Pompka spryskiwaczy reflektorów mają nr katalogowy 3B7 955 681
[OII] Montaż spryskiwaczy reflektorów w OII
Zwiń
X
-
Mam takie pytanko odnosnie dolozenia spryskiwaczy:jakbym chcial dolozyc spryskiwacze i polaczyc tylko przez sam trojnik do przewodow,ktorymi plynie plyn do spryskiwaczy obslugujacych przednia szybe to czy wtedy beda normalnie dzialaly?Czy ktos juz cos takiego montowal?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
fan, cisnienie robocze na pompce spryskiwania szyby czolowej to 1/20 cisnienia, ktore daje pompka spryskujaca refektory.
Inaczej mowiac - g... to da. No chyba ze chcesz sumienie diagnosty uspokoic...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradekRównież jestem w trakcie montażu sprysków. Założyłem do zbiorniczka pompkę (chwilowo zaślepiona) oraz czujnik poziomu płynu. Mam dylemat którędy przejść z kablami do kabiny. Aktualnie wiązkami dotarłem w okolice zbiorniczka wyrównawczego. W którym miejscu jest przelotka do kabiny?:diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradekMam nadzieję, że łatwo znajdę miejsce wpięcia kabla z pompki spryskiwaczy, a gdzie podłączamy kabel z czujnika poziomu płynu?
Natomiast czujnik podpinasz do licznika ale tu ja juz nie pomogę, ale czy przypadkiem kolega piotrek_os, nie montował sobie takiego czujnika :roll: ??
Komentarz
-
-
w FL jest to pin 17 w tej wtyczce. Twój schemat mi się nie ładuje, ale podejrzewam, że to jest to samo. Drugi kabelek od czujnika na masę. Numer kabelka serwisowego do licznika to standardowe 000 979 009.
No i do wyjmowania zegarów potrzeba najlepiej szczelinomierza, żeby sobie szybki nie zdefasonować jak na allegro się trafiają.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Rzeczywiście na pierwszej stronie pisze, że jest to wydanie 01.09. Na czujniku poziomu aż tak mi nie zależy choć jeśli instalacja jest pociągnięta to dobrze by było żeby działał. Zanim zacznę rzeźbić w zderzaku chcę podłączyć pompkę. Jutro zrobię zdjęcie jak wyglądają u mnie przekaźniki pod kierownicą.
[ Dodano: Czw 30 Cze, 11 12:11 ]
Doszedłem do wniosku, że brakuje mi przekaźnika 373. Brak także podstawy tego przekaźnika. Nie umiem znaleźć numeru w ETKA. Czy ktoś spotkał się z numerem, ewentualnie mający oryginalne spryski mogliby odczytać numer. Wiem, że przekaźnik można luzem rzucić, ale chciałbym jeśli nie są to wielkie koszty zainstalować go tak jak fabryka przewidziała.
[ Dodano: Sro 03 Sie, 11 22:31 ]
Montaż doszedł końca. Spryskiwacze reflektorów uruchomione. Zastanawiam się jednak jakie ustawić opóźnienie oraz jaki czas pracy spryskiwaczy. Narazie ustawiłem i opóźnienie i czas 3x50=150. Przykładowe zrzuty jeszcze przed kodowaniem:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradekZastanawiam się jednak jakie ustawić opóźnienie oraz jaki czas pracy spryskiwaczy. Narazie ustawiłem i opóźnienie i czas 3x50=150. Przykładowe zrzuty jeszcze przed kodowaniem:
2. "Czas pracy spryskiwacza reflektorów" to czas jaki mija od momentu włączenia się mechanizmu spryskiwacza lamp do zakończenia spryskiwania.
Spryskiwacz działa w trzech etapach (tak kolokwialnie to nazywając):
a) Wysunięcie dyszy
b) spryskiwanie
c) zamknięcie dyszy.
Ten czas pracy to pierwsze dwa etapy. Jak dasz za krótki (a to 150 u góry to ms.) to nie zdąży Ci się nawet dobrze otworzyć spryskiwacz.
O ile pamiętam to standardowo pkt 1. = 200ms, pkt 2. = 1000ms.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
kropeck nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś. Przy opóźnieniu na 0 działa co 5. pociągnięcie wajchy. A co które pociągnięcie będzie działać jeśli ustawię opóźnienie np. na 250. Czas sprysku 150 ms to rzeczywiście krótki. Zmienię narazie jak piszesz na 1000 ms. Zobaczymy jak to będzie. Czy czujnik poziomu płynu rzeczywiście podpina się gdzieś pod licznik? Czy jest może jakieś inne miejsce wpięcia?
Komentarz
-
-
blind_walker, potrzebujesz dwóch noży ( takich obiadowych, najlepiej bez ząbków, ale ja używałem z ząbkami i nie było problemu ). Najpierw ściągasz górną osłonę kolumny kierownicy wraz z tą miękką "maskownicą" pod licznikiem. Potem odkręcasz dwie śruby Torx ( chyba 20 ) na dole licznika, a od góry, pomiędzy obudowę licznika a tą piankę deski rozdzielczej wsuwasz noże na głębokość ok. 5-7 cm. Licznik ma na górze na środku obudowy taki prosty kawałek, który potem po lewej i prawej stronie schodzi łagodnie w dół. Noże musisz wsuwać na tym prostym górnym kawałku mniej więcej 1-2 cm od zagięcia.Załączone plikiJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz