zonk, tu na forum ogłaszał się gośc który handlował nowymi silnikami, przejrzyj wątki o popychaczach i stary o korbowodach i na pewno na niego trafisz.
[O2] BXE, panewki korbowodowe, korbowód, korbowody
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
o co tyle krzyku? ja osobiście nie słyszałem żeby jakoś masowo leciały panewy w bxe....a auta mają nalate sporo na tych silnikach przebiegi. Może wygląd to nie wszystko jednak, mój nowy telefon też wygląda źle, a jednak nadal działa hehe
Poza tym , myślę, że jak by każdy z nas rozkręcił tak szczegółowo i głęboko swoje tdi czy tsi to by mógł się zdziwić niezbyt pozytywnie wieloma ciekawostkami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981masowo
[ Dodano: Sob 16 Cze, 12 23:24 ]
Zamieszczone przez sew1981to by mógł się zdziwić niezbyt pozytywnie wieloma ciekawostkami
a jakbyś otworzył ten silnik, zobaczył jak wyglądają szklanki czy panewki to byś wymienił, czy zostawił stare wychodząc z założenia, że wygląd to nie wszystko?
(chyba zresztą wyglądem nie są wyłupane kawałki metalu...)
no i czy powiedziałbyś o tym kumplom czy raczej morda w kubeł i czekamy na rozwój wypadków?
powtarzam, właśnie z tego, że nikt chętnie nie mówi o poważniejszych fakapach w swoim samochodzie, bierze się właśnie to Twoje niesłyszenie o czymkolwiek IMO
każdy chce sprzedać, nie ma letko panie :lol:
ja na przykład w tym momencie nie byłbym w stanie kupić BXE z przebiegiem 100kkm i większym i sobie ze spokojnym baniakiem śmigać bez sprawdzenia (i pewnie zrobienia) tych rzeczy, o których mówimy.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ale jakby nie patrzeć, jest różnica pomiędzy panewkami z seryjnego, a z modyfikowanego. Ja się nie dziwie, że te w modyfikowanym się "stopiły". To przecież 170KM zamiast 100KM :!:
Te z drugiego samochodu, to prawie 200tyś przebiegu. Mogły się trochę wytrzeć, ale przynajmniej się nie stopiły.
Ciekawe, czy 2.0TDI 140 i 170KM mają takie same panewki. Ma ktoś Etkę aby sprawdzić?O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentW najgorszym razie, to ten dział jest dla Was, jeśli korba wyjdzie bokiem: :diabelski_usmiech
http://allegro.pl/listing...ring=silnik+bxe
Zamieszczone przez ryjeksCzyli nie ma tragedii, a dobrze wcale :?
Na tym zakończymy prześmiewki, proponuje zajrzeć do motorku po przebiegu 100kkm i skontrolować stan, panewek, szklanek, wała, wtedy wrócimy do dyskusji o tragedii.
Zamieszczone przez abstinentryjeks, no tak, tylko lepiej teraz wymienić całość w najgorszym wypadku czyli wałek, szklanki i panewki + :?: i mieć spokój
góra, czyli panewki i szklanki około 1200 pln
dół, panewki korbowodowe około 800 pln
ale mogę się mylić, więc nie bierz tego jak wyznacznik.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
To ja też dorzucę coś wstępnie do statystyki :diabelski_usmiech .
Firmowa OII BXE z 2008 przebieg ok. 150 tys. km - umarła w czasie jazdy; na szczęście nie natychmiast, nie było "bum" tylko utrata mocy. Dziury w bloku nie widać, ale po zdjęciu dwumasy ( była głównym podejrzanym ), przy próbie przekręcenia "kluczem" korbowodu, czuć zajebisty opór... Chłopaki będą dziś rozbierać dół to się zobaczy co i jak...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
szkoda, pełna seria. Jest już diagnoza. "Obrócona" panewka na 2 cylindrze. Jutro jak będzie chwila to podjadę i coś pstryknę... Tak czy siak szukam "pewnej" używki, bo wstępne koszty naprawy "na ori" to jakieś 12k pln...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz