Czy wy też zaczepiacie dołem haka o podłożę przy byle podjeździe w górę? Jak jest z nieoryginalnymi hakami?
Hak do o2 FL
Zwiń
X
-
ale to napewno nie jest oryginalny hak i wiazka tez nie
Ja założyłem na wiosnę ori hak (używka) + wiązka (nie ori - nowa) + montaż to ok. 1200 pln z wszystkimi papierami typu przegląd.
Czy wy też zaczepiacie dołem haka o podłożę przy byle podjeździe w górę? Jak jest z nieoryginalnymi hakami?
Na razie to jakaś Astra mi się na hak zaczepiła ... ale sama :cry:Pozdrawiam GregorS
Komentarz
-
-
ja moduł kupiłem tutaj:
Hak ori używke (ważna homologacja, i specjalne utwardzone śruby), montaż ASO CRH Zagiel Lublin razem z tylnymi głośnikami i sczytaniem pinu radia 340zl. zajęło im to więcej niż 5 godzin jak to niektórzy piszą na forum
Mam minimalnie podcięty zderzak.
Do pełni szczęścia potrzebowałem jeszcze adaptera z 13 na 7.
P.S. Niestety po założeniu haka dowiedziałem się że też uderzam tyłem w przeszkody, dlatego myślę o wymianie sprężyn.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez anthraxchodziło mi o to, że diagnosta nie podbije przeglądu jak będzie uszkodzona lub nie będzie w cale naklejki z homologacjąprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Arti_r1, ja drążę ten temat od dawna i 100% potwierdzenia nie znalazłem. Z etki wynika że belka jest ta sama i kombi i 4x4 i hb. Inni gadają że w 4x4 coś tam przeszkadza z napędu i musi być inna, ale jaka to nie wiem. Ja się szykuję na przełożenie ori belki z hakiem od ojca hb do siebie (mam zamiar to zrobić już niebawem (czekam na znak sygnał od pomocnika). Najwyżej jedna sobota będzie zmarnowana na kręcenie zderzaków a jak podpasuje to będę miał hak :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Założyć to juz inna sprawa,w sumie nie jest to trudną sprawa jeżeli mamy jakiekolwiek doświadczenie z mechaniką i elektryką. Akurat inwestycja w wiązkę dedykowaną to dobra opcja,popieram i będziesz zadowolony.www.sklepmartec.pl - sklep motoryzacyjny.
Komentarz
-
-
Czy może mi ktoś powiedzieć czy można dokupić samą tą obracaną blachę (tudzież kpl bo pewnie są to conajmniej 2 elementy) do której jest mocowane gniazdo elektryczne.
U mnie ta "kołyska" tak się zbratała z rudą, że nie idzie tego obrócić.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Kurdę, nie wiem jak to dokładnie wygląda, bo przez dziurę w zderzaku nie za wiele widać, ale w O1 gniazdo miałem osadzone w płytce metalowej, a ta była przykręcona do haka.
Tu powinno być podobnie tyle, że ta blacha ma możliwość obrotu.
Odrdzewiacz nic nie daje, a jak próbowałem siłowo to ta blacha się wyginała.
Pozostaje pewnie zdjąć zderzak i dorobić taką blachę.
[ Dodano: Wto 22 Lip, 14 10:05 ]
W innym temacie znalazłem to zdjęcie
u mnie jest chyba to samo i niestety widać, że ta blacha jest nitowana, więc jako część "zamienna" może nie występować.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Panowie mam u siebie w FL kombi oryginał z fabryki i nigdy nie waliłem nim o przeszkody / zjazdy / stopnie sprężyny też od nowości do tego czesto mam mocno obciążone auto i ciągne przyczepę. Wiec coś jet nie tak.
U mnie zderzak nigdzie nie jest podcinany.
Niestety jak u wiekszości problem jest z blachą na której trzyma sie gniazdo bo ona koroduje i ciezko się chowa.
Co do przejściówke 7-13 pin są one dostepne na rynku za kilkanaście /kilkadziesiąt zł.
Komentarz
-
Komentarz