Dokładnie, potwierdzam po kilku dniach znikają bąbelki. Po pierwszym montażu miałem ponownie wyjąc czujnik i kombinować z powietrzem pomiędzy czujnikiem a szyba ale po około trzech, czterech dniach nie było powietrza, a czujnik trzyma się jak przyklejony. Zauważyłem, ze jak dotknie się obudowy czujnika, naciśnie się na nią, to jak są włączone na Auto wycieraczki to załączają się. U was też tak jest?
[O2] [O2][FL] - Dołożenie czujnika deszczu i zmierzchu
Zwiń
X
-
Enriquez, u mnie często jak wyjadę z garażu szczególnie jak jest rano i dużo słońca nie wyłącza mijania. Wiąże to z temp. barwową swiatła słonecznego o tej porze.Bo jak jest np późniejsza pora lub nawet pochmurnie wyłącza od razu. Również jak robi się szarówka to nie przełącza z DL na mijania zbyt wcześnie, więc nie o próg przełączenia tutaj chodzi..
Co Ty na to, może jednak jest inny kolor szyby niż wkodowałeś?
Komentarz
-
-
Witam
Czekam jeszcze na wtyczkę do lusterka auto, ale pierwsze zdjęcie z działającym sensorem deszczu i światła mogę wrzucić.
Po prawej stronie jest miejsce na kamerę-rejestrator. Lusterko przesunięte jest o 4cm. W zasadzie w niczym nie przeszkadza, a po kilku km wszystko jest naturalne.
Nie ma tak wyraźnej różnicy pomiędzy kropką ceramicznej farby pod lusterkiem standardowym a primerem, zmieniłem kontrast, żeby było widać o co chodzi. W dzień nie widać róznicy, chyba że ktoś się konkretnie przygląda.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Enriquez, Witaj, jestem pod dużym wrażeniem zangażowania i motywacji do montażu tego bajeru, niestety dzięki twojej pasji mnie też wzieło i bardzo chciałbym zamontować taki bajer w swojej skodzie II z 09r. Mam tylko pytanie czy montaż i numery części będą takie same? Jesteś dla mnie autorytetem i będę wdzięczny za wszelką pomoc, pozdrawiam Piotr :roll:
Komentarz
-
-
Zamontowałem czujnik w piątek i muszę przyznać, natrudniejsze było przygotowanie miejsca na szybie pod czujnik, a nie podłączenie. Niestety ta czerń wokół czujnika trochę mi się postrzępiła podczas odklejania szablonu, pomimo iż czekałem godzinę od nałożenia podkładu, ale i tak jestem zadowolony. Czujnik światła działa super, ale nie potrafiłem wywołać pracy wycieraczek. Deszcz niestety nie padał ale 0,5 l wody wylałem i nic. Czy auto musi jechać jak pada czy wystarczy, że stoi? Najbliższy deszcz zapowiadają na środę dopiero, zatem jutro pod pracą uruchomię chyba hydrant i będę jeździł w strugach wody. Na razie sprawdzam, czy po 12h zamkną mi się samoczynnie okna, gdyż ponoć to dzała przy czujniku.
Komentarz
-
-
No wylałem jednym na 2 razy 0,5 litra i nic. Najpierw patrzyłem, czy mi okna zamknie samoczynnie. Potem, czy przy pracującym silniku wycieraczki włączy (ok. 1 szklanka wody) i nic. Z tym hydrantem przesadziłem, ale wezmę konewkę.
Co do podłączenia, wtyczkę wypiętą z boardnetz łatwo rozłożyć i znaleźć ten liliowy kabelek. U mnie był on dodatkowo wydłużony, nacięty, zaizolowany i wystawał z wiązki (pewnie wina ASO jak zmieniało mi CE i podpinało halogeny). Masę wziąłem przykręcając oczko wkrętem do słupka. Jakoś przy lampce nie oświetlającej kabinę nie widziałem fajnego punktu zaczepienia a i długość uprzednio przygotowanego przewodu z oczkiem nie pozwalała na zejście w okolice bezpieczników. Poza zrobieniem szablonu wszystko inne robiłem na polu już po zmroku przy pomocy lampki. Zajęło mi to ok. 3h w tym około 30 minut zabawy z laptopem.
Zauważyłem też, że w pozycji auto by dzienne świeciły, muszą one być aktywowane i świecić normalnie na "0".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bohenNo i działa elegancko czujnik deszczu. Wystarczyła konewka. Okna też zamyka po kilku sekundach od wywołania deszczu. Ciekawe, co i gdzie jest jeszcze do ustawienia, poza tym, o czym mowa w tym wątku.
Zamieszczone przez bohenPochwal się jak Ci wyszedł ten mod. Bez zdjęć się nie liczy. :diabelski_usmiechBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
Komentarz