luky8, Zarzuć foty.Jak zamocowałeś przy błotnikach?
siłowniki maski INXX
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez JanuszSzluky8, To znaczy,że mam siłowniki nie od Octavii,bo moje po zacowaniu do maski celują jakieś 2-3 cm od błotnika w stronę silnika.Gdzie kupowałeś?
zamontuj najpierw te głowiczki do błotnika i klapy, a potem dopiero na nie zakładaj siłownik i zawleczki.
Warto dać większą podkładkę pod te głowiczki zeby siła nacisku siłownika bardziej równomiernie sie rozłożyła.
Jak juz zamontujesz oba lifty to musisz bardzo delikatnie zamykac klape gdyż są one odrobine za długie i przy dociskaniu maski będą musialy sie ułożyć (troche podegnie sie blacha na błotniku).
Gdyby byly jakies problemy to daj znać, chętnie pomogę.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroluky8, ja bym chyba jednak wolal kupic te od Miloteca albo jakies dedykowane lepiej spasowane :Pz tym ze różnica w cenie tez nie jest mała
zresztą jak zamawiałem te INXX to miała je u siebie jedna osoba i juz zamontowane, dopiero czekając na realizacje zamówienia (przeszło 3 miesiące - brak towaru w magazynie) dopiero dowiedziałem sie ze inni mają problem z montażem tego.
Ogólnie to jestem zadowolony mimo wszystko.
:diabelski_usmiechZapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
luky8, i bardzo dobrze
Tylko wiesz, ja zawsze uwazalem, ze nie stac mnie na zakup czegos, na czym zaoszczedze czasem czysto teoretycznie. Nie ujmuje sobie umiejetnosci technicznych, ale ... roznie bywa. A jakby mi to poszlo, peklo czy cos ... to bede stratny :szeroki_usmiech
A tak to raz wydam 300 zl, a planuje spoooore zakupy na Milotec'u niebawem, wiec licze na te 15% znizkiByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroplanuje spoooore zakupy na Milotec'u niebawem
sorry za OT->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez misiek^wroluky8, ja bym chyba jednak wolal kupic te od Miloteca albo jakies dedykowane lepiej spasowane
Komentarz
-
Zamieszczone przez misiek^wroA tak to raz wydam 300 zl, a planuje spoooore zakupy na Milotec'u niebawem, wiec licze na te 15% znizkiOctavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Komentarz
-
-
Ok, umowilem sie z Rafalusem, zaraz dokonam pomiaru, jak tylko przyjedzie i wysylam do producenta tego z EuroTechniki wzorzec pomiarowy.
Poczekamy na jego wycene i mozna bedzie machnac zamowienie
Jakby cos, to ile osob by bylo chetnych :twisted: :?:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
alfee, to sa ori silowniki Miloteca
Spisalem po prostu pomiary tego cuda itd ... teraz uderzamy do firmy wykonujacej takie cuda ...
Poczekamy na wycene, machnie sie zamowienie zbiorowe i zobaczymy jaki ten Pan zaproponuje rabacik. Jedyne co mnie zastanawia to ile niutow maja milotecowskie sprezyny gazowe i ... kiedy rafalus dosle mi rozmiar srubByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Misiek, ja oczywiście chętny...
Co do pomiaru... Chyba przeoczyliście jeszcze średnicę trzpieni mocujących do maski i tego dolnego. Choć przypuszczam, że może nie dało się zmierzyć, jak było przykręcone...
Poza tym to mocowanie do maski ma być pod kątem - trzeba to zaznaczyć, chyba że będziemy polegać na zdjęciu.
Gdzieś czytałem, że w Golfie teleskop ma siłę 300N.
Patrząc w ofertę Eurotechniki na inne auta - zwykle siła teleskopów maski w podobnych wielkością autach jest około 300N właśnie.
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Piter, aha te 300N tez mi chodzi po glowie.
Co do glowek, one maja sie obkrecac, wiec tutaj kata sie nie podaje, bo maja byc w 100% ruchome wokol osi
Co do srub, no niestety bylo to przykrecone i nic nie moglem zrobic, czekam az mi rafalus napisze jakie to sruby, bo w ksiazece od Milotec'a maByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
To ja też byłbym chętnyChoć mam milotec to jeszcze dwie octavki z kijem
http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Jak bedzie w akceptowalnej cenie, to chetnieAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecA co sie stanie jezeli damy np. 350N bedzie sie za szybku unosic, ciezko bedzie zamykac?, bo wiadomo ze po jakims czasie i tak oslabna... :roll:
Generalnie im wiecej niutow wzwyz, tym latwiej bedzie nam podniesc klape ... bo wiadomo, one pomagaja, a nie podnosza same. Pytanie pozniej tylko, jak mocno bedzie trzeba je...nac klapa, zeby zamknacByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wropalioza, ale wiesz ze to wersja do O1? :P
asz jasna gwintownica... czytanie niedokladnie sie klania :/
calceluje poprzedniego posta
thx misiekAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
Komentarz