jak masz Androida 6 to sprawdź jeszcze w ustawieniach o zarządzania energią (ścieżka z głowy: Ustawienia główne >> Bateria i wydajność >> Zarządzaj aplikacjami (czy jakoś tak) >> z listy wybierz Yanosik i ustaw mu działanie "Bez ograniczeń")
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
Wydaje mi się że to może być u was przyczyna, dlaczego nie działa u was Yanosik.
Android ma to do siebie że firmowe softy są niedopracowane po względem niektórych funkcji.
Nie wszystkie ale większość z którymi miałem styczność do tej pory.
Po roocie działało lepiej.
ducker w instrukcji instalacji softu odpowiedniego dla mojego radia są 4 opcje instalacji.
Który wybrać? (1) First time installation Malaysk ROM on stock ROM HUs First method (preferable) (2) First time installation of Malaysk ROM on stock ROM HUs Second Method (3) Updating previous versions of Malaysk ROM with FUSE First method (preferable) (4) Updating previous versions of Malaysk ROM with FUSE Second method.
Kolejna sprawa czy można instalować podczas jazdy?
Ma to na coś wpływ? Jutro lecę w trasę i akurat będzie chwila, żeby temat ogarnąć
Co zrobić z folderami? :
Copy_To_external_sd (GPS Card)
Copy_To_internal_sd
No dobra, zaktualizowałem radio softem podesłanym przez ducker
Na pierwszy rzut oka - inna szata graficzna, pokazało się kilkadziesiąt dodatkowych opcji w konfiguracji - większości jeszcze nie odkryłem.
Zmieniło mi "partycje" bo dotychczas było tak, że określona ilość miejsca była przeznaczona na aplikacje a zdecydowanie większa ilość na zdjęcia, muzykę etc. co powodowało powolne uruchamianie się bo partycja z aplikacjami i systemem wolnej pamięci miała poniżej 500 mega czyli dokładnie tyle co nic. Powodowało to powolną pracę i niekiedy zawiechy.
Teraz system i wolna przestrzeń jest na jednej przez co radio działa zdecydowanie szybciej
Kolejny plus, który zauważyłem to poprawił się zdecydowanie dźwięk. Wrócił bas w głośnikach a dodatkowo w opcji EQ mogę sterować subwooferem bez kręcenia filtrem we wzmacniaczu tudzież zmianą w EQ. Jest po prostu albo więcej albo mniej basu
Na razie "uczę" się radia po aktualizacji bo jest na prawdę sporo opcji ciekawych, których dotychczas nie było.
Także ducker przy okazji stawiam piwko
Jeśli chodzi o pytanie dotyczące folderów Copy_To_external_sd (GPS Card) wiem na chwilę obecną tyle, że są to ustawienia do wyświetlania prędkości w okienku obok zegara ale na chwilę obecną jeszcze ich nie uruchomiłem. Muszę sprawdzić gdzie to wgrać.
Powiem szczerze, że ryżowe radio coraz bardziej mnie zaskakuje - pozytywnie
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Te pliki kopiujesz zgodnie z opisem Externat idzie bezpośrednio na kartę w slocie GPS. Internal idzie bezpośrednio na ścieżkę "/" pamięci wbudowanej - musisz to zrobić Root Explorerem lub FS Explorerem, bo potrzebujesz tam uprawnień roota. Oprócz tego w Exposed musisz aktywować moduły tam zainstalowane.
Ja osobiście wygaszacz ekranu wyłączyłem, bo mnie irytował jak trzeba było coś szybko zmienić z poziomu interfejsu.
W menu powinieneś mieć katalog o nazwie OEM, tam masz dostępne różne wersje głównych aplikacji oraz luncherów.
Co do partycjonowania to jest jedna z wielu korzyści, dlatego też pisałem abyś się nie stresował jak radio w trakcie instalacji kilka razy się zrestartuje samoczynnie.
musisz to zrobić Root Explorerem lub FS Explorerem, bo potrzebujesz tam uprawnień roota. Oprócz tego w Exposed musisz aktywować moduły tam zainstalowane.
Co do partycjonowania to jest jedna z wielu korzyści, dlatego też pisałem abyś się nie stresował jak radio w trakcie instalacji kilka razy się zrestartuje samoczynnie.
Dwukrotnie się zresetowało, po drugim razie uruchamiało się z 10 minut.
Ale jest zdecydowanie lepiej i zdecydowanie szybciej. Jakby inne radio.
Do tego dźwięk - wystarczyła aktualizacja i radio gra na prawdę świetnie. Czym to jest spowodowane?
Ustawienia EQ jak w poprzednim sofcie a dźwięk zupełnie inny.
Zainstalowałem mapy Google - działa, Yanosik - działa, YT - działa.
I dałem nowe konto stricte pod radio. Jest dobrze
Muszę zobaczyć jak zmienić tematy kolorystyczne i ikon bo wyglądają zbyt "bajkowo".
Plik muszą być w odpowiednich miejscach, a resztę robią skrypty, które szukają tych plików. Dlatego tez pisałem, abyś ewentualnie włączył dodatkowe moduły w Xposed (taka aplikacja w menu).
Zmiana dźwięku wynika ze zmian w usłudze audio (w którymś wątku czytałem, że coś majstrował z próbkowaniem strumieni audio itp.). Dużą zmianę wprowadza zastosowanie sterowników audio Viper4Android (m.in. do tego potrzebny był root w radiu). Nie wiem czy w twojej wersji jest też zintegrowany AdAway (do blokowania reklam). U mnie dzięki temu nie ma reklam w Yanosiku
Zdecydowanie popieram używanie osobnego konta Google na potrzeby radia. Tym bardziej, że istnieje ryzyko niekontrolowanej zmiany właściciela
Hej, radio do mnie dotarlo, zastanawia mnie kilka kabelkow i wtyczka w wiazce do niego. Na zdjeciach sa interesujace mnie kabelki i wtyczka. Czy musze je do czegos dolutowac? A ta wtyczka to musi byc spieta czy nie? Chce byc maksymalnie gotowy do montazu :d
You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 2 photos.
Plik muszą być w odpowiednich miejscach, a resztę robią skrypty, które szukają tych plików. Dlatego tez pisałem, abyś ewentualnie włączył dodatkowe moduły w Xposed (taka aplikacja w menu).
Generalnie są one do czegoś tam ale nie są niezbędne do życia codziennego.
Jeden na pewno jest do wybudzania wzmacniacza, kolejny do automatycznej anteny - wysyła sygnał żeby antena się wysunęła i schowała po wyłączeniu prądu z radia.
Zasilanie kamery cofania, rejestratora, ekranów w zagłówkach.
Ok dzięki. Ta wtyczka to zasilanie radia, doszedlem po opisie pinow. Pewnie jakies takie dodatkowe cos zeby zasilanie podpiac na samym koncu. Idzie to z wtyczki radia do wtyczki skody
Nie wiem. W garażu licho odbiera a tu gdzie mieszkam odbierało na pojedynczym. Muszę się wybrać gdzieś za miasto
ma znaczenie który w który wtyk wpiąłem?
Słuchajcie, żeby radio startowało z zapłonem to coś trzeba ustawić? Póki co nie zauważyłem żeby się automatycznie uruchamiało czy gasło po wyjęciu kluczyka. Jak to u Was jest?
Komentarz