dodatkowy przewód idzie tylko w autach bez żadnej klimatyzacji
[O2] Naprawa grzałki ogrzewania dodatkowego w wersji CAN
Zwiń
X
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Zamieszczone przez matti12345odnośnie problemów mówię o zrobieniu jakiegoś zwarcia i dymu w elektronice mojej octavki, czy uważacie że dobranie się do tej nagrzewnicy to prosta sprawa nawet dla laika w tym temacie? tzn że raczej nikt się nie podejmie takiej naprawy, a ASO to za ok 1800zł na nówkę? wymiana 1:1 powinna poskutkować czy potrzebne będą dodatkowe numery? Jeszcze pytanko odnośnie modelu nagrzewnicy: rok produkcji 2006, a z VIN wynika model z 2007, tzn że konieczna jest nowsza wersja nagrzewnicy bez Cana 1K0 963 235 F?
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Witam
Mam problem polutowałem te rezystory ale nic to nie zmieniło. Jeśli podłącze nagrzewnice do auta to błąd się kasuje ale jak odpalę auto to nagrzewnica załącza się ale po sekundzie się wyłącza i pokazuje się ten błąd ze układ grzejny jest zepsuty. Czy może być coś więcej zepsute albo co można sprawdzić? A jeśli w VCDS'em włączę manualnie to nagrzewnica chodzi i grzeje.
Komentarz
-
-
Również przyłączam się do podziękowań. W zeszłym roku przed zimą wyciągnąłem nagrzewnicę, przylutowałem ponownie rezystory i wszystko elegancko śmiga. W sumie może 4 godziny zabawy, głównie na dostanie się do tej nagrzewni (ci mniej rozciągnięci, mogą mieć problem) i pewnie kilka stów zaoszczędzone. Co więcej mam teraz wrażenie, że silnik zimą szybciej dochodzi do temp. 90 stopni, dzięki tej naprawie.
Komentarz
-
-
ja jestem przed obejrzeniem tej ******* po raz drugi w jej życiu.
Ostatnio moja ******* weszła w stan wpieprzania 9,5A prądu z akumulatora POMIMO wyjętych kluczyków ze stacyjki. Niestety zauważyłem to dopiero po tym, jak następnego dnia po wystąpieniu usterki nie mogłem wejść do samochodu.
Opędzlowała do zera pełen akumulator 74Ah, po czym odłączyłem jej czasowo zasilanie. Ciekaw jestem w jakim stanie po takim czymś będzie moja obudowa nagrzewnicy (w końcu ok. 110W podgrzewało zespół nagrzewnicy BEZ działającego wentylatora przez jakieś 6-7h nocnego postoju w okolicach zera stopni. :-(
Na szczęście auto jeszcze jeździ.
Po tej przygodzie uważam, że wersja na przekaźnikach jest jednak bardziej bezpieczna dla pojazdu.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Po długich przymiarkach wreszcie udało wymienić się nagrzewniczkę. Efekt widoczyny od razu przy porannym 3st na plusie.
Chciałem dodać od siebie o jednym problemie który napotkałem przy montażu nagrzewnicy, a którego wcześniej na forum nie widziałem. Specyficzne stawienie cięgna zapewne od nawiewu blokowało wyjęcie zepsutej nagrzewnicy. Wystarczyło podłączyć akumulator i ustawić temperturę i nawiewy na maksa żeby cięgno ustawiło się w innej pozycji i odblokowało wyciągnięcie nagrzewnicy.
Dzięki za instrukcje kowal 2002 !!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matti12345Wystarczyło podłączyć akumulator i ustawić temperturę i nawiewy na maksa żeby cięgno ustawiło się w innej pozycji i odblokowało wyciągnięcie nagrzewnicy.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz