Zamieszczone przez Maicroft
Stuki luz DSG
Zwiń
X
-
leszekmw, mi wychodzi niecałe 130
w tym tygodniu sie wyprodukowała więc ..... czekam aż dojedzie i już się denerwuję, bo wczoraj byłem w porcie i widziałem jak rozładowywali ze statku Hondy i te małe Mitsu ASX- szedł tylko dym z opon a przyspieszenia i prędości były jak w Le Mans :evil:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdytym tygodniu sie wyprodukowała więc ..... czekam aż dojedzie i już się denerwuję, bo wczoraj byłem w porcie i widziałem jak rozładowywali ze statku Hondy i te małe Mitsu ASX- szedł tylko dym z opon a przyspieszenia i prędości były jak w Le Mans :evil:
[ Dodano: Sob 04 Wrz, 10 11:22 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdyleszekmw, mi wychodzi niecałe 130O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw, uwierz mi- to jest po mega rabacie wywalczonym dzięki Danielciowi(za co jestem mu bardzo wdzięczny)
Zamieszczone przez leszekmwto jest dopiero po bandzie za octavię
a mozna za ta kase kupić juz jakieś Władcę Pierścieni czy Duperel Benca :P że nie wspomnę o Bardzo hMmm Wieśniackich autach z którymi już miałem przeboje
tylko serwis później jest też do d...
a tu przynajmniej wiesz co sie może wysypaćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
[quote="leszekmw"]Zamieszczone przez kmicioNa luzie jak go pchamy po równym placu - auto mi delikatnie utyka, jak kulawy człowiek na jedną nogę...
Leszku, były. To drugi komplet kół. Nie opon - kół. Na poprzednim kole wsadziłem tył przód to samo. Kupiłem alu 16 z oponami - wyważone, po maluteńkim ciężarku na koło. I dalej kulawy samochód. Albo mam piaste spieprzoną albo .... flanszę z wieńcem tą od skrzyni przy przegubie wewnętrznym. Innych opcji naprawdę brak. Z obu stron wymieniłem kpl. półośki.... Męczy mnie to bo przy 90kmh trzęsie wkurwiająco. Rano jak wyjeżdzam od siebie z posesji to się toczę z 5kmh samochód jakby miał zósemkowane koło - dokładnie jak kiedyś w rowerze miałem po wjechaniu w dziure w asfalcie... kicha poprostu.*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
kmicio, NOo a na podnośniku jak to widać? jeżeli przy 5km/h już czuć to na podnośniku powinno być widać :? ...choć według mnie to krzywa piasta jezeli to czuć przy tak małej prędkości...a na pewno to przód :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
W przyszłym tygodniu pomierzymy bicia czujnikiem zegarowym na flanszy i piaście koła. Co do widocznych rzeczy - półoś jakby krzywa bo ma bicie plus minus 4mm po podniesieniu auta i patrząc na krótką ośkę z lewej strony. Więc jeśli powymieniane ośki to zostaje flansza w skrzyni...*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
kmicio, no dobrze ,ale krywa póloś , mająca bice tylko 4mm nie spowoduje chyba bicia samochodem przy 5 km.h :?: :?: :?:
może dawać rezonans ale przy większych prędkościach raczej , przynajmniej tak mi się wydaje , kiedy siły odsrodkowe będą znaczne. zagladałeś do tylnych kół ?
przecież chyba powinna Ci sie kierownica ruszać jakby to było związane z przodemO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Delikatnie kiera drży. Właśnie - krzywa półoś może kiwać samochodem. Ale to raczej wykluczam. To nie ośka. Prędzej piasta lub flansza. Co do tyłu - przejrzymy także tył bo dotychczas tam rąk nie wkładałem. Muszę to przed zimą rozwiązać.
PS
Na klimę nie przyjechałem - bo mój brejdak robi i mi zrobił za grosiki wymianę oleju i gazu. Mam nadzieję że się nie pogniewasz*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftpiotrek_gdy, DSG nie da sie tak przeparkowac, bo ma ograniczone obroty oraz wrzuca tylko bieg 1, R, N, Dprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez Maicroftpiotrek_gdy, DSG nie da sie tak przeparkowac, bo ma ograniczone obroty oraz wrzuca tylko bieg 1, R, N, D
z tym, że kiedyś trzeba to odblokować, jak nie tu to tamsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodato chyba taki tryb transportowy
szybciej to tylko DSG zmienia biegi :roll:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Ale nie zmieni Ci biegu do momentu przestawienia tego w ASO, a co moze sie dziac juz po przestawieniu to inna sprawa. Generalnie auto do odebrania go przez dilera ma znajdowac sie trybie transportowym i praktycznie nie ma mozliwosci uszkodzenia tam skrzyni, no chyba ze R ktos wbije, albo P jak auto sie toczy do przodu
Komentarz
-
-
U mnie po tym zabiegu dupa - stuka jak stukalo :shock:
Nie wiem co teraz - niektorzy wymieniali poduchy - nie pomoglo. Polosie - nie pomoglo - nawet skrzynia nie pomogla - co to k... jest za feler :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
BigLucek, a ty myślisz że w innych samochodach to jest tak różowo że tylko leją paliwo i jeżdżą ? że w Toyotach, Nissanach itp nic się nie dzieje ?? ostatnio w Qaszkajach wymieniali tylny zawias bo miał feler. także nie narzekaj bo mogłeś gorzej trafić. jak to mówią "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
ja swoją poprzednią Octavią przelatałem 465 kkm i nic wielkiego się w niej nie działo, no oprócz wymienianej 2x przekładni kierowniczej
Komentarz
-
-
ckwietniewski - wymieniales wszystkie 3 poduchy ? :cry:
Ja chyba sie szarpne na dwie obie kpl polosie ... do siebie.
http://forum.vw-passat.pl/archive/in...p/t-65359.html - tutaj pomoglo.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Witam mam nowe autko (pierwsze z DSG) , i w zwiazku z tym mam 2 pytania:
1) czy tez tak CZASEM macie że na D, na może leciutko pochylonej do tyłu drodze (czyli kierunek wjezdzania pod góre) ale podkreslam leciusienko praktycznie niewidocznie, auto po puszczeniu hamulca zanim zalapie CIĄG do przodu potrafi sie może 1-2 cm ruszyc do tyłu, ale zaraz po tym ciagnie do przodu, a na idealnie prostej albo przy zjezdzie łapie od razu ruszanie samoczynne, poprostu tak jak by musiał sekunde pomyslec.
2) pytanie do włascicieli DSG (ja mam 7 nie wiem czy jest IDENTYCZNA budowa w DSG 6) żadnych stuków poza tymi nie ma, wrzucam D i dodam srednio gazu z miejsca (nie lekko i nie max) i po 1 sekundzie od ruszenia cos jak by stukneło leciutko (ale nie metalicznie tylko cos TYKNEŁO ale jest to normalnie slyszalne, ale nie odczuwalne w zaden sposob, potem włacze na R i jest to samo, ale jak już przy nastepnym ruszaniu na D czy R już nic nie słychac. Wydaje sie że dochodzi od strony kierowcy, nie wiem może to normalne, może musi cos tam sie ustawic po przeżuceniu z P na D , czy z D na R czy z R na D.
Dzieki pozdrawiam, dodam że auto nowiutkie, i chyba nie jest to jakas usterka. Jest to słyszalne ale nie jakoś metaliczne czy odczuwalne w podłodze czy na pedale.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rekin Chlebojad1) czy tez tak CZASEM macie że na D, na może leciutko pochylonej do tyłu drodze (czyli kierunek wjezdzania pod góre) ale podkreslam leciusienko praktycznie niewidocznie, auto po puszczeniu hamulca zanim zalapie CIĄG do przodu potrafi sie może 1-2 cm ruszyc do tyłu, ale zaraz po tym ciagnie do przodu, a na idealnie prostej albo przy zjezdzie łapie od razu ruszanie samoczynne, poprostu tak jak by musiał sekunde pomyslec.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz