Może być zwarcie w gnieździe OBD II, albo coś ktoś kombinował z wiązką do gniazda w tym seacie.
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez 2pacPanowie, pytanie za 100pkt
czy ktoś kupował kabel z chin? ma to ręce i nogi?
np taki?
http://www.aliexpress.com/item/Free-...698625688.htmlMaria Skodowska..-Diesel
Komentarz
-
-
K_Popiel by sprawdzić interfejs na stole - podłącz zasilanie (9 do 15V) ---- GND do 4/5, +12V do 16. Następnie sprawdź w programie czy będzie OK. Możesz miernikiem sprawdzić napięcie na pinie 7 OBD2 (K1).
By sprawdzić czy w aucie jest dobrze, to sprawdź miernikiem na złączu OBD2 między 4 a 7 -- powinno pokazać stan wysoki czyli 12V. Z objawów wynika, że gdzieś musi być defekt- ale skoro w innym aucie działa fejs, to może w tym seacie jest coś nie tak. Może ktoś zabezpieczył linię K by mu ktoś nie usunął immo przez złącze w ciągu kilku sekund .
Komentarz
-
-
Ra dzięki za zainteresowanie i sugestie. Kabel na 100% sprawny podłączane były już dwa auta O1 i Fabia1 także oba po linii K i wszystko banglało. Do auta już dojścia nie mam bo to auto szwagra a właśnie wróciłem od nich ze świąt. Może być coś namieszane bo szwagier mówił że jak mu gość podłączał kompa to otwierał pokrywę bezpieczników a nie jest to do podłączenia potrzebne, być może wyciągał jakiś bezpiecznik aby usunąć to "zwarcie".// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Witam,
Nieświadomie ustawiłem sobie zmienny okres między-przeglądowy 30kkm na stały 15kkm.
Myślałem, że po resecie serwisu olejowego z maxidot pozostanie mi ustawiony fabrycznie czasokres 30kkm lub 2 lata, a komputer przestawił mi się na 15kkm/rok.
Mam dostęp do VCDS-Release-10.6.4 i mogę wrócić do fabrycznych ustawień. Które opcje w SRI mam wybrać i na jakie wartości ustawić ?
Opcje są tutaj: http://www.ross-tech.com/vcds/tour/sri-reset.html ?
Proszę o pomoc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafaello1104Zamieszczone przez 2pacPanowie, pytanie za 100pkt
np taki?
http://www.aliexpress.com/item/Free-...698625688.htmlPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaProszę o pomoc.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafaello1104Zamieszczone przez 2pacPanowie, pytanie za 100pkt
np taki?
http://www.aliexpress.com/item/Free-...698625688.html
Jak jest zbudowany w środku? Ma Atemgę 162?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BatmannI faktycznie ten kabel działa na VCDS 12.12.0 oryginalnym pobranym z Ross Techa?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BatmannI faktycznie ten kabel działa na VCDS 12.12.0 oryginalnym pobranym z Ross Techa?President Johnny II + President Florida/ ML-145
Komentarz
-
-
dzisiaj ori weszło: 14.4.2->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Beta 14.4.2 na stronie widziałem chyba od 12 kwietnia.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolżarty się Ciebie trzymają? :lol:
Zamieszczone przez 2pacdziała tylko z wersją dołączoną od chińczyka (crackowany Ross-tech)
Co innego pisze w ogłoszeniu, a co innego sprzedaje?
Rozkręć kabel i zobacz czy jest Atmega w środku czy NEC...
Za tą cenę szału bym się nie spodziewał. Jak jest NEC to kabel jednorazowy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BatmannWięc zostałeś oszukany przez chinola i jeszcze pochwalasz ten kabel?
a) ta działa
b) nie ma jakichś wodotrysków między 12.12 a nowszymi
3) piszecie że to może zrypać kabel
- kablem mogę zrobić wszystko to co potrzebuję, czyli badanie błędów,kasowanie, kodowanie. przeprowadzać adaptacje itp
Za kasę którą na niego wydałem - spełnia w 100% moje oczekiwania, więc czemu mam nie polecać?President Johnny II + President Florida/ ML-145
Komentarz
-
-
A taka, że to chińskie klony i nie jeden przekonał się, że nie problem go uwalić.
Mając takie 12.12 na Atmedze jeszcze coś da radę z niego wyrzeźbić, ale jak ma w środku Necka (a często do nich Chińczycy go wkładają) to będzie nadawał się do wyrzucenia.
No cóż niektórzy wolą być przezornym i kupić coś co można naprawić, a innych to nie obchodzi bo jak po jakimś czasie uszkodzą to kupią drugi i będą dalej zadowoleni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2pacZamieszczone przez BatmannWięc zostałeś oszukany przez chinola i jeszcze pochwalasz ten kabel?
a) ta działa
b) nie ma jakichś wodotrysków między 12.12 a nowszymi
3) piszecie że to może zrypać kabel
- kablem mogę zrobić wszystko to co potrzebuję, czyli badanie błędów,kasowanie, kodowanie. przeprowadzać adaptacje itp
Za kasę którą na niego wydałem - spełnia w 100% moje oczekiwania, więc czemu mam nie polecać?
Komentarz
-
-
he.pa, zgadza się większość obsługuje
ale jest maleńki odsetek co nie obsługuje, mi się u kogoś jeden w Yeti trafił
a Twój to drugi przypadek->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Enriquez napisał:
powinieneś wybrać ESI oraz good oil quality
Nie rozumiem "powinieneś wybrać ESI" - interpretuję jako: skorzystać z opcji ESI (Instruments -> adaptation). Zerowanie serwisu olejowego wykonuję też w tym miejscu.
Dziękuje za podpowiedź.
Komentarz
-
Komentarz