Bez podłączania do auta odinstalowałem program i wrzuciłem wersje 10.6.4. Podpiąłem z duszą na ramieniu i myślą o reanimacja i...miła niespodzianka. Program działa normalnie ale vidpidfix.exe w dalszym ciągu nie działa. ten sam komunikat. nie wiem co jest grane. wcześniej na win7 było ok. po reinstalacji systemu już nie działa. może jakaś aktualizacja cos chrzani
Witam
Uszkodziłem kabelek VCDS 912 - prawdopodobnie podpinając go do kompa z internetem.
Czy wiecie może czy procedura naprawy kabelka z pierwszej strony tego postu jest aktualna dla tej wersji ? Czy ktoś ma wsad do wersji 912 EN ?
z góry dzieki
Arek
Witam
Uszkodziłem kabelek VCDS 912 - prawdopodobnie podpinając go do kompa z internetem.
Czy wiecie może czy procedura naprawy kabelka z pierwszej strony tego postu jest aktualna dla tej wersji ? Czy ktoś ma wsad do wersji 912 EN ?
z góry dzieki
Arek
sprawdź jaki masz chip BM/BL czy RL (jak sprawdzić chip masz opis w tym topicu)
Jeżeli masz BL/BM to od razu wgrywaj wsad do wersji 11.11
Jeżeli masz RL to pasuje wsad 11.2 + VCDS 11.2 z loaderem
Procedura jest aktualna.
Witam
z góry dzieki
Arek
sprawdź jaki masz chip BM/BL czy RL (jak sprawdzić chip masz opis w tym topicu)
Jeżeli masz BL/BM to od razu wgrywaj wsad do wersji 11.11
Jeżeli masz RL to pasuje wsad 11.2 + VCDS 11.2 z loaderem
Procedura jest aktualna.
Do RL też można 11.11 wgrać i jest do niego loader
No bo teraz nazywa sie to inaczej (chyba ta ikonka pod bledami). Wybiera sie co chcesz i pokazuje dokladnie to samo, ale na jednym ekranie mozna miec duzo wiecej podanych informacji
Hej,
mam kabelek hex+can 704.1pl który współpracował z vag-com 704.1 pl bez problemów.
Oczywiście "udało" mi się go rozjechać przez uruchomienie na kompie z netem.
Reaktywowałem sposobem opisanym w pierwszym poscie, poszło o dziwo za pierwszym razem ale moja radość długo nie trwała, po podpięciu do kompa i próbie sczytania auta otrzymałem info że program jest w wersji sharware, zarejestruj go. Mimo reinstalacji sytuacja się utrzymuje.
Czy mogę liczyć na pomoc w celu uruchomienia kabla i softu ???
pepet, musisz albo sam zrobić programator na port LPT jak masz lub kupić programator. Możesz też znaleźć kogoś z programatorem do Atmegi żeby wgrał od nowa program do kabla. Jeśli Ci zależy na polskiej wersji to są dumpy pod VCDS 10.6.5 polski jako najnowsze darmowe.Angielska wersja jest niewiele nowsza bo 11.11.0.
Ja mam programator do Atmegi jak coś, taki na USB na allegro to koszt około 20 złotych. Ja ze Szczecina jestem to kawałek jest, na pewno znajdziesz kogoś w Warszawie.
Ja mam programator do Atmegi jak coś, taki na USB na allegro to koszt około 20 złotych. Ja ze Szczecina jestem to kawałek jest, na pewno znajdziesz kogoś w Warszawie.
Czy użycie programatora wiąże się z wylutowaniem atmegi? czy można się podłączyć w mniej inwazyjny sposób to interfejsu?
Część kabli ma na bok płytki nawet wyprowadzenia ładne. Można się też dla ułatwienia wlutować w 1 nogę w Atmedze a 3 pozostałe do innego układu który ma większe nóżki. Nie ma konieczności wylutowania atmegi całkiem.
Na nowy darmowy dump będzie można liczyć jak już to dopiero jak Ross Tech wprowadzi wersję 12 normalną a nie BETA. Chyba że ktoś wcześniej z jakiegoś klona, na przykład z 11.11.3 wyciągnie.
Komentarz