[O2] Ksenony O2 FL
Zwiń
X
-
Hej, witam wszystkich. Piszę tego posta ku przestrodze innych użytkowników O2FL przed montowaniem zestawów hidPo zamontowaniu HID 55W miałem dziwny przypadek tzn. świecący non stop lewy przedni kierunkowskaz... Nie ważne czy samochód zamknięty czy otwarty, zy odpalony. Okazało się, że padł bordnetz.
Wymiana bordnetza załatwiła sprawę ale jestem 400zł w plecy
Dobrze, że sam wszystko ogarnąłem, łącznie z kodowaniem...
Po dzisiejszym użytkowaniu auta z nowym bordnetzem stwierdzam, że mimo tego ,iż numery bordnetzow się zgadzają, nie są to takie same sterowniki.
Doszła mi samoistnie funkcja doświetlania po włączeniu kierunkowskazu a wczesniej była tylko po obrocie kierownicy. Do tego brak jest auto lock i unlock a te funkcje w vcds są uaktywnione. Zniknęła też możliwość zamknięcia auta przy otwartych drzwiach co akurat było przydatne
Dziwne dziwy...
Tyle w temaciePozdrawiam
Rafał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Felix_Po zamontowaniu HID 55W ... padł bordnetz.
EOT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfaziZamieszczone przez Felix_Po zamontowaniu HID 55W ... padł bordnetz.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
andrzej111, gdyby to było "normalne" to po jakiego czorta wymyślono reflektory dedykowane do tego typu źródła światła?? Sorki ale nie ma bata aby te wynalazki nie oślepiały innych użytkowników drogi, co często można spotkać.
Zamieszczone przez kowal 2002Kiepskie przetwornice w tanich HID-ach tak "sieją" zakłóceniami w instalacji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfaziZamieszczone przez Felix_Po zamontowaniu HID 55W ... padł bordnetz.
EOT
A co do moda to raczej nie chodzi tu o koszty ale o łatwość instalacjiPozdrawiam
Rafał
Komentarz
-
-
Felix_, ori to ori a hidy to hidy
funkcjonalność która Ci się włączyła/wyłączyła to kwestia kodowania zapewne->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfaziandrzej111, gdyby to było "normalne" to po jakiego czorta wymyślono reflektory dedykowane do tego typu źródła światła?? Sorki ale nie ma bata aby te wynalazki nie oślepiały innych użytkowników drogi, co często można spotkać.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Felix_Hej, witam wszystkich. Piszę tego posta ku przestrodze innych użytkowników O2FL przed montowaniem zestawów hidPo zamontowaniu HID 55W miałem dziwny przypadek tzn. świecący non stop lewy przedni kierunkowskaz... Nie ważne czy samochód zamknięty czy otwarty, zy odpalony. Okazało się, że padł bordnetz.
Komentarz
-
-
No i znowu ta sama dyskusja.. równie bezsensowna jak na każdym innym forum i w każdym innym temacie o HIDach i innych ksenonach...
Ja miałem w Scorpio Hidy w soczewkach i nie oślepiałem, nikt nie mrugał, policja się nie czepiała, diagności nie mieli problemów..
Mimo że nie było ani samopoziomowania ani spryskiwaczy czy wycieraczek.
Swieciło rewelacyjnie.. ale teraz chcę ori ksenon do skody włącznie ze spryskami, samopoziomowaniem, skretnością itp itd..
Komentarz
-
-
andrzej111,kiedyś napisałeś:
Wysłany: Sro 15 Sie, 12 00:23
sew1981, ja mam hida i wsiadając do auta z ori ksenonem widać kolosalna różnice. ORI ksenon oświetla cała drogę i pobocze a hid kawałek drogi...
Podsumowując HID napierdala jak zły, ładnie wygląda no i ładnie wyglądaZamieszczone przez SubaruZamieszczone przez andrzej111sew1981, ja mam hida i wsiadając do auta z ori ksenonem widać kolosalna różnice. ORI ksenon oświetla cała drogę i pobocze a hid kawałek drogi...
Komentarz
-
-
Ostatnio zainstalowałem Light Assist. Tu dopiero trzeba mieć twarde cohones, żeby oprzeć się pokusie wyłączenia automatu, który trzyma biksenon z dodatkową H3 w odbłyśniku przy dojeżdżaniu do wzniesienia zza którego już widać tira, lub do kogoś o słabych tylnych światłach. Ori nie zawsze znaczy dobrze.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JurijBo zamierzam właśnie BiXenon założyć sobie ori i myślałem o light assist.
z light assist jest lekki problem- nie ma takich szyb do O2, chyba, że będziesz rzeźbić nowy uchwyt do szyby :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz