marektbg, ostatnio pytałem na przeglądzie o to i mi powiedział - że jeżeli są to muszą działać. Nie działają, albo wymontowujesz, albo nie da Ci pieczątki w DR.
Odnośnie halogenów
czy Bordnetz 3C0 937 049 AE będzie obsługiwał halogeny ? Ewentualnie jakie będą obsługiwać jeszcze ?
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
marektbg, ostatnio pytałem na przeglądzie o to i mi powiedział - że jeżeli są to muszą działać. Nie działają, albo wymontowujesz, albo nie da Ci pieczątki w DR.
Odnośnie halogenów
czy Bordnetz 3C0 937 049 AE będzie obsługiwał halogeny ? Ewentualnie jakie będą obsługiwać jeszcze ?
Jest to HIGHEND'owy sterownik, więc raczej tak - będzie obsługiwał przeciwmgielne.
kropeck, ale pewności nie masz ? Nie chciałbym kupić złego i wydać niepotrzebnie kasę.
Zamieszczone przez http://www.my-gti.com/2269
(...) different variants of this module called the Medium and the Highline, the latter is required for fog lights, bi-xenons and other features (...)
czyli, że Highline obsługuje przeciwmgielne. Tylko osobiście szukałbym sterownika 30 bajtowego zamiast 23 bajtowego (wtedy da się włączyć dodatkowo cornery) :-) .
czyli, że Highline obsługuje przeciwmgielne. Tylko osobiście szukałbym sterownika 30 bajtowego zamiast 23 bajtowego (wtedy da się włączyć dodatkowo cornery) :-) .
Dziękuję za odpowiedź. Jakbym znalazł lepszy to byłaby możliwość, żebyś wszystko VCDSem mi aktywował jakbym był np. w Rybniku? ops:
Zamieszczone przez Enriquez
heh, zaraz padnie pytanie:
"A jakie końcówki ma 30 bajtowy?"
Nawet nie przyszło mi do głowy takie pytanie :P. Dobrze wiesz, że ja dużo pytam (vide scyzoryk), żeby było dobrze :wink:
Dziękuję za odpowiedź. Jakbym znalazł lepszy to byłaby możliwość, żebyś wszystko VCDSem mi aktywował jakbym był np. w Rybniku? ops:
Rybnik trochę daleko, ale jeśli wpadniesz do Katowic....... :-)
Brakuje jeszcze kodowania i pinów do Bordnetza 000 979 026 (chyba pozostaje mi kupić to w ASO, bo na allegro nie znalazłem, ani pinów, ani żółtych kabelków).
Z brakujących rzeczy to jeszcze Jacka Danielsa nie mam dla kropeck :wink:, który by mi to zakodował na Śląsku lub przejazdem w Zielonej Górze :wink:
Przełącznik możesz dać Auto, będzie tylko generował błędy, ale będzie działał poprawnie.
Piny 026 w ASO.
Czy są takie same w przed FL (te pzy lampach) - nie wiem. Jeżeli w O2 w halogenach jest żarówka H8 to tak.
bez podpinania VCDSa nie zauważysz...
Będzie błąd impausible signal light switch, ale na szafie będzie czysto.
Jakbyś kiedyś chciał zakładać czujnik, to Auto będzie w sam raz.
teraz rozumiem :wink: myślałem, że będzie coś mi się na liczniku świecić :wink: I normalnie włącznik auto będzie działał (tzn nie będę musiał się martwić włączaniem świateł) ?
Komentarz