szkoda, Jak to mawia wlasciciel" miesiac bez tysiaka miesiacem straconym )
[O2] BXE, panewki korbowodowe, korbowód, korbowody
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez szkoda...
chyba wygląda bardziej jak u mnie?
...
Na razie muszę przekalkulować, czy opłaca się w ogóle to robić, bo nawet jak wezmę inny silnik za powiedzmy 3000 pln to nie znając jego rzeczywistego stanu/historii i tak wypadało by w nim zrobić te panewki + górę ( wałek, szklanki itp ) + rozrząd więc koszty też nie małe...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002No, chyba bardziej; panewka jest "zgrzana" do wału...
zdało mi że ona jest tam wyjęta
Zamieszczone przez kowal 2002nie znając jego rzeczywistego stanu/historii i tak wypadało by w nim zrobić te panewki + górę ( wałek, szklanki itp ) + rozrząd więc koszty też nie małe...
po takiej samej wymianie silnika to tylko na sprzedaż i niech się martwi następnysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Na razie muszę przekalkulować, czy opłaca się w ogóle to robić, bo nawet jak wezmę inny silnik za powiedzmy 3000 pln to nie znając jego rzeczywistego stanu/historii i tak wypadało by w nim zrobić te panewki + górę ( wałek, szklanki itp ) + rozrząd więc koszty też nie małe...
_________________service by Auto Tar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentczytam ten wątek i się zastanawiam ...? jaki jest sens płacić za hiper, extra oleje do tego silnika jak jego dni są policzone ze względu na wadę techniczną
shok,
równie dobrze możesz sobie wziąć byle jaką żonę, przecież jej dni też są policzone :diabelski_usmiech a mimo tego starami się wybrać jak najlepiej.
Jedno i drugie mocno kochamy :szeroki_usmiech i chcemy dla nich jak najlepiej i jak najdłuższego żywota.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, a jak twoje panewki się trzymają i cała reszta?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokczytam ten wątek i się zastanawiam ...? jaki jest sens płacić za hiper, extra oleje do tego silnika jak jego dni są policzone ze względu na wadę technicznąsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Czyli najlepszym wyjściem-profilaktycznym będzie wymiana kpl. panewek. Przydałyby się opinie kolegów-fachowców w tym temacie, jakiej firmy zastosować panewki i czy panewki z zamkiem podejdą do bloku BXE :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashpodobno
[ Dodano: Pią 29 Cze, 12 11:37 ]
Zamieszczone przez natashjak przy 200 000 silnik działa, to już się nie rozpadnie
generalnie chodzi o to, że nikt Ci na to nie da gwarancji.
dopytaj jeszcze co ma na mysli mówiąc rok 2008, czy rok produkcji, czy modelowy, to zaraz obalimy tę tezęsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashTzn. on powiedział tak: "Auta z rocznika 2008", podobno dodałem ja, bo ja tego nie wiem, tylko przekazałem co usłyszałem .
[ Dodano: Pią 29 Cze, 12 11:44 ]
wychodzi na kolejne (na przykład po głowicy w BKD, rozrządach w TSI, spręzynach w LPG itd. itp.) skurwysyńswo VW, szkoda, że za każdym razem mnie to trafia :lol:
nie mogę sobie przypomnieć żadnej sensownej akcji serwisowej od 2005 roku :lol:
chujowe samochody chujowego producenta czyli wszystko się zgadza :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osA czy komus kobowód wyszedł w roczniku 2006?
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz