Witam. Frytek czy założyłeś ten czujnik do siebie?? Jeśli tak to daj namiar na "montażystę"
[O2] [O2][FL] - Dołożenie czujnika deszczu i zmierzchu
Zwiń
X
-
Witam wszystkich.
Im dłużej czytam tym mam większy mętlik w głowie mieszają mi się wskazówki O2 z O2Fl. Ja mam O2 Fl mod już zrobiony, poza podpięciem lusterka proszę napiszcie mi jeszcze raz pod który pin w której wtyczce podpiąć 3 pin z lusterka "wsteczny". Reszta w miarę już działa z małymi niedociągnięciami może moglibyście mi kogoś polecić lub ktoś jest z okolic Rzeszowa kto mógłby mi zakodować domykanie szyb itp.
Z góry dziękuję za pomoc...Ostatnio edytowany przez koprolit; 33508.
Komentarz
-
-
Hej potrzebujesz przykleic czujnik do szyby czy tylko wiązkę?masz kable? Chcesz lusterko foto czy sam czujnik? Ja włożyłem sam czujnik ale dołożyłem lusterka i tak naprawdę z nich jestem bardzo zadowolony. Teraz mieszkam w Wwa jak chcesz mogę pomoc z kodowaniem mam kabelek
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Komentarz
-
-
Hej wszystko zrobione, nie mam tylko wiązki od lusterka chce zrobić opcje na trzy kable. A jeśli nie będę pewien co do tego pinu w BCM to skończę na opcji na dwa kable :-( Co do kodowania pasowało bo zmienić czułość na światło, nie działa LH, Ch już tak ale można by było skrócić czas domykanie szyb podczas deszczu... I pewnie jeszcze coś by się znalazło :-P Wawa to kawałek :-\
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Co może być powodem, że w trybie auto światła przełączają się z dziennych na mijania, pomimo jazdy w dzień i nie wracają już do poprzedniego trybu.
Zauważyłem, że zaczęło się to po wymianie akumulatora. Ponadto chyba istotne jest też to, że gdy wycieraczki mam włączone w trybie automatycznym, podczas przełączania się świateł z dziennych na mijania zawsze jest jeden ruch ramion. Błędów brak (oprócz tych związanych z sondą lambda, które od kilku lat mam na okrągło). Poza tym czujnik reaguje prawidłowo na zmianę warunków oświetleniowych.
Komentarz
-
-
może przekraczasz prędkość 140km/h ?
jest taki tryb do zakodowania, że powyżej tej prędkości włącza się całe oświetlenie auta dla bezpieczeństwa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
popróbuj z kodowaniem czułości na światło, są tam takie opcje->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Przymierzam się do montażu lusterka foto wraz z czujnikiem , szyba i tak mi pękła , szukam nowej i tu się pojawia problem , dzwoniłem do kilku firm i twierdzą że po 2009 roku zmieniły się mocowania do lusterek fotochromatycznych , nie wiem czy w ogóle się w to bawić . Jakie muszę znaleźć lusterko pod te nowe mocowania ? czy takie podejdzie jak do starszych : http://allegro.pl/vw-polo-ibiza-08-1...167730038.html ? Kolejna sprawa , czy taki czujnik podejdzie : http://allegro.pl/czujnik-sensor-des...960376544.html ? rozumiem że kanały kablowe to i tak sobie dokupię w aso ? Odrazu mówię że czytam te posty prawie od początku ale na te pytania nie odnalazłem odpowiedzi , trzeba przyznać że i tak się zrobił ładny harmider .
Odrazu mówie jak tylko mi się uda to podłączyć , to postaram się opisać taka skróconą wersję podłączania czujnika / lusterka dla octavii 2FL , dla potomnych .
Z góry dziękuję za pomoc
Komentarz
-
-
1Z1 to europa
1Z2 to anglik
sensor deszczu pdejdzie AH
natomiast mocowania lustra zawsze były takie same, różnice to zależnie od auta w długości i kształcie rurki plastikowej do podsufitki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Krzynol dzięki za odpowiedź , masz może gdzieś numery tych rurek plastikowych do Octavii po 2009r ? czy lepiej wziaść szybę z czujnikiem do roku 2009 i zamontować to lusterko z aukcji ? http://allegro.pl/vw-polo-ibiza-08-1...167730038.html ?
Komentarz
-
-
mam pytanko
czy zaslepka nr 1K0857304 w które wchodzi korytko z kablami (jak na zdjęciu) będzie dobrze pasowało do tapicerki w octavii?? bo dzwoniłem do aso skody i powiedzieli mi że w skodzie nie mozna kupic takiego elementu, tylko w VW.
Zakładał ktoś już taki zaślepkę w skodzie??
Prosiłbym osoby które posiadają w swoich octaviach oryginalne lusterko fotochrom z czujnikiem o zrobienie zdjęcia i pokazanie jak fabrycznie to korytko wchodziło do podsufitkiZałączone plikiOstatnio edytowany przez KamilSOIIFL; 40753.KamilSOIIFL KR
Obecnie: Skoda Octavia II FL 1.6 MPI BSE
Skoda Fabia Sedan 1.4 16V 2006
Była: Skoda Felicja Combi 1.3 1997102 KM 2011
Komentarz
-
-
a czym zakończyłeś to korytko? co to jest?KamilSOIIFL KR
Obecnie: Skoda Octavia II FL 1.6 MPI BSE
Skoda Fabia Sedan 1.4 16V 2006
Była: Skoda Felicja Combi 1.3 1997102 KM 2011
Komentarz
-